končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
FAZUĽA NA PAPRIKEPOTREBNÉ PRÍSADY 300g fazule,cibuľa,olej,mletá červená paprika,2-3PL hladkej múky,2 párky,100-150ml smotany(kyslá,pochúťková akákoľvek),ja som dala šľahačkovú,mleté čierne korenie,soľ. POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
klíčenie munga plus pšenicaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné) POSTUP PRÍPRAVY Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 11.5.2009, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Celozrnné bulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/8 l vlažného mléka, 1/8 l vlažné vody, 30 g kvasnic, 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli POSTUP PRÍPRAVY Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2014, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
HummusPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva celé cizrny, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 1 stroužek česneku - rozmačkaný, 2 lžíce tahine (sezamové pasty), špetka mletého kmínu (nemusí být) Na ozdobu: olivový olej, špetka červené papriky v prášku, popřípadě trochu mletého masa osmaženého v olivovém oleji POSTUP PRÍPRAVY Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené kousíčky mletého masa). Příloha: jakékoliv čerstvé pečivo (autentický je libanonský chléb), zelenina nakrájená na tyčinky. Sezmová pasta a olivový olej zpomalují vstřebávání alkoholu a přitom jsou zdravé. Vhodné na různá pohoštění, kde se podává alkohol. Podáváme s celozrnnými tousty či čelozrnným chlebem nebo krekry. Když zrovna nemáme konzervovanou cizrnu,tak si den předem namočím cizrnu a pak uvařím. Zkoušeli jsme dělat i Hummus z fazolí a sóji a výsledek byl téměř stejný:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.6.2009, 1:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovica pre našich hokejistov na Indický spuosob (UO) :-)POTREBNÉ PRÍSADY olivovy olej, 2cibule, 2 struciky cesnaku, 250g sosovice, 500ml paradajkoveho pyre, rasca, kari, mlety korander, skorica, bobkove listy, sol, korenie, Priloha debrecinske parky, varene vajcia POSTUP PRÍPRAVY nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2009, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
sója v perinke :o)POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g sóje * do 500 g uvarených nastrúhaných zemiakov * bujón * soľ/korenie * cibuľka/cesnak * 300 syru * 100 g údeného syru - na vrch + 2-3 vajcia na vrch. POSTUP PRÍPRAVY Sóju necháme odmočiť cca 8-12 hodín, potom ju minimálne hodinku-dve varíme s bujónom (zeleninovým - najlepšie bez konzervačných látok. keď sa dovarí, necháme si cca do 2 dc vývaru) Pripravíme si zmes: nastrúhané zemiaky, trochu soli, nastrúhaný syr, korenie - podľa chuti. Do tejto zmesi pridáme uvarenú sóju a dáme do pekáča. Na vrch poukladáme plátkový údený syr a zakryjeme vajíčkami. Pečieme tak do cca 30-tich minút. Podávame so šalátikom alebo iba tak. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.11.2009, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-)POTREBNÉ PRÍSADY Biela fazula * parky (alebo klobasa) * pasirovane paradajky * cibula * cesnak * oregano alebo ine bylinky - nemusi byt * sol * MCK * trosku mlieka a solamyl (da sa aj bez toho,ale nie je to celkom ono potom) POSTUP PRÍPRAVY Aj ked je dnes ovela jednoduchsie a pohodlnejsie kupit hotovu fazulu v paradajkovej omacke, ja ju rada uvarim doma :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 23.9.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala. Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca. Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová. Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarína N. (Hugi) ID 54673 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY šošovica, 1 cesnak, 1 bobkový list, vegeta, čierne korenie, soľ, 1 zemiak, asi 0,5 dcl sladkého mlieka, trochu slaninky POSTUP PRÍPRAVY Predom namočenú šošovicu (asi 2 hodiny) dáme variť. Vody musí byť asi tak 2-3 cm nad šošovicu. K tomu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, trochu soli a vegety (veľa nesoliť, lebo tam pôjde ešte opražená slaninka a tá to poriadne dochutí). Necháme nech sa začne variť. Medzitým si očistíme zemiak a nadrobno ho nakrájame, prípadne nastrúhame na strúhadle a dáme k šošovici. Zemiak sa rozvarí a tým nám prívarok zahustí. Šošovicu necháme variť asi 30 minút. Po uvarení šošovice pridáme sladké mlieko, opäť necháme prevrieť a nakoniec pridáme opraženú slaninku. Ja dávam len samotné škvarky, lebo keď som dávala aj omastok, tak to potom veľmi zhustlo. Ako prílohu môžme podávať vajíčka, klobásku, párky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Návod na namáčanie fazule od Dr.Bukovského/ Markíza-Teleráno /POTREBNÉ PRÍSADY fazuľa ,voda POSTUP PRÍPRAVY Milé maminky,iste máte mnohé problémy s nafukovaním pri konzumácie fazule,aby sa tak nestalo,uvádzam tento jednoduchý receptík od Dr. Bukovského na správnu prípravu fazule.Fazuľu ponoríme do hrnca s vodou a necháme prejsť varom/ varíme asi 2 min./Potom vodu zlejeme,nalejeme do hrnca s fazuľou opäť studenú vodu a necháme fazuľu odstáť /hodinku,dve ...podĺa potreby/ Po odstátí vodu opäť zlejeme a konečne až v tretej vode odstátu fazuľu varíme. Takto upravená fazuľa N E N A D Ú V A, skúste ,vrelo odporúčam!!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Monika K. (Babča) ID 632 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 15.4.2016, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |