
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta[ recept č. 5486 zo dňa 23.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................ jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to.......... ... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() do misy dame muku, postruhane varene, vychladnute zemiaky, najlepsie z predosleho dna a zalejeme kvaskom, ktory si urobime tak, ze v salke teplej vody rozmiesame drozdie a lyzicku kr.cukru a nalejeme hned do jamky v strede a nechame napucat, ako je na obrazku, asi 10 minut ![]() ked nam kvasok tosku nakysne pridame sol, vymiesime cesto a nechame nakysnut, mozme pridat aj mletu rascu alebo susenu bazalku ![]() cesto potom dame na dosku, urobime valcek a krajame na kusky ![]() bosniaky dame na mukou posypany plech reznou stranou a zvrchu zo trikrat sikmo postlacame nozom ![]() upecieme rychlo, aby neboli suche, asi 12minut na 250 stupnov do ruzova, upecene oprasime od muky, ja som to s nou kapanek prehnala, az tolko jej nemusi byt na plechu, a nechame vychladnut ![]() su krasne vonave a dobrunke OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Dagmar B. (Campanula Carpatica) ID 329966 (26.6.2018, 13:34) |
Tieto bochnicky, bruschette atd. su urcite dobré -zial, BOSNIAKY TO NIE SU. Tieto sa pecu z RAZNEHO KVASKU (ziadna kocka drozdia, prosim) - z psenicno-raznej muky (razna muka 40-50%, nie menejcenna vyrazkova) - ano, ide tam aj maly postruhany zemiak - psenicna muka ale nie je biela -bosniak je chlebovina, nie kolac - bosniak je min. dvakrat tak velky ako zemla - okruihly - vysoky ako maly chlebik, nema formu plostice - pred poslednym vykysnutim sa trochu poprasi mukou - bosniak sa nikdy na povrchu nenakrajuje, on ma pekne prasknut. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka K. (bejbo777) ID 199981 (7.12.2011, 21:15) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.5.2009, 19:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:11) |
Kristínka, nemusíš sa báť ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (20.5.2009, 17:16) |
Prajem pekný deň. Tak tieto bosniaky pečiem stále dookola-raz sú to žemle,raz chlieb,inokedy bagetky. Sú neskutočne dobré. No a najnovšie dávam namiesto zemiakov/lebo nie vždy mám uvarené/ zamiakovú kašu v prášku a to tak,že 3 lyžice zalejem asi 2 dl vody a po napučaní pridám k ostatným surovinám. Ináč dodržiavam celý postup,čo sa týka surovín. Už asi 3 x som piekla chlieb priamo v pekárni,ale na program sprint a bol úžasný. Ja ešte pridávam rozne semiačka/slnečnicu,tekvicu,sezam/. Vyskúšajte a uvidíte aký fajny chlebík budete mať. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.5.2009, 21:23) |
Olinka, to je super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (26.12.2008, 21:13) |
No tak ja som ich dnes piekla a sú neskutočne dobré. Všetky suroviny z toho základného receptu som dala do pekárne,nastavila program príprava cesta a potom som ich piekla v rúre ako je to v postupe. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.12.2008, 17:10) |
To sa tesim, ze chutilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.8.2008, 13:16) |
Je to bosansky recept alebo sa to len tak vola? ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva N. (leskot) ID 98318 (23.7.2009, 0:11) |
Názov vznikol v čase, keď žila Žofia Bosniaková na hrade Strečno. Územie okupovali Turci a panoval veľký hlad. Žofia piekla malé chlebíky a rozdávala ich hladujúcim - no a tým chlebíkom sa potom hovorilo bosniaky. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:56) |
bosniaky to sa len tak volaju take velke zemle na slano, z podobneho cesta ako chlieb, byvaju aj posypane hrubou solou ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana B. (yanity) ID 11628, mimibazar.sk/yanity (24.8.2008, 13:08) |
Chcem sa spytat kolko si davala vody do salky a ci si nechala kysnut aj kvasok ak nao tak kolko. Dakujeeem, vyzeraju fantasticky, tak by som skusila ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 24.8.2008, 19:24) |
Janka, moja salka ma asi 250ml, nemusi sa robit kvasok klasicky, staci si do misy nasypat muku a nastruhane zemiaky a na to do jamky v strede nadrobit kvasnice dat trosku cukru a zaliat teplou vodou a nechat kym to nie je podobne ako na prvom obrazku a potom uz len vymiesit, ked treba este trosku muky, mozes pridat, kym sa cesto moc nelepi, ale zas aby nebolo az moc tuhe, ale musi byt tvarne, ja mam skusenost taku, ze ked nie je az velmi tuhe, tak su potom po upeceni nadychanejsie. Tak som hadam pomohla a dufam, ze sa podaria a budu chutit ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (23.5.2008, 16:26) |
aj ja by som chcela mat take zlate rucicky!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 24.5.2008, 12:54) |
petra, vdaka, ale neprehanaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |