končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ovsená kaša s banánomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY (jemné) ovsené vločky - asi tretina sáčku (používam tie na foto), mlieko, štipka soli, vačší zrelý banán, za hrsť hrozienok, kúsok masla (asi za 1 PL), škorica, jablko alebo iné ovocie. Z tejto dávky vyjdú 4 porcie. POSTUP PRÍPRAVY Naša obľúbená verzia ovsenej kaše. Neskutočne dobré! Jemné ovsené vločky v rajničke premyte, nechajte na nich trocha vody (naozaj len trocha na spodku) a začnite variť. Miešajte, aby neprihorela a po chvíľke pridajte mlieko. Priveďte do varu. Kaša začne hustnúť, stále miešajte a prilejte zas trocha mlieka. Pridajte štipku soli, posekaný vačší zrelší banán, umyté hrozienka, trocha škorice. zas pridajte podľa potreby mlieko. Kaša má byť redšia, nie veľmi hustá. Varte približne 15 minút, nech sa vločky aj banán úplne do jemna rozvaria. Na záver doslaďte a pridajte kúsok masla. Navrch môžete dať postrúhané jablko. Moje deti majú ovsenú kašu veľmi radi, robievam ju 2-3x do týždňa, keďže je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá (pridané hrozienka navyše obsahujú dosť železa). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 5.11.2017, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
♫ Makovo-jablkový sen so snehom ♫PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY široké rezance 250 g, mak 100g, kryšt. cukor 60 g, 1 bal. vanilk.cukru, 3 nastrúhané jablká, šťava z 1/2 citrona, olej, ovsené vločky, Na ZALIATIE: 150 g kyslej smotany, 1 žltok, 1 PL prášk. cukru, prípadne mlieko na rozriedenie. NA PENU: 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke), 1 PL prášk. cukru POSTUP PRÍPRAVY Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 22.9.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezníky v nadýchanom tvarohovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia (dávka na 1 pár), 150 g jemného tvarohu, 80 g PH múky, trocha PH múky na obaľovanie, 1 vačšie vajíčko, soľ, solčanka, 1 dl mlieka, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie rezníky a opatrne vyklepeme natenko. Posypeme solčankou a dáme nabok. Môžete si pripraviť aj ľubovoľnú marinádu a nechať v nej rezníky postáť. Cesto si pripravíme jednoducho: do nádobky dáme tvaroh, pridáme žĺtok, soľ, 1 dl mlieka a múku. Vypracujeme metličkou alebo vidličkou jemné cestíčko. Z bielka vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pripraveného tvarovohového cestíčka. Rezníky poobaľujeme v polohrubej múke. Do panvici dáme olej a necháme zohriať, nie na veľmi vysokú teplotu, aby sa rezne v cestíčku nepripiekli prirýchlo. Tak a v múke obalené kuracie rezne namáčame do tvarohového cesta a dáme na olej. Opečieme do zlatohneda z oboch strán. Vyberáme do nádoby so servítkou, nech vtiahne prebytočný olej. Výborná chuť, cestíčko je jemné, nadýchané. Zo zvyšku cestíčka som vypražila placku :-) Môj dvojročný syn opakoval: "to dobré, dobré". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.9.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastierska pitaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu. Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybacie filé na ázijský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Na asi 70 dk rybacieho filé potrebujete: 3 vajíčka, 4 PL sojovej omáčky, 2 PL solamylu, 60 g strúhanky a 60 g sezamových semienok (vždy pomer 1 : 1, množstvo si pripravte podľa potreby), soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Rybacie filé v mikrovlnke rozmrazíme, umyjeme, rozkrojíme na polovicu (alebo tretinky podľa veľkosti filety) a posolíme. Vajíčka vyšľaháme vidličkou, pridáme solamyl a sojovú omáčku. Do nádobky dáme takto pripravenú marinádu a filety a dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Strúhanku zmiešame so sezamovými semienkami. V tejto zmesi obalíme od marinády dobre odkvapkané filé. Dobre popritláčame, aby sa prichytili aj semienka. Vyprážame v stredne horúcom oleji do zlatohneda z oboch strán. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.3.2013, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Krémová kalerábová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menší kaleráb, 1 PL PH múky, olej, 1 dl smotany na varenie, žĺtok, solčanka. Na halušky hrubá múka, 1 vajíčko + bielok, posekaná petržlenová vňať, za malú lyžičku masla, soľ POSTUP PRÍPRAVY Rozmýšľala som, čo dobré a zdravé a hlavne s INOU chuťou uvariť môjmu 2-ročnému synátorovi, tak mi napadlo, že by som mohla zužitkovať kaleráb. Recept mám z knižky od Horeckej: Varíme deťom. Vyšla mi z toho chutná polievočka, s rýchlou nenáročnou prípravou. Kto nechce zápražku, môže vynechať a spraví zátrepku. Drobcovi chutila, preto tu receptík zverejňujem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.6.2013, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Báječná bábovka s vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200 g prášk. cukru, 2 ks vanilkového cukru, 200 ml oleja, 200 ml vaječného likéra, 100 g PH múky, 100 g zemiakového škrobu Solamyl Dr. Oetker, 1 kypriaci prášok POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 20 minút, pečenie 50 minút. rýchla príprava, z klasického piškotového, nie treného cesta. úžasne jemná a zároveň hutná konzistencia. báječná príchuť likéru... Bábovka by vraj mala zostať čerstvá viac dní, ale to vám potvrdiť už neviem ,-) POSTUP VO FOTOPOSTUPE OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.10.2014, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g PH múky, štipka soli, 25 g droždia, 1 KL kryš. cukru, 3 dl vlažného mlieka, 50 g tuku (maslo, margarín, masť), 2 žĺtka, postrúhaná kôra z 1 citrona, 5 PL prášk. cukru, 40 g vopred namočených hrozienok, 2 KL kakaa, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vo fotopostupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 26.11.2016, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybacie závitky s rukolovým pestomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sáčok rybacích filiet (treska, pangasius...), pesto (aké máte) - ja som spravila z rukoly, maslo, olej, špajdle POSTUP PRÍPRAVY Vo fotopostupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 4.10.2010, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Pesto z rukolyPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g rukoly, 50 g píniových orieškov, šťava z 1/2 malého citrona, za hrsť nahrubo nastrúhaného parmezánu, 15 PL extra panenského olivového oleja, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Lístky rukoly dobre premyjeme, rozložíme na čistú kuchynskú utierku/papierové utierky a usušíme. 2. Do nádoby dáme všetky suroviny okrem citronovej šťavy a ponorným mixérom pomixujeme na kašu. 3. Potom ochutnáme, prisolíme ak treba, pridáme citronovú šťavu a ešte zo 2 PL oleja. 4. Ešte raz pomixujeme, aby sa zmiešali suroviny. 5. podlľa chuti solíme, môžeme pridať ešte citr. šťavu a olej. Namiesto píniových orieškov som už použila aj lieskové, aj vlašské, bolo to ok. Namiesto rukoly môžete použiť iné bylinky: žeruchu, petržlen, špenát a typicky bazalku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.9.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |