. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva K. (evekei) ID 31604
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.1.2008
Naposledy: 23.4.2019 19:15
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 50
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 57
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 57 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

CUKROVINKY

Talianske pralinky "Zuccherini"



POTREBNÉ PRÍSADY

Na košíčky: čokoládu na varenie, biele papierové košíčky Na plnku: sušienky Amaretti (alebo iné krehké mandľové sušienky) * 80g čokolády na varenie * 1 lyžica studenej silnej čiernej kávy * 2 vajcia * 1 polievkovú lyžicu mandľového likéru Amaretto (alebo pomarančového likéru) *káva v kombinácii s horkou chuťou tmavej čokolády vytvára naozaj netradičnú sladko-slanú chuť, takže kto nie je zvyknutý môže pridať ešte aspoň 1 polievkovú lyžicu preosiateho práškového cukru - môj tip pre vás

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 5.5.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Dvojfarebné nugátové pralinky



POTREBNÉ PRÍSADY

nugát (kupovaný alebo vyrobený doma - návod na výrobu nájdete v mojich receptoch) * biela čokoládová poleva * neslané posekané pistáciové oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto guľky mali na oslave asi najväčší úspech. Tak asi na nich niečo bude...:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g lieskových orieškov * 250g kryštálového cukru * 6-10 polievkových lyžíc sladkej šľahačkovej smotany * 5 polievkových lyžíc vody * 125g horkej čokolády (nie varovej!)

POSTUP PRÍPRAVY

Nugát je neoddeliteľná súčasť všetkých praliniek. Keďže viem, že na Slovensku je dodnes takmer nemožné kúpiť nugátovú masu, prispievam receptíkom ako si ho svojpomocne vyrobiť doma. Ja som použila na výrobu lieskovce, ale rovnako je možné namiesto nich použiť aj mandle a získate mandľový nugát. Samozrejme doma vyrobený nugát nie je úplne totožný s chuťou toho kupovaného ani s chuťou nugátových plniek v čokoládach, nakoľko tam je to už záležitosťou továrenskeho spracovanie - rôznych stabilizátorov, farbív, aróm, a pod. Doma vyrobený nugát však veľmi príjemne a prirodzene chutí aj vonia po pražených orieškoch a čokoláde a vždy bude mať taký status, že ste ho vyrobili vlastnými rukami, čo vždy veľmi ocenia ľudia, pre ktorých pralinky z neho vytvoríte...

Postup: nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 4.12.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pravé Mozartove gulky (Mozartkugeln)



POTREBNÉ PRÍSADY

pravý nezafarbený mandľový marcipán * pravý mandľový marcipán zafarbený na zeleno (v pravých ručne vyrábaných je marzipán zafarbený na zeleno pridaním najemno zomletých neslaných pistácií) * nugát (kupovaný alebo doma vyrobený - návod nájdete v mojich receptoch) * čokoládový poleva (čokoláda na varenie + kúsok Cery) * papier na pečenie (na tieto guľky môžete samozrejme použiť aj zbytky nepravého marcipánu, ktorý vám ostal po zdobení torty, avšak pravý je pravý...:)

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti:
Mozartove guľky pochádzajú zo Salzburgu. Kdo by nepoznal tieto malé, drahé čokoládové guľky v zlatom alebo červenom obale s vyobrazením Mozarta, ktoré sú azda najslávnejšou rakúskou cukrovinkou. Toto sú však Mozartove guľky vyrábané v továrňach. Tie pravé sa vyrábajú ručne v Salzburgu - cukrárskej dielni rodiny Fürstovcov a sú balené v striebornom obale s modrým vyobrazením Mozarta. Ručne ich vyrába päť ľudí podľa receptúry z roku 1890. Jeden ručne robený kus stojí okolo 1 Eur. Ale aj tak sa dobre predávajú...:))


Takže ak sa chcete tak ako ja zahrať na člena rodiny Fürstovcov :)), môžte si výrobu guliek vyskúšať na vlastnej koži...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.12.2014, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pohánková polievka s madľami



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby: 80-100g pohánky * 1 veľký pór * 1 menší zeler * 50g posekaných lúpaných mandlí * Solčanka (vegeta alebo zeleninový bujón) * mleté čierne korenie * čerstvá alebo sušená petržlenová vňať * olej * morská soľ * kyslá smotana na ozdobu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti:
Ak ste ešte neskúšali pohánku, tak vedzte, že robíte chybu.Táto hnedá obilnina so zrnkami trojhranného tvaru je unikátnou plodinou. Je prírodným zdrojom rutínu, ktorý priaznivo pôsobí na cievy a krvný obeh. Znižuje krvácavosť, riziko infarktu, krvný tlak i hladinu cholesterolu v krvi. Používa sa i na detoxikáciu organizmu a podporu imunity. Pohánka má vysoký obsah vitamínov skupiny B, vápnika, zinku, medi a selénu, preto má priaznivý vplyv na nervovú činnosť. Je zdrojom kvalitných tukov i bielkovín.
Pohánka vďačí za svoje meno pravdepodobne mohamedánom, ktorí ju doniesli do Európy.
Vzhľadom na jej prednosti je ideálnou surovinou pre všetkých, ktorí sa radi zdravo stravujú. Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička...

Postup prípravy: kuk nižšie ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 8.11.2009, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracinka na gazdovský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie nohy * kyslá kapusta * zemiaky * mrkva * cibuľa * plátky prerastenej slaniny * mleté čierne korenie * soľ * olej

POSTUP PRÍPRAVY

Vidím, že podobných receptov na kuracie mäsko s kyslou kapustou je tu neúrekom :)) A hlavne v tomto zimnom období sa takéto receptíky hodia, na posilnenie imunity, lebo dobrá domáca kyslá kapusta je domáca medicínka...Takže aj ja sa podelím s jedným takým receptom....

Kuracie mäsko si okoreníme a osolíme, sprudka opečieme na rozpálenom oleji a potom dusíme do polomäkka. V druhej panvici si na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme ošúpané a pokrájané zemiaky a očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, osolíme a okoreníme. Opäť dusíme do polomäkka.
Potom vytiahneme hlboký plech alebo pekáč, na spodok nalejeme olej a začneme do neho ukladať ingrediencie v nasledovnom poradí: zemiaky s mrkvou, na to kyslú kapustu a na vrch poukladáme kuracie nohy, všetko zalejeme výpekom z dusenia. Každú nôžku prekryjeme plátkom slaniny a pečieme v rúre, kým nebude všetko mäkké. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.2.2009, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veľmi chutný tvarohový koláč s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 žĺtky * 150g práškového cukru * 1 Hera (250g) * 400g preosiatej hladkej múky * 1 prášok do pečiva * domáci ríbezľový lekvár (výborne osvieži chuť koláča) Plnka: 500g tvarohu (hrudkovitý - zo slovenských je dobrý Olešnický - červené balenie) * 2 vanilkové cukry * 6-8 polievkových lyžíc práškového cukru (alebo podľa chuti - niekto rád sladšie a naopak, takže plnku počas prípravy koštujeme) * 4 polievkové lyžice mlieka (alebo podľa toho či sa nám plnka zdá veľmi tuhá alebo naopak - ak je riedka ešte pred pridaním mlieka, tak mlieko nepridávame) * 1 vrecúško Zlatého klasu * 1 žĺtko * 4 bielka Na posýpku: nahrubo posekané vlašské alebo lieskové orechy * trošku práškového cukru - na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Tento skvelý recept mám od mojej nádejnej svokry :), takže touto cestou jej ďakujem. Koláčik je to vďačný, chuťou pripomína starý-známy mrežkovník. Ešte som sa nestretla s tým, že by niekomu nechutil. S krájaním tiež nie sú problémy - dá sa pekne nakrájať na úhľadné kocky.

Postup:
Cesto: Heru nakrájanú na malé kúsky spolu s preosiatym práškovým cukrom šľaháme elektrickým šľahačom, kým sa obe suroviny pekne nespoja. Postupne pridávame 3 žĺtky. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, potom ju po trochách pridávame k vzniknutej mase a miesime rukou až kým nám nevznikne hladké cesto (ak sa nám cesto nechce spojiť, môžme pridať 1-2 lyžice vlažnej vody). Ako u všetkých krehkých ciest, dbáme na to, aby sme cesto nemiesili rukou príliš dlho. Z vypracovaného cesta rukou odtŕhame kúsky, ktoré rovnomerne vtláčame do pripraveného plechu na pečenie, pričom vytvoríme aj okraj. Na záver ešte cesto nahrubo natrieme ríbezľovým lekvárom.
Plnka: V miske dôkladne rozmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor, Zlatý klas a 1 žĺtko. Ak sa nám tvaroh zdá príliš tuhý pridáme mlieko (konzistencia plnky musí byť taká, aby sa dala dobre rozotrieť na cesto na plechu). Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov a postupne ho vmiešame do tvarohovej plnky. Plnku vylejeme na pripravené cesto a rozotrieme ho rovnomerne aj ku krajom plechu.
Posýpka: Vrch koláča posypeme nahrubo nasekanými orechami (najlepšie a hlavne rýchlo sa posekajú elekt. robotom) Množstvo orechov záleží len a len na vás, ja mám radšej viac.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 - 45min. (ja som piekla v plynovej rúre cca. 45min.) Treba ho sledovať. Upečený koláč necháme najskôr dobre vychladnúť a môžme ho posypať práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 30.4.2010, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládový koláč bez múky (aj ako tip na Valentína...:)



POTREBNÉ PRÍSADY

175g kvalitnej horkej čokolády * 175g masla (pravé!, nie Hera, Masielko a pod.) * 170g práškového cukru * 6 vajec * štipka soli * 175g pomletých nelúpaných mandlí * 1 polievková lyžica mandľového likéru Amaretto (prípadne Brandy alebo mandľová aróma) * maslo a trošku múky na vymazanie a vysypanie formy (a predsa tam ide múka:) * na ozdobu: čokoládová poleva, marhuľový lekvár, mandľové lupienky (alebo podľa fantázie...)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento koláčik mi veľmi pripomína Sacher tortu, aj keď do tej sa mandle nedávajú. Jeho príprava je celkom rýchla, ak nerátam samotné pečenie. Je určený predovšetkým pre všetkých milovníkov čokolády. Patrí do skupiny veľmi vláčnych koláčikov (čokoláda v ňom zaručí tzv. mokrejší efekt:)

Príprava: Čokoládu rozlámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli (neprehriať!-voda nesmie vrieť). Maslo pokrájame na malé kúsky a spolu s práškovým cukrom elektrickým šľahačom šľaháme 5 min. (aby sa cukor dobre rozpustil), za stáleho miešania pridávame žĺtky. Potom pridáme rozpustenú čokoládu - nesmie byť veľmi horúca, pomleté mandle a polievkovú lyžicu likéru. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh (zo začiatku šľaháme na najnižších otáčkach a až ku koncu prepneme na vyššiu rýchlosť-to aby sa do snehu dostalo čo najviac vzduchu). 2/3 snehu dôkladne zamiešame do cesta a zvyšnú 1/3 už len opatrne vmiešame. Tortovú formu vymastíme kúskom masla a vysypeme múkou (uvedené suroviny sú určené pre formu s priemerom 24-26cm). Cesto do nej vlejeme a urovnáme. Pečieme mierne! asi 45min. (záleží aj od typu rúry, uvedený čas platí pre plynovú rúru, v elektrickej sa mi upiekol oveľa skôr, treba ho počas pečenia kontrolovať, aby neprihorel). Upečený koláč po vychladnutí natrieme redším marhuľovým lekvárom, polejeme čokoládou a posypeme mandľovými lupienkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.4.2013, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Jednoduchý a chutný losos (obedík alebo večera do 20min.)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík je vhodný hlavne pre tých, ktorí nemajú veľa času na prípravu jedla a tiež pre tých, čo držia nejakú redukčnú diétu. Potrebujeme: lososie steaky * provensálske bylinky * cesnak * morská soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * citrón * príloha: pórová ryža (alebo podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si marinádu z olivového oleja, provensálskych byliniek, pretlačeného cesnaku, soli a korenia (množstvo dávame "od oka" - ako má kto rád). Pripravenou marinádou poriadne ponatierame lososie steaky z obidvoch strán (kto má viac času môže nechať natreté steaky postáť v chlade 1-2 hod., nie je to ale nutné). Plech na pečenie taktiež potrieme troškou oleja a poukladáme naň steaky. Pečieme veľmi krátko - závisí aj od typu rúry, ale tak max. 15min., pričom ich v priebehu pečenia aj otočíme. Upečené môžeme pokvapkať troškou citrónovej šťavy. Ako prílohu k tejto rybke mám najradšej pórovú ryžu, ktorú robím súbežne s prípravou a pečením lososa, takže naozaj do tých 20 min. je jedlo na stole.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 1.2.2014, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláčik "After eight"



POTREBNÉ PRÍSADY

Základ: 150g maslových sušienok (napr. Club alebo Bebe červené) * 50g vychladeného masla * 1-2 polievkové lyžice studenej vody Plnka: 100g čokoládiek After Eight (môžno nahradiť aj inou čokoládou s mätovou náplňou) * 300g krémového tvarohu (toto je najdôležitejšia ingrediencia!!!, tak treba vybrať ten správny, ja používam tvaroh vo vaničke - zo slovenských mám najlepšiu skúsenosť s tvarohom z Kauflandu - Vian s 1,1% tuku) * 2 vajcia * 2 vanilkové cukry * 90g práškového cukru (alebo podľa chuti, ako má kto rad...) * 1 balíček Zlatého klasu * 1-2 polievkové lyžice plnotučného mlieka * trochu práškového cukru - na posypanie upečeného koláčika

POSTUP PRÍPRAVY

Tento tvaroháčik je najobľúbenejší koláč mojej polovičky a nedá naň dopustiť. Možno budete ohľadom neho namietať: "pfff - ale veď to je obyčajný cheesecake, ktorých je tu na mimibazáre ako húb po daždi" :)) Avšak presne na tomto koláčiku možno badať, ako dokáže jediná ingrediencia (mám na mysli mätové čokoládky After Eight) tak výrazne ozvláštniť chuť jedného "obyčajného cheesecake".

Ako prvé vložíme čokoládky After Eight do mraziaku na cca 2 hodinky.

Základ: Sušienky polámeme a rozmixujeme pomocou elektrického robota. Pridáme k nim na malé kúsky pokrájané maslo a rukou vymiešame sušienkovú hmotu. Ak je hmota príliš drobivá, môžeme pridať trošku vody. Z vypracovaného cesta odoberáme kúsky, ktoré rukou rovnomerne vtláčame do pripravenej formy, pričom vytvoríme aj malý okraj (ja som použila okrúhlu tortovú formu s priemerom 20cm, takže kto má formu väčšiu musí znásobiť suroviny).

Plnka: Oddelíme si žĺtky od bielok. Mixérom vyšľaháme žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom, Zlatým klasom a 1-2 polievkovými lyžicami mlieka. Do toho vmiešame po lyžiciach tvaroh. Osobitne si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, ktorý potom opatrne zapracujeme do žĺtkovej masy.
Čokoládky vytiahneme z mraziaku a nakrájame na malé štvorčeky - približne 1cm. Tieto potom zamiešame do tvarohovej plnky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.8.2009, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 57 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu