končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Žemľové knedle kysnuté (5 porcií) z pekárne[ recept č. 5349 zo dňa 13.5.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 430g hrubá múka, 300g teplé mlieko, 12g droždie, 10g soľ, trošku cukru, 1 menší žĺtok, 90g pokrájaná žemľa POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme vhodný program... môj sa volá DOUGHT a je len miesenie a kysnutie cesta a trvá 1:30 . Posekané žemle pridajte až neskôr aby sa nerozmrvili.:) Nakysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely s hmotnosťou asi 600g a vyvaľkáme do tvaru šišiek. Šišky zavaríme do vricej vody, mierne osolenej a varíme 20 -25 minút. V priebehu varenia knedle obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Knedle môžete aj naparovať v paráku...tiež zhruba 25 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody, prepichujeme vydličkou, aby sa odparili a nakrájame na rovnomerné plátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI všetko pekne do nádoby...cesto je dosť riedke, ale nebojte sa pridáme žemličky po vykysnutí vytvarujeme knedle varíme alebo naparujeme vyšli mi 3 menšie knedle OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (5.11.2012, 13:09) |
dobré knedle. Ďakujem za recept. |
ODPOVEDAŤ |
Martina S. (tamyra) ID 93057 (15.10.2009, 14:05) | |
vďaka za super recept... ... dnes som robila po dlhom váhaní ku segedínskemu guľášu ...recept mi hneď padol do oka,ale eśte nikdy som sama nerobila knedlík tak som sa nevedela rozhodnúť či to mám skúsiť a veru neľutujem ... skvelo sa vydaril , varila som vo vode ... | |
ODPOVEDAŤ |