končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná tekvica na spôsob ananásuPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg očistenej tekvice, 1/2 krabičky citrodeka, 1kg kryštálového cukru, ananásová aróma, cca 3 ananásové kompóty-kto chce, môže dať aj viac POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, tu je recept na zaváranú dyňu na spôsob ananásu. Je to recept od mojej babky a mne veľmi chutí. SNáď bude aj Vám. *** 3 kg očistenej na kocky pokrájanej tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej je rozdrobeného 1/2 krabičky citrodeka. Vody musí byť toľko, aby bola tekvica zaliata. Necháme ju takto odstáť 24 hodín. Po 24 hodinách tekvicu v náleve prevaríme do sklovita. Potom ju scedíme a necháme poriadne odkvapkať. V ďalšom hrnci si prevaríme 1 kg cukru a 1 liter vody, tento sirup necháme vychladnúť. Do vyčistených pohárov kladieme odkvapkanú tekvicu, pridáme aj niečo z ananásového kompótu, takisto do pohára povlievame ananásovú šťavu z kompóta-od oka si to rozdelíme, aby sme kvapli do každého pohára niečo:o) , zvyšok zalejeme uvareným, vychladnutým sirupom a dochutíme pár kvapkami ananásovej arómy. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať. Dobrú chuť:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
sipkovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg sipok, 3-4 dcl vody,250g zelirovacieho cukru alebo dietneho zelirovacieho cukru POSTUP PRÍPRAVY postup je pri obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 12.1.2012, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Alma papriky v znojemskom nálevePOTREBNÉ PRÍSADY NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch POSTUP PRÍPRAVY Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 9.10.2014, 9:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo-mrkvovy šalatPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlavka kapusty, 1kg mrkvy, deko, ocot,, voda, flašky POSTUP PRÍPRAVY kapustu si narežeme, ako na nakladanie, mrkvu si nastruhame na hrubo, uvarime si nalev po chuti. Zmes naplnime do fliaš a pozalievame nalevom a sterlizujeme.Nechame nech vychladne po utierkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 25.11.2009, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborný domáci džem od ex-svokryPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocie podĺa chuti - ja robievam marhuľový, ríbezľový, broskyňový, malinový....cukor POSTUP PRÍPRAVY Ex-svokra ma naučila variť výborný domáci džem, za čo som jej veľmi vďačná :o) a varím ho tým "pôvodným" klasickým štýlom. Ovocie umyjeme, nakrajame (prepasírujeme alebo zomelieme....podľa typu ovocia), dáme do hrnca a zasypeme cukrom. Na 1kg ovocia dávam cca 0,5kg cukru (máme radi kyselkavé džemíky). Premiešame a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň postupne odoberáme z hrca do menších kastrólikov zhruba 2-3 naberačky presladeného ovocia a na strednom ohni miešame cca 10 minút (kým sa odparí voda a džem zhustne) a postupne plníme do poriadne umytých zaváraninových pohárov. Plníme doplna, poháre pevne zavireme, otočíme viečkom nadol a zabalíme do deky, kde ich necháme odpočívať do vychladnutia. Musíme si da veľký pozor aby sme omylom nezamenili naberačky a nenabrali hotový džem tou, ktorou naberáme presladené ovocie. Je to síce pracnejší spôsob varenia džemu, ale zase na druhej strane je absolútne bez chemikálii :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 21.8.2009, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizované uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY nálev : * 1 l ocot * 3 l voda * 350g kr.cukor * 100g soľ * ............................. mrkva, cibuľa, celé nové korenie, celé čierne korenie, kopor POSTUP PRÍPRAVY - receptík mojej maminy na uhorky ... len si ho tu vložím, hádam neva :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 5.8.2014, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zázvorovo kardamónovo hruškový džemPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 flasticku: cca 4 salky nakrajanych osupanych hrusiek(cca 1 kg hrusiek) * 1 salka cukru * 1 CL kardamonu * 1CL cerstveho zazvoru * 2 CL citronovej stavy * 1/4 CL soli POSTUP PRÍPRAVY Výborný aromatický džemík....robila som len tak na skúšku,ale tak sa ujal,že budem musieť robiť "repete":))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Univerzálny nálev na uhorky, cviklu, karfiol, cibulky s cukrom aj umelým sladidlom - NAJLEPŠÍ NA SVETEPOTREBNÉ PRÍSADY 4l vody, 1l octu, 30dkg kryštálový cukor, 16dkg soli, 40 tabliet umelého sladidla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept na nálev mám už niekoľko rokov od mojej bývalej šéfky, s ktorou sme vždy cez prestávky v práci "varili a piekli" . Tento nálev je naozaj fantastický a obrovskou výhodou je, že si ho po uvarení a vychladnutí môžte spokojne naliať do plastových fliaš a vydrží aj niekoľko mesiacov!!!!!!! Používam ho najčastejšie na uhorky, ale fantastický je aj na krfiol, cviklu, alebo cibulky. Mala som obavy ked som o nom prvý raz počula, lebo umelé sladidlá naozaj nemusím, ale vôbec ho nie je cítiť. Do každého pohára pridám zopár koliesok mrkvy a cca po 2-3 bobulky cierneho a nového korenia. Kto má rád, môže dať cesnak, cibulu, kôpor..... fantázii sa medze nekladú :) No a teraz konečne ten POSTUP:Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a privedieme k varu. Potom prilejeme ocot a nasypene 40 tabliet umelého sladidla. Po vychladnutí použijeme na zaliatie zeleninky v pohároch a sterilizujeme, alebo dáme do fliaš a máme predpripravené ked bude treba. Je fajn, ze je nálev trvanlivý, lebo ak si ho pripravíte dopredu, nemusíte sa zdržiavať pri zaváraní a čakať kým vychladne.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2014, 7:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY cesnak * olivový olej * soľ POSTUP PRÍPRAVY domáci recept na cesnakovú pastu, na ochutenie mäsa, do marinád a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezle na spôsob brusníc 1*POTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 600g cukru, 1/2 lyžičky mletej šorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore vrchom a necháme vychladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 8.8.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,38 ďalšie >> |