končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Alma papriky v znojemskom náleve[ recept č. 252 zo dňa 25.7.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch POSTUP PRÍPRAVY Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Papriky umyjeme a odrežeme stopky. 2. Takto vyzerá umytá alma bez stopky. 3. Umyjeme poháre a necháme ich vyschnúť. 4. Na dno pohára dám celé čierne korenie, nové korenie, mrkvu, cibuľu, kôpor, len viničový list momentálne nemám. 5. Naplníme poháre, na vrch capnem všetko, čo mi ostalo. 6. Nálevom zalievame naloženú zeleninu asi 2 cm od kraja pohára. 7. Sterilizujeme 35 minút pri 85 stupňoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana S. (jansam) ID 243759 (9.10.2014, 9:37) | |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.8.2011, 21:31) |
ODPOVEDAŤ |
Janka L. (jankalo) ID 108253 (24.8.2011, 21:21) | |
Marcelka, veľmi pekne ďakujem za nádherný fotopostup. Ja som nikdy s alma paprikami neprišla do kontaktu, ale zajtra mi ich sestra prinesie, preto hľadám možnosti ako s nimi naložiť. Urobím podľa vášho návodu. Neviem ani ako to chutí, ale určite je to perfektné. My zo severu SK s touto zeleninou neprichádzame často do kontaktu. Máte ich krásne zavarené. Ako všetky vaše recepty. | |
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (4.9.2010, 10:44) |
Musí to byť dobrôtka, milujem všetky prílohy sladko-kyslé až pikantné. Vďaka |
ODPOVEDAŤ |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (4.9.2010, 9:58) | |
no teda, vobec netusim ako moze chutit zavarana paprika ci by to ten moj jedol ? je preberavy az to zdrave nie je... |
|
ODPOVEDAŤ |
Ľubica Ž. (aciva) ID 77720 (4.9.2010, 10:25) | |
Anetka je to výborné, ja ich zaváram len v klasickým uhorkovým nálevom, ale tento tiež skúsim. Len ich do pohára prekrojím na dve polovičky a občas pridám feferónku | |
ODPOVEDAŤ |