končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 581-590) | << predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce bosniačiky zo zemiakového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................ jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to.......... ... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 26.6.2018, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PUDINGOVY SLADKY CHLEBIK/može byt k pudingu-mate dukatove buchtičky/-aj pre celiakovPOTREBNÉ PRÍSADY 4vajcia,4pudingy-40g/kakaovy/,200ml-olej,200ml-cukor,a-prašok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY dame do pekarne a zvolime RYCHLY PROGRAMč5,120-min. mame sladky chlebik hotovy-je to niečo ako babovka/vždy sa vydari!/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 6.7.2009, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vláčné majolkové houstičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí. POSTUP PRÍPRAVY V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem. Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela. Troubu zbytečně neotevíráme. Lze dělat i bez pekárny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 20.3.2012, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 285 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (104) posledné: 8.2.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:) Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút. V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.11.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný mazanecPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka, 1 žloutek, 125 g rozpuštěného másla. 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 50 g cukru, 2 vanilkové cukry, 1 lžička soli, citrónová kůra, 2,5 lžičky sušeného droždí, rozinky, mandle POSTUP PRÍPRAVY Vše dáme postupně do domácí pekárny a zapneme na program "TĚSTO" . Po ukončení programu vytáhneme těsto, uděláme kulatý bochánek a dáme ho na vymazaný pečící papír na plech. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem, posypeme madlovými lupínky a dáme péct do trouby na prvních 10 minut na 180 st., po té snížíme na 150 st. a pečeme dalších 40 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina K. (Lupitka) ID 44546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.4.2020, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej...POTREBNÉ PRÍSADY Menšie guľaté dolky z ľahšieho kysnutého cesta, vypražené dozlata, netreté lekvárom, posypané postrúhaným tvarohom a ozdobené šľahočkou. Dolky sú ľahké, na reze pórovité a dobre prepražené.18g Droždie, 63g cukor, 200g teplé mlieko, 500g polohrubá múka, 1 vajíčko, citrónová kôra, soľ, 58g tuk, olej na vyprážanie (do cesta môžete pridať aj kvapku rumu) POSTUP PRÍPRAVY Keď budete robiť v pekárni, tak stačí vštko vložiť do nádoby na miesenie a kysnutie a zapnúť vodný program. Ak budete robiť vez pekárne: Rozdrobené droždie zamiešame s trochou cukru, rozriedíme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme trochu preosiatej polohrubej múky, zamiešame na riedke cesto - kvások - a necháme ho na teple nakysnúť. Do zvyšku preosiatej múky pridáme vajíčko, zvyšok cukru, dobre umytú, najemno postrúhanú citrónovú kôru, soľ, roztopený vlažný tuk a zvyšné množstvo vlažného mlieka. Nakoniec pridáme nakysnutý kvások, všetko spolu zamiešame na cesto a necháme nakysnúť. Dobre nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát (asi 15 mm) a okrúhlou formou vypichujeme dolky (5ks na porciu). Dolky uložíme na pomúčenú dosku a necháme ich znovu nakysnúť. Do nakysnutých doliek urobíme rúčkou hrubšej varechy alebi inou vhodnou pomôckou jamku ( touto stranou dolky vkladáme do oleja). Pripravené dolky vyprážame na rozohriatom oleji dozlata. Po vypražení spodnej strany dolky obrátime a dopražíme. Vypražené dolky natrieme vymiešaným lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a na tvaroh nastriekame dávku vyšľahanej šľahačky osladenej práškovým cukrom. Dolky môžeme podávať aj studené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2012, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CELOZRNY CHLEBIK 750g-z domacej pekarne,peciem skoro dennePOTREBNÉ PRÍSADY 300ml-voda,0,5 velk..odm.olej,1,5malej odm.sol,1,5vel.odm.cukor,1,5vel.odm.polot.mlieko,180g-poloh.muka,340gcelozrna polohr. muka/tesco fialova/,1/2kocky droždia/podla chuti trochu rasce,rozpučeny stručik cesnaku.../---mala odm.5ml,velka odm.10ml POSTUP PRÍPRAVY PROGRAM č.3-CELOZRNY CHLEBIK/3,37h/,vraj obsahuje až 80%vlakniny ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.6.2008, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely koláč - paschaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg bielej hladkej múky, 1 zlatý klas, 1 žĺtko, 1,5 lyžice sušeného mlieka (môže byť aj sunar), 1/5 (polovica) kocky droždia, 3 lyžice oleja, 2 dcl teplého mlieka (podľa hustoty aj viac), soľ a cukor podľa chuti, hrozienka alebo papája kocočky :)) POSTUP PRÍPRAVY Koláč som robila v pekárni, ale môže sa robiť aj bez nej. Všetky suroviny zmiešame a miesime aspoň 15-20 minút. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vytvarujeme koláč - vianočku alebo bochník, položíme na plech a necháme ešte kysnúť 10-15 minút. Pečieme v mierne predhriatej rúre. Po upečení som potrela cukrovou vodou... Ak robíte v pekárni, tak tam suroviny nahádžete a dáte program sladký koláč s medium kôrkou a malý. Ja som pridávala papájové kocočky ale až počas posledného miesenia. Raz som dávala hrozienka už na začiatku a úplne sa mi rozomleli.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2012, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Dlho-dlho hľadaný recept na šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie POSTUP PRÍPRAVY V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (178) posledné: 7.2.2022, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 581-590) | << predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |