
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej...[ recept č. 5325 zo dňa 11.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Menšie guľaté dolky z ľahšieho kysnutého cesta, vypražené dozlata, netreté lekvárom, posypané postrúhaným tvarohom a ozdobené šľahočkou. Dolky sú ľahké, na reze pórovité a dobre prepražené.18g Droždie, 63g cukor, 200g teplé mlieko, 500g polohrubá múka, 1 vajíčko, citrónová kôra, soľ, 58g tuk, olej na vyprážanie (do cesta môžete pridať aj kvapku rumu) POSTUP PRÍPRAVY Keď budete robiť v pekárni, tak stačí vštko vložiť do nádoby na miesenie a kysnutie a zapnúť vodný program. Ak budete robiť vez pekárne: Rozdrobené droždie zamiešame s trochou cukru, rozriedíme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme trochu preosiatej polohrubej múky, zamiešame na riedke cesto - kvások - a necháme ho na teple nakysnúť. Do zvyšku preosiatej múky pridáme vajíčko, zvyšok cukru, dobre umytú, najemno postrúhanú citrónovú kôru, soľ, roztopený vlažný tuk a zvyšné množstvo vlažného mlieka. Nakoniec pridáme nakysnutý kvások, všetko spolu zamiešame na cesto a necháme nakysnúť. Dobre nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát (asi 15 mm) a okrúhlou formou vypichujeme dolky (5ks na porciu). Dolky uložíme na pomúčenú dosku a necháme ich znovu nakysnúť. Do nakysnutých doliek urobíme rúčkou hrubšej varechy alebi inou vhodnou pomôckou jamku ( touto stranou dolky vkladáme do oleja). Pripravené dolky vyprážame na rozohriatom oleji dozlata. Po vypražení spodnej strany dolky obrátime a dopražíme. Vypražené dolky natrieme vymiešaným lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a na tvaroh nastriekame dávku vyšľahanej šľahačky osladenej práškovým cukrom. Dolky môžeme podávať aj studené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() kysnutie v pekárni ![]() vykysnuté cesto ![]() vykrajovanie dolkov ![]() dierkovanie ![]() vyprážanie ![]() ... ![]() bolo ich toľko ![]() bavorské dolky ![]() už len papať OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Julia V. (Skautka) ID 5967, mimibazar.sk/skautka (7.10.2012, 15:29) |
dakujem za super receptik, cesto bolo uplne super, este som take dobre sisky nejedla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Paula B. (paula) ID 229 (12.12.2008, 22:07) |
SlAVKA,tie sisky su suprove ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.12.2008, 18:09) |
Paula, dakujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (upravené 19.9.2008, 19:06) |
sisky nerada robievam, ale asi budem musiet, muzovi posledne na vychode u starkej zachutili tak, ze mi nakazal urobit ![]() Slavka, vdaka tomuto receptu opat po 100 rokoch vyskusam ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (19.9.2008, 12:45) |
Evicka, nech sa podaria.... moji tieto lubia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |