. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Magdalena L. (meggienka) ID 798
mimibazar.sk/meggienka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2005
Naposledy: 30.8.2020 17:51
Aktualizácia: 29.8.2020 16:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 269
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 88
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 88 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

TORTY

Princezná na meniny



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorovy korpus od Dasi: 375g hladkej muky, 6 vajec, 1 prasok do peciva, 360g praskoveho cukru, 150ml vriacej vody, 225ml oleja. Plnka: cokoladova, karamelova a vajecny konak.

POSTUP PRÍPRAVY

Uslahame bielka, pridáme polovicu cukru. v druhej mise šľaháme žĺtka s dalšou polovicou cukru, môžeme pridať vanilkový cukor. Postupne prilievame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
Nakoniec vmiešame sneh. Tretinu cesta dáme späť do nádoby, kde sme šľahali bielka a zafarbíme ho kakaom ( od oka cca 3PL , podla farby kakaa.)

Do vymastenej formy striedavo kladieme cesto po lyžiciach, dáme na stred formy jednu PL tmavú a na to 2PL svetlého cesta. Takto to stále opakujeme až do spotrebovania cesta. Nemiešame!!! Tento postup spôsobí to, že sa cesto pomalz rovnomerne rozieva a vytvorí po rozkrojení vrstvy alebo prúžky.

Pečieme ve vyhriatej rúre na 160-170 °C cca hodinu. Pozor, cesto má tendenciu uprostred napuchnúť, po upečení tortu hneď vyklopte, tým sa to urovná... mne sa to nestalo, ale pre pripad,ze by sa to niekomu stalo.

Po vychladnuti prekrojime na veeela casti a plnime kremom vasim oblubenym... Po naplneni, nanesieme tenku vrstvu kremu aj na boky, spravime si dieru pre babiku, dame na chvilu do chladnicky a potiahneme hmotou. Vsadime babiku, ktoru uz len doobliekame do zvysnej hmoty a dozdobime saty.. a uz sa len tesime...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 21.10.2008, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Koláčik, čo dom dal po veľkom pečení



POTREBNÉ PRÍSADY

Mne ostali v mraznicke 2 platy mramoroveho korpusu a 1 plat cokoladoveho korpusu... Plnka: 1 cokoladovy puding uvareny podla navodu + viac cukru ako sa uvadza, maslo, hera - mnoztvo podla chuti. Ja som dala 125g masla a kusok Hery na odlahcenie. Vrch kolacika: inspiracia podla Aďky27, ale trosku upravena verzia: kedze to bol kolacik v tvare srdiecka, vela som nan nepotrebovala tak som pouzila: 1 odtucneny LIDL tvaroh, 1 slahacka v prasku, kusok praskoveho cukru a kus mlieka cca 0,5dcl.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na mramorovy korpus je vsade na MMB...
Plnka: Uvarime podla navodu cokoladovy puding, mozno je lepsie dat kusok menej mlieka ako 0,5l( ale len kusok menej) a trosku viac cukru ako je odporucane, nakolko po vychladnuti sa to este zmiesava s maslom a Herou.
Tvarohova zmes: do misky si dame tvaroh, mlieko, cukor, slahacku a slahame cca 4 minuty.
Ked mame uz naskladane plat - plnka - plat - plnka - plat, potrieme to tvarohovou zmesou a posypeme kakaom. Dame do chladnicky a ked to uz nevydrzime, tak konzumujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mala narodeninova torticka potiahnuta MMF, inspiracia z MMB


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorovy korpus, kakaovy korpus, vanilkova napln a cokoladova napln. Potiahnuta MMF(skratka pre hmotu z penovych cukrikov), oblaciky, hviezdicky a mesiac su z K2 a oblaciky okolo torty si robene z MMF.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 21.10.2010, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

S ladovymi medvedmi a snehuliakom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

uz v mojich receptoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.9.2008, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocny kremes



POTREBNÉ PRÍSADY

1ks listkove cesto, 1 cokolada, 2 zlate klasy, 4PL zomletych orechov, 4PL cukru, 1 kompot, 1 vajce, 2 slahacky a 1 stuzovac.

POSTUP PRÍPRAVY

Listkove cesto rozdelime na 2 polovice, jednu polovicu dame upiect a druhu tiez, ale pred pecenim ju potrieme rozslahanym vajcom a posypeme orechmi zmiesane so 4PL krystal. cukru. Na vychladnuty plat bez orechov natrieme roztopenu cokoladu vo vodnom .
KREM> Stavu z kompotu zlejeme a dolejeme vodou do objemu 1l. Dosladime podla potreby a chuti, pridame 2 zlate klasy a varime do zhustnutia, pred odstavenim vsypeme do kremu nakrajane ovocie z kompotu. Dame trochu vychladit a natrieme na plat potrety cokoladou. Dame stuhnut do chladnicky a nakoniec potrieme slahackou a prikryjeme platom s orieskami(doporucujem vopred predkrajat plat)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.10.2009, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami



POTREBNÉ PRÍSADY

V skratke ide o mramorovy korpus, kavovu plnku, hmotu z penovych cukrikov, ruze z falosneho marcipanu a karamelove nite. Vsetko z receptov, ktore uz boli zverejnene na MMB, ale pridam ich opat.
MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: 250g hl. muky, 1 necely prasok do peciva, 4 vajciam 240g p. cukru, 150ml oleja, 100ml vriacej vody.
PLNKA: 250g cokolady, 1 KL instantnej kavy, 1dcl smotany na slahanie, 2 PL cukru, 100g masla.*** Alebo komu sa velmi nechce Vymiesa si maslo s praskovym cukrom a instatnou kavou v pomere aky mu vyhovuje.***
CUKRIKOVA HMOTA(blizsie v mojich receptoch pri meninkovej orieskovej torte a postup je pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou):90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron
KARAMELOVE NITE: krystalovy cukor (na dno litrovej rajnicky)
Ruzicky su robene z 5 vykrojenych koliesok

POSTUP PRÍPRAVY

MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: Bielka uslahame s prvou polovicou cukru(120g) a v druhej miske vyslahame druhu polovicu cukru so zltkami. K vyslahanym zltkam postupne prilievame olej, muku, prasok do peciva a vodu. Nakoniec vmiesame sneh. Tretinu cesta dame naspat do nadoby, kde sme slahali bielka a pridame k nej cca 2 PL kakaa(podla farby). Do formy davame nastriedacku cesto. 2PL bieleho, potom ho oamujeme hnedym a tak sa hrame, ze vytvarame tzv. letokruhy az kym sa nam neminie cesto. NIKDY cesta nemiesame lyzickou, len vrstvime! Peciem podla rury... u mna to bolo pri cca 180C cca45 - 50 min.
PLNKA: Polamanu cokoladu, kavu, cukor a slahacku vymiesame nad parou dohladka. Odstavime a za obcasneho zamiesania vychladime. Potom primiesame maslo. Pozor je riedka! V chladnicke stuhne.
CUKRIKOVA HMOTA: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.
KARAMELOVE NITE: Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.
Mramorovy korpus mam odfoteny v priereze, dodatocne pridam a pridam aj odkaz na to ako sa cesto dava do formy, aby bolo mramorove.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.2.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

DIA Ananasova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec,

150 g sorbitolu,

150 g polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

papier na pečenie,

čerstvý ananás na zdobenie


plnka:
4 dl mlieka,

1 balíček vanilkového pudingu,

20 g kakaa,

100 g masla,

60 g sorbitolu,

300 g čerstvého ananásu

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou. Necháme si plnku aj na vrch torty. Tortu ozdobíme ananásom.

Plnka: mlieko, puding a sladidlo uvaríme na hustú hmotu. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a dobre vymiešame. Do vymiešaného krému pridáme pokrájaný ananás.

Poznámka: Ananás môžeme nahradiť akýmkoľvek ovocím: jahodami, čučoriedkami, marhuľami alebo zaváraním ovocím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

DIA Orechova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec,

150 g sorbitolu,

150 g polohrubej múky,

kypriaci prášok,

papier na pečenie


krém:
4 dl mlieka,

1 balíček vanilkového pudingového prášku,

20 g kakaa,

100 g masla,

60 g sorbitolu,

150 g DIA lekváru,

30 g orechov na ozdobu


poleva:
100 g horkej DIA čokolády,

50 g stuženého pokrmového tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a sladidla ušľaháme sneh a zľahka primiešame žĺtka. Do hmoty vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva. Premiešame. Vylejeme do formy s priemetom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút.

Krém: mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme na hustú hmotu. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Vymiešame na penu. Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a naplníme krémom. Každý plát potretý krémom natrieme aj rozmiešaným lekvárom.

Poleva: nad parou v malom hrnčeku roztopíme nalámanú čokoládu s pokrájaným tukom. Miešame, kým nevznikne hladká poleva. Polejeme ňou hotovú tortu, ktorú posypeme orechmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.1.2014, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru (do rozmliaganých malín), približne 1,5 kg cukru (do šťavy). Riaďte sa pravidlom: toľko cukru, koľko je získanej (vyčírenej) šťavy, V mojom prípade to vyšlo 1,5kg.

POSTUP PRÍPRAVY

Maliny s cukrom rozmliagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a flase položíme naležato.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.6.2022, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je od: Silvia Bodláková babetko.sk
500 ml vody, 3 stredne veľké jablká bez jadrovníka, 2 pol. lyžice uvareného silného zeleného čaju, 500 g kryštálového cukru, 1 mokka kávová lyžička kyseliny citrónovej.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nakrájame a necháme vo vode uvariť asi 10 minút. Potom pridáme zelený čaj a necháme asi 10 minút postáť. Scedíme do hrnca s cukrom a kyselinou citrónovou. Dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Chvíľu necháme postáť a premiešame, aby sa rozpustil cukor. Potom privediem do varu a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Vlejeme do sklenených fliaš (používam menšie sklenené fľaše od štiav od sunárky a podobne). Fľaše zavrieme a vložíme do hrnca s vodou tak, aby voda siahala si do polovice výšky fliaš. Hrniec prikryjeme a necháme prevariť asi 2 – 3 minúty. Potom vypneme a necháme vo vode vychladnúť. Sirup potom riedim asi 1 : 4 alebo 1 : 5.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.10.2009, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 88 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu