. .. .. .. .. .. .
. .

Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami - RECEPT 6145

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)


Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami


[ recept č. 6145 zo dňa  ]


Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami


POTREBNÉ PRÍSADY

V skratke ide o mramorovy korpus, kavovu plnku, hmotu z penovych cukrikov, ruze z falosneho marcipanu a karamelove nite. Vsetko z receptov, ktore uz boli zverejnene na MMB, ale pridam ich opat.
MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: 250g hl. muky, 1 necely prasok do peciva, 4 vajciam 240g p. cukru, 150ml oleja, 100ml vriacej vody.
PLNKA: 250g cokolady, 1 KL instantnej kavy, 1dcl smotany na slahanie, 2 PL cukru, 100g masla.*** Alebo komu sa velmi nechce Vymiesa si maslo s praskovym cukrom a instatnou kavou v pomere aky mu vyhovuje.***
CUKRIKOVA HMOTA(blizsie v mojich receptoch pri meninkovej orieskovej torte a postup je pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou):90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron
KARAMELOVE NITE: krystalovy cukor (na dno litrovej rajnicky)
Ruzicky su robene z 5 vykrojenych koliesok


POSTUP PRÍPRAVY

MRAMOROVY KORPUS Z MMB O PRIEMERE CCA 23CM: Bielka uslahame s prvou polovicou cukru(120g) a v druhej miske vyslahame druhu polovicu cukru so zltkami. K vyslahanym zltkam postupne prilievame olej, muku, prasok do peciva a vodu. Nakoniec vmiesame sneh. Tretinu cesta dame naspat do nadoby, kde sme slahali bielka a pridame k nej cca 2 PL kakaa(podla farby). Do formy davame nastriedacku cesto. 2PL bieleho, potom ho oamujeme hnedym a tak sa hrame, ze vytvarame tzv. letokruhy az kym sa nam neminie cesto. NIKDY cesta nemiesame lyzickou, len vrstvime! Peciem podla rury... u mna to bolo pri cca 180C cca45 - 50 min.
PLNKA: Polamanu cokoladu, kavu, cukor a slahacku vymiesame nad parou dohladka. Odstavime a za obcasneho zamiesania vychladime. Potom primiesame maslo. Pozor je riedka! V chladnicke stuhne.
CUKRIKOVA HMOTA: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.
KARAMELOVE NITE: Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.
Mramorovy korpus mam odfoteny v priereze, dodatocne pridam a pridam aj odkaz na to ako sa cesto dava do formy, aby bolo mramorove.
<< pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode" | Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami | MEXICKÁ - FAZUĽOVÁ torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika T. (eki77) ID 34933 (28.2.2012, 9:49)
s tými karamelovými niťami je to úžasné :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (Chlapinka) ID 31240, mimibazar.sk/chlapinka (12.2.2009, 8:51)
Dobrý deň,
prekrásna tortička, ako všetky Vaše, či už staršie alebo novšie. Mňa zaujal aj tento krém, a chcela by som Vás poprosiť o info, ako dlho sa cca. krém mieša nad parou.
Ďakujem
Zuzana
ODPOVEDAŤ
michaela l. (miska85) ID 48478 (6.8.2008, 15:51)
Dobry den, prosim Vas kolko cukrikov potrbujem na potiahnutie klasickeho korpusu a vytvorenie par ruziciek.Asi 2 balenia?A ak su cukriky ruzovo-biele hmota bude nakoniec biela?Dakujem velmi pekne
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (11.8.2008, 11:45)
Miska, na potiahnutie klasickej torty potrebujes jedno balenie jojo cukrikov, ale ked ju chces bielu, potrebujes 2 balenia a musis nastrihat cukriky na biele a ruzove. Ked pouzijes jedno balenie jojo cukrikov ako je, ak budes mat slaboruzovu farbu torty.
ODPOVEDAŤ
marta Krizanova (Desyre) ID 29688 (23.7.2008, 11:16)
Tie karamelové nite sú mi známe kedže som vyučená cukrárka ale musím sa priznať nikdy sa mi nedarí ani falošný marcpán ani hmota z cukríkov....neviete mi oradit niečo osvedčené čo by sa mi na 100% podarilo? Vopred daakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (27.7.2008, 13:37)
Martuske, ja pracujem s hmotami len rok, na materskej bolo trosku casu posurfovat na nete....co sa tyka mna, ja som si kazdu hmotu odskusala aj s niekolkymi receptami, kym som si nasla tu moju a ani ta nikdy nema 100% uspesnost... Aj mna niekedy zradi hmota, ktorej doverujem...Ak chcete nieco osvedcene, tak mozem odporucit uz len hmoty, ktore su urobene a dostat ich kupit v cukrarenskych potrebach alebo specializovanych obchodoch( k2, icing, marcipan,..)
PS: Uz som prelistovala par web stranok aj profi cukrarok a aj ich osvedcene recepty, potrebuju trpezlivost, vsak to asi viete. Niekedy sa to nepodari, lebo teplota bola rozlicna, inokedy je den kedy sa nic nedari a inokedy nezozenieme taku znacku cukrikov alebo suseneho mlieka...
Nepomohla som Vam, co? (L)
Ja najcastejsie pouzivam hmotu z jojo cukrikov, co mam spominanu v receptoch, niekedy sa vobec nenarobim a je super, inokedy pri nej nadavam...
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Tomat) ID 9275 (23.7.2008, 10:52)
MAGDI,mna zaujima,aky krém si použila na zdobenie torty,mne sa totiž začne na teple topiť,dakujem... (flower)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (27.7.2008, 13:27)
Janka, na tortu som pouzila krem z mlieka. cukru, masla a gustinu. V teple sa kazdy krem topi, ale to musia byt nad 30C.
ODPOVEDAŤ
Timea P. (timka111) ID 48625 (7.7.2008, 17:33)
(clamp) (clamp) (clamp) je to kráááásne
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (8.7.2008, 11:42)
(L) (L) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (7.7.2008, 11:33)
To je krásne (clamp) a tie ružičky vyzerajú ako ozajstné z kvetinárstva ;-) úplne ako živé :-$
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (7.7.2008, 13:13)
Dakujem krasne :-$, ale este musim na dokonalosti potrenovat (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (Lenkam) ID 128 (7.7.2008, 10:05)
Ahoj,nádherná torta,fakt krásna,super (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)!!!!
Mám otázočku,ak by si mi vedela poradiť,na tie ruže z marcipánu,kúpila som si v tescu marcipán a spravila som z neho ružičky,síce babračka ale nejak som ich zmotala,strašne sa mi to začalo naťahovať,mäknúť v ruke :-|,dala som ich do mrazáku a keď som ich vybrala,že ich zoberiem babke,tak tiež začali mäknúť,normálne sa bojím,či by mi vydržali v aute,kým by sme cestovali,v teple sa rýchlo kazia,mäknú,neviem či tam ešte nemalo niečo ísť *-) do toho marcipánu,a mám aj kúpne kvietky no tie sú také tvrdé,že sa ledva dá do nich zahryznúť :-|,nevieš mi v tomto poradiť?
Moc ďakujem za každú radu (F).
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (7.7.2008, 13:11)
Lenka, s tymto marcipanom nemam skusenost, ale viem, ze ho este zvyknu baby miesat s praskovym cukrom a potom nechavaju ruzicky schnut na suchom mieste (niekedy robia ruzicky na etapy, prikladaju lupienky podla stupna uschnutia) a potom su menej labilne a nachylne na vlhko, ktore je v chladnicke. Ja robim ruzicky z falosneho marcipanu najmenej 1den vopred, ale lepsie je viac dni. Kupene kvietky z praveho marcipanu su uz skor raritou... skoro vzdy ide o nieco podobne ako falosny marcipan alebo cukrovu hmotu. Dokonca aj skusene cukrarky pouzivaju pravy marcipan na potahovanie a ozdoby si robia z falosneho marcipanu alebo inych hmot. Kazda hmota ma svoje muchy a vyzaduje si svoju trpezlivost. Asi som ta nepotesila.
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (Lenkam) ID 128 (7.7.2008, 14:10)
No,tak to ma ani nenapadlo pridať cukor k marcipánu,hm,ale myslím,že aj tak by sa to dosť naťahovalo *-),no vyskúšam pri druhom marcipáne,možno sa to podarí,a keď nie,skúsim ešte len tak pomačakť palcami tie penové cukríky,vraj aj z tých cukríkov sa dajú vymodelovať krásne jednoduché kvietky,no vyskúšame,uvidím čo z toho bude :^),no aj tak moc ďakujem za radu,a skúsim tie z mrazáku kvietky nejak dopraviť k babke,snáď sa nejak moc nezlepia,nerozpadnú *-),a zrejme to bolo aj tým,ako si už spomenula,že som marcipán nenechala uschnúť,ja som hneď po vykrojení koliečok spájala jedno k druhému,no nevadí,vyskúšame na druhý pokus,ďakujem moooc za rady (F) (F) (F)!!!
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (6.8.2008, 18:22)
Na ceskom MMB jedna pani uvadza presny postup ako robi ruzicky,je krasne nafoteny a myslim,ze je tam aj tecept na marcipann.Ale ako uz bolo x krat spomenute,treba si to odskusat podla seba.Vela trpezlivosti zelam.
ODPOVEDAŤ
Olga C. (Init) ID 46563 (7.7.2008, 7:23)
Nádhera a ty karamelové nitě super, už se těším na postup (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.7.2008, 22:51)
staci linky na tie starsie recepty |:o) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 22:35)
krásne srdiečko, už sa teším na postup (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu