. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

STRUKOVINY

FAZUĽA NA PAPRIKE



POTREBNÉ PRÍSADY

300g fazule,cibuľa,olej,mletá červená paprika,2-3PL hladkej múky,2 párky,100-150ml smotany(kyslá,pochúťková akákoľvek),ja som dala šľahačkovú,mleté čierne korenie,soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

klíčenie munga plus pšenica



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné)

POSTUP PRÍPRAVY

Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.5.2009, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Celozrnné bulky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/8 l vlažného mléka, 1/8 l vlažné vody, 30 g kvasnic, 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2014, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Hummus



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva celé cizrny, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 1 stroužek česneku - rozmačkaný, 2 lžíce tahine (sezamové pasty), špetka mletého kmínu (nemusí být) Na ozdobu: olivový olej, špetka červené papriky v prášku, popřípadě trochu mletého masa osmaženého v olivovém oleji

POSTUP PRÍPRAVY

Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené kousíčky mletého masa).
Příloha: jakékoliv čerstvé pečivo (autentický je libanonský chléb), zelenina nakrájená na tyčinky.

Sezmová pasta a olivový olej zpomalují vstřebávání alkoholu a přitom jsou zdravé. Vhodné na různá pohoštění, kde se podává alkohol.
Podáváme s celozrnnými tousty či čelozrnným chlebem nebo krekry.

Když zrovna nemáme konzervovanou cizrnu,tak si den předem namočím cizrnu a pak uvařím.
Zkoušeli jsme dělat i Hummus z fazolí a sóji a výsledek byl téměř stejný:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.6.2009, 1:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovica pre našich hokejistov na Indický spuosob (UO) :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

olivovy olej, 2cibule, 2 struciky cesnaku, 250g sosovice, 500ml paradajkoveho pyre, rasca, kari, mlety korander, skorica, bobkove listy, sol, korenie, Priloha debrecinske parky, varene vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2009, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

sója v perinke :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g sóje * do 500 g uvarených nastrúhaných zemiakov * bujón * soľ/korenie * cibuľka/cesnak * 300 syru * 100 g údeného syru - na vrch + 2-3 vajcia na vrch.

POSTUP PRÍPRAVY

Sóju necháme odmočiť cca 8-12 hodín, potom ju minimálne hodinku-dve varíme s bujónom (zeleninovým - najlepšie bez konzervačných látok. keď sa dovarí, necháme si cca do 2 dc vývaru)
Pripravíme si zmes: nastrúhané zemiaky, trochu soli, nastrúhaný syr, korenie - podľa chuti. Do tejto zmesi pridáme uvarenú sóju a dáme do pekáča. Na vrch poukladáme plátkový údený syr a zakryjeme vajíčkami. Pečieme tak do cca 30-tich minút. Podávame so šalátikom alebo iba tak. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.11.2009, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Biela fazula * parky (alebo klobasa) * pasirovane paradajky * cibula * cesnak * oregano alebo ine bylinky - nemusi byt * sol * MCK * trosku mlieka a solamyl (da sa aj bez toho,ale nie je to celkom ono potom)

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked je dnes ovela jednoduchsie a pohodlnejsie kupit hotovu fazulu v paradajkovej omacke, ja ju rada uvarim doma :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 23.9.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockami



POTREBNÉ PRÍSADY

200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala.
Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca.
Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová.
Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína N. (Hugi) ID 54673 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovicový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, 1 cesnak, 1 bobkový list, vegeta, čierne korenie, soľ, 1 zemiak, asi 0,5 dcl sladkého mlieka, trochu slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

Predom namočenú šošovicu (asi 2 hodiny) dáme variť. Vody musí byť asi tak 2-3 cm nad šošovicu. K tomu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, trochu soli a vegety (veľa nesoliť, lebo tam pôjde ešte opražená slaninka a tá to poriadne dochutí). Necháme nech sa začne variť. Medzitým si očistíme zemiak a nadrobno ho nakrájame, prípadne nastrúhame na strúhadle a dáme k šošovici. Zemiak sa rozvarí a tým nám prívarok zahustí. Šošovicu necháme variť asi 30 minút. Po uvarení šošovice pridáme sladké mlieko, opäť necháme prevrieť a nakoniec pridáme opraženú slaninku. Ja dávam len samotné škvarky, lebo keď som dávala aj omastok, tak to potom veľmi zhustlo. Ako prílohu môžme podávať vajíčka, klobásku, párky...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Návod na namáčanie fazule od Dr.Bukovského/ Markíza-Teleráno /



POTREBNÉ PRÍSADY

fazuľa ,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky,iste máte mnohé problémy s nafukovaním pri konzumácie fazule,aby sa tak nestalo,uvádzam tento jednoduchý receptík od Dr. Bukovského na správnu prípravu fazule.Fazuľu ponoríme do hrnca s vodou a necháme prejsť varom/ varíme asi 2 min./Potom vodu zlejeme,nalejeme do hrnca s fazuľou opäť studenú vodu a necháme fazuľu odstáť /hodinku,dve ...podĺa potreby/ Po odstátí vodu opäť zlejeme a konečne až v tretej vode odstátu fazuľu varíme.

Takto upravená fazuľa N E N A D Ú V A, skúste ,vrelo odporúčam!!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Monika K. (Babča) ID 632 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 15.4.2016, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu