. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 581-590)<< predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................
jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to..........
... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 26.6.2018, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PUDINGOVY SLADKY CHLEBIK/može byt k pudingu-mate dukatove buchtičky/-aj pre celiakov



POTREBNÉ PRÍSADY

4vajcia,4pudingy-40g/kakaovy/,200ml-olej,200ml-cukor,a-prašok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

dame do pekarne a zvolime RYCHLY PROGRAMč5,120-min. mame sladky chlebik hotovy-je to niečo ako babovka/vždy sa vydari!/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 6.7.2009, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vláčné majolkové houstičky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí.

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.



Troubu zbytečně neotevíráme.

Lze dělat i bez pekárny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 20.3.2012, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 285 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (104) posledné: 8.2.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:)
Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút.
V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút.
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.11.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný mazanec



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 1 žloutek, 125 g rozpuštěného másla. 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 50 g cukru, 2 vanilkové cukry, 1 lžička soli, citrónová kůra, 2,5 lžičky sušeného droždí, rozinky, mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Vše dáme postupně do domácí pekárny a zapneme na program "TĚSTO" . Po ukončení programu vytáhneme těsto, uděláme kulatý bochánek a dáme ho na vymazaný pečící papír na plech. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem, posypeme madlovými lupínky a dáme péct do trouby na prvních 10 minut na 180 st., po té snížíme na 150 st. a pečeme dalších 40 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina K. (Lupitka) ID 44546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.4.2020, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej...



POTREBNÉ PRÍSADY

Menšie guľaté dolky z ľahšieho kysnutého cesta, vypražené dozlata, netreté lekvárom, posypané postrúhaným tvarohom a ozdobené šľahočkou. Dolky sú ľahké, na reze pórovité a dobre prepražené.18g Droždie, 63g cukor, 200g teplé mlieko, 500g polohrubá múka, 1 vajíčko, citrónová kôra, soľ, 58g tuk, olej na vyprážanie (do cesta môžete pridať aj kvapku rumu)

POSTUP PRÍPRAVY

Keď budete robiť v pekárni, tak stačí vštko vložiť do nádoby na miesenie a kysnutie a zapnúť vodný program.
Ak budete robiť vez pekárne:
Rozdrobené droždie zamiešame s trochou cukru, rozriedíme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme trochu preosiatej polohrubej múky, zamiešame na riedke cesto - kvások - a necháme ho na teple nakysnúť.
Do zvyšku preosiatej múky pridáme vajíčko, zvyšok cukru, dobre umytú, najemno postrúhanú citrónovú kôru, soľ, roztopený vlažný tuk a zvyšné množstvo vlažného mlieka. Nakoniec pridáme nakysnutý kvások, všetko spolu zamiešame na cesto a necháme nakysnúť.
Dobre nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát (asi 15 mm) a okrúhlou formou vypichujeme dolky (5ks na porciu).
Dolky uložíme na pomúčenú dosku a necháme ich znovu nakysnúť. Do nakysnutých doliek urobíme rúčkou hrubšej varechy alebi inou vhodnou pomôckou jamku ( touto stranou dolky vkladáme do oleja). Pripravené dolky vyprážame na rozohriatom oleji dozlata. Po vypražení spodnej strany dolky obrátime a dopražíme.
Vypražené dolky natrieme vymiešaným lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a na tvaroh nastriekame dávku vyšľahanej šľahačky osladenej práškovým cukrom.
Dolky môžeme podávať aj studené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2012, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CELOZRNY CHLEBIK 750g-z domacej pekarne,peciem skoro denne



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml-voda,0,5 velk..odm.olej,1,5malej odm.sol,1,5vel.odm.cukor,1,5vel.odm.polot.mlieko,180g-poloh.muka,340gcelozrna polohr. muka/tesco fialova/,1/2kocky droždia/podla chuti trochu rasce,rozpučeny stručik cesnaku.../---mala odm.5ml,velka odm.10ml

POSTUP PRÍPRAVY

PROGRAM č.3-CELOZRNY CHLEBIK/3,37h/,vraj obsahuje až 80%vlakniny

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.6.2008, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely koláč - pascha



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bielej hladkej múky, 1 zlatý klas, 1 žĺtko, 1,5 lyžice sušeného mlieka (môže byť aj sunar), 1/5 (polovica) kocky droždia, 3 lyžice oleja, 2 dcl teplého mlieka (podľa hustoty aj viac), soľ a cukor podľa chuti, hrozienka alebo papája kocočky :))

POSTUP PRÍPRAVY

Koláč som robila v pekárni, ale môže sa robiť aj bez nej.
Všetky suroviny zmiešame a miesime aspoň 15-20 minút. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vytvarujeme koláč - vianočku alebo bochník, položíme na plech a necháme ešte kysnúť 10-15 minút. Pečieme v mierne predhriatej rúre. Po upečení som potrela cukrovou vodou...
Ak robíte v pekárni, tak tam suroviny nahádžete a dáte program sladký koláč s medium kôrkou a malý. Ja som pridávala papájové kocočky ale až počas posledného miesenia. Raz som dávala hrozienka už na začiatku a úplne sa mi rozomleli....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2012, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Dlho-dlho hľadaný recept na šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (178) posledné: 7.2.2022, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 581-590)<< predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu