
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 57 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() Macarons s domácim mandľovým nugátomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Základné cesto na macarons: pozri recept na macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom - v mojich receptoch * Mandľový nugát: pozri recept na Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...) - v mojich receptoch. Jediná úprava je výmena lieskovcov za mandle POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (25) posledné: 5.2.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Základný recept na macarons:3 bielka* 200g práškového cukru* 30g krupicového cukru* 110g najemno pomletých lúpaných mandlí * Ananásový curd:polovica stredne veľkého ananásu (najlepšie s označením extra sweet) *krupicový cukor (podľa chuti)* 2 žĺtka *2 polievkové lyžice limetkovej šťavy * 1 polievková lyžica kukuričného škrobu * 2 polievkové lyžice rozpusteného masla * Kokosový krém:125g mascarpone * 1 polievkovú lyžicu kokosového likéru * 2-3 polievkové lyžice kokosovej múčky * práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Základný recept na macarons:Bielka si odložíme na ca. 48 hodín do chladničky. Pred prípravou macarons bielka vyberieme z chladničky a necháme min. 2 hodiny postáť pri izbovej teplote. Mandle pomelieme naozaj na jemnučko a preosejeme cez husté sitko. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s pomletými mandľami. Bielka vyšľaháme najskôr na najnižších otáčkach, medzitým postupne pridávame krupicový cukor a na záver krátko vyšľaháme pri najvyšších otáčkach. (pozor , aby sa sneh príliš neprešľahal, macarons potom zvyknú pri pečení praskať).Vyšľahané bielka postupne pridávame k pomletým mandliam a práškovému cukru a stierkou premiešame, kým nám nevznikne krémové a pomerne tekuté cesto.Cestom naplníme vrecko na zdobenie s hladkou okrúhlou špičkou s priemerom asi 11mm. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nastriekame kolieska s priemerom 3,5-4cm. Kolieska necháme odpočívať približne 1 hodinu pri izbovej teplote. Macarons pečieme pri teplote asi 140 stupňov Celzia asi 14minút. Rúra nesmie byť veľmi vyhriata, aby povrch macarons nepopraskal. Po vytiahnutí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť, aby sa lepšie odlepovali z papiera. Plníme najlepšie na druhý deň po upečení. Na prípravu ananásového curd: Ananás očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v elektrickom robote na kašu. Do hrnca vlejeme rozmixovaný ananás, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtka, škrob a metličkou všetko poriadne rozmiešame. Zmes privedieme za stáleho miešania k varu, povaríme asi 1 min., stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené maslo. Všetko spolu ešte raz premiešame (ak je vzniknutý curd príliš hustý, zriedime ho troškou limetkovej šťavy) Ananásový curd prelejeme do pripravenej sklenenej fľašky a odložíme stuhnúť do chladničky. Kokosový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme likér a na záver kokosovú múčku. Upečené macarons natierame najskôr ananasovým curd, na ktorý navrstvíme kokosový krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (15) posledné: 5.2.2011, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Koka pralinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 balíka Koka sušienok * 125g čerstvého krémového syra Philadelphia * práškový cukor podľa chuti * obľúbený likér príp. rum * trochu kokosovej múčky (nemusí byť) * tmavá a biela čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Koka sušienky pomelieme alebo najemno rozdrvíme v elektrickom robote. Postupne pridávame Philadelphiu, cukor, likér, kokos a vymiešame na dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme malé guličky, ktoré dáme stuhnúť na 30min. do chladničky. Potom ich namáčame do tmavej polevy. Na záver môžeme dozdobiť bielou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 11.1.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Kari polievka z červenej šošovicePOTREBNÉ PRÍSADY 1 vrecko lúpanej červenej šošovice (ca. 250g) * 5 mrkiev (stredne veľké) * 1 malá lyžička kari * zeleninový bujón * 1 kyslú smotanu (ca. 180g) * mleté čierne korenie * soľ POSTUP PRÍPRAVY Rýchla polievočka vynikajúcej chuti... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 1.6.2015, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Talianska kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia * 180g práškového cukru * 90g solamylu * 100g preosiatej polohrubej múky * 4 polievkové lyžice uvarenej kávy bez zrniečok * 1 kopcovitú polievkovú lyžicu holandského kakaa * 60g rozpusteného masla Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24402&user=32431 resp. nejaký iný z jej fantastických receptov... ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 višňový kompót bez kôstok aj so šťavou (ca. 720ml) * 3 polievkové lyžice solamylu BIELA PLNKA: 125g mascarpone * 1 žĺtok * 150ml šľahačkovej smotany * 40g práškového cukru (resp. podľa vlastnej chuti) * 2 plátky želatíny * 1 polievkovú lyžicu kávového likéru TMAVÁ PLNKA: 125g mascarpone * 50g rozpustenej čokolády na varenie * 150ml šľahačkovej smotany * 1-2 vanilkové cukre * 1 polievková lyžica kávového likéru NA OZDOBU: čokoládové hoblinky * šľahačka * čokoládové kávové zrnká POSTUP PRÍPRAVY Naša obľúbená rodinná tortička, ktorú objavila kedysi dávno moja sestra a odvtedy sme ju už piekli veľakrát...Táto konkrétne bola pre moju maminu na narodeniny...Dávam do pozornosti predovšetkým tmavý krém - delikátny a pritom tak jednoduchý! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) KOMENTÁRE (153) posledné: 19.3.2018, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Karibské kokosové tortičky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Na asi 10 kusov potrebujeme: 1 lístkové cesto (použila som už vyvaľkané) * 200ml kokosového mlieka * 50ml kravského mlieka * 3-4 polievkové lyžice strúhaného kokosu (prípadne aj viac - podľa chuti) * 1/2 balíčka Zlatého klasu * 1 vanilkový cukor * cukor podľa chuti (ja som dala asi 4 polievkové lyžice) * čerstvé mango, ananás alebo ľubovoľné ovocie či už čerstvé alebo zavárané - môže byť aj so šťavou, z ktorej sa dá s trochou škrobu urobiť skvelá omáčka na preliatie tortičiek...* strúhaný kokos a posekané pistácie - na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Pomerne jednoduchý a rýchly dezertík s kokosovým nádychom exotiky...:) Postup: 1. Kokosové mlieko vlejeme do hrnca s dvojitým alebo hrubým dnom a privedieme k varu (treba dávať pozor na prípadné prskanie tohto mlieka). Medzitým si v miske dobre rozmiešame mlieko s polovičkou Zlatého klasu a pomaly a za stáleho miešania vlejeme do horúceho kokosového mlieka, zároveň pridáme vanilkový cukor a cukor na dosladenie. Napokon do vzniknutého pudingu vsypeme strúhaný kokos a premiešame. Puding necháme trochu vychladnúť... 2. Z vyvaľkaného lístkového cesta povykrajujeme kolieska s priemerom ca. 10cm. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 6.3.2010, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() MinestronePOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšie vrecko malej bielej fazuľky * 1 konzervu lúpaných paradajok * 1 paradajkový pretlak * 2 mrkvy * asi 1/2 stonkového zeleru * 1 malú cuketu * 1 menšiu cibuľku * 3 strúčiky cesnaku * 1-2 kocky Natur zeleninového bujónu * bobkový list * 1 zemiak * 1 paradajka * trochu drobných polievkových cestovín * olivový olej - ja som použila výborný domáci * čerstvá bazalka * soľ * syr parmezán na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Kto by ju nepoznal...talianska minestrone je jedna z najznámejších polievok na svete a určite právom, lebo je aj veľmi chutná. Jej zloženie sa mení v závislosti od ročného obdobia, takže pokojne si do nej pridajte takú zeleninku, ktorá je momentálne najdostupnejšia...Jedna ingrediencia v nej však nesmie chýbať, a to sú paradajky - tých dajte pokojne aj viac ako je zvykom, lebo dodávajú minestrone tú pravú chuť! Inšpirácia je od Jamieho Olivera podľa receptu, ktorý vznikol počas jeho cestovania po Taliansku, akurát som si ho trošku pozmenila... Tu je postup: Do namočenej fazuľky pridajte olúpaný zemiak, rozmliaždenú paradajku a bobkový list, priveďte ku varu a varte pokiaľ fazuľka nezmäkne - môže to trvať približne hodinu. Medzitým si na hlbšej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľku a cesnak a spolu ich trošku osmahnite. Do panvice k cesnaku a cibuľke pridajte nadrobno nakrájané mrkvy, stonkový zeler a cuketu a asi 15-20 min. spolu poduste. Pridajte pokrájané paradajky z konzervy a paradajkový pretlak a spolu so zeleninkou znovu krátko poduste. Skontrolujte, či vám fazuľka dostatočne zmäkla a ak áno, vyhoďte uvarený zemiak, pridajte do k fazuli celú paradajkovo-zeleninovú zmes z panvice a zamiešajte. Ak treba, ešte chvíľku povarte..príp. do nej zavarte trochu drobných cestovín. Hotovú polievku osoľte, dochuťte bujónom a potrhanou čerstvou bazalkou. Pri podávaní ozdobte lístkami bazalky a posypte strúhaným parmezánom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2011, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domáci čokoládový jogurt/dezert/termixPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml plnotučného mlieka (najlepšie je klasické sáčkové) * 50g kvalitnej horkej čokolády (70%) * 50g mliečnej čokolády * 100g bieleho jogurtu (ja preferujem značku Hollandia) * 250g jemného krémového tvarohu vo vaničke (značka Vian, Pilos) * 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie je tmavé holandské) * 5-6 lyžíc práškového cukru alebo podľa chuti (ak chcete dosiahnuť prírodnú sladkosťbez použitia cukru - použite Stevia kvapky) POSTUP PRÍPRAVY Môj vlastný receptík, ktorý prešiel pomerne dlhým vývojom vylepšovaní a určite je ešte čo vylepšovať, ale myslím si, že jeho chuť je za súčasného zloženia veľmi dobrá, čo schválil aj môj priateľ - čokoholik, ktorý sa mile rád zúčasťňoval degustácie každej jednej verzie tohto jogurtíka :) Tento recept sa dá robiť aj bez pridania tvarohu, ale treba rátať s tým, že čokoláda sa vám mierne oddelí od mlieka, lebo jogurt nebude mať takú hustotu ako keby ste ho spravili s tvarohom (okrem toho mne s tvarohom viac chutí). Z časových dôvodov som nestíhala robiť fotodokumentáciu, ale v budúcnosti sa vynasnažím fotečky pridať... Postup: 1. 500ml mlieka spolu s cukrom trošku zohrejeme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 21.2.2013, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Slané tortilla chipsy s feta-paradajkovým dipomPOTREBNÉ PRÍSADY NA CHIPSY: kupované tortilly (ja som použila kukurično-pšeničné) * soľ * mletá červená paprika (môže byť aj štipľavá) * syr (výborný je hocijaký údený alebo parmezán) * rozmixovaný cesnak * poprípade iné druhy korení či byliniek * papier na pečenie NA DIP: feta syr * sušené paradajky naložené v oleji * 1 strúčik cesnaku * citrónová šťava * trochu bieleho jogurtu (nemusí byť smotanový, ale tiež nie ten s 0,1% tuku) * štipka chilli korenia (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Keďže sme s priateľom celkom slušní fandovia seriálu Lost :)) a navyše dňa 2. 2. 2010 bola spustená dlho očakávaná finálna 6. séria tohto seriálu, ktorý sa natáča od roku 2004, pripravila som k jeho sledovaniu toto príjemné televízne chrumkanie. A urobila som veľmi dobre, lebo prvý 3-hodinový diel bol síce obsahovo veľmi výživný a rozpútal búrlivú seriálovú diskusiu, ale takéto chrumkavé vyhrýzanie sa k nemu vyslovene hodilo. Verím, že receptík sa hodí aj vám pri plánovaní podobných pohodových večerov či posedení... Takže dobrú chuť a NAMASTE... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (25) posledné: 12.3.2015, 0:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domáci kakaový pudingPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml +150 ml polotučného alebo plnotučného mlieka (ak použijete čerstvé mlieko namiesto trvanlivého - ešte lepšie!) * 50g kakaa (jedine holandské je to pravé:) * 40g kukuričného škrobu * 1-2 vrecúška vanilkového cukru * ca. 40g práškového cukru (treba sa riadiť podľa chuti niekto rád sladšie a naopak) POSTUP PRÍPRAVY Lahodný, krémový puding, ktorý vás prekvapí plnou kakaovou chuťou...navyše bez farbív a "éčiek". Pre milovníkov kávy, medzi ktorých patrím aj ja - odporúčam do mlieka okrem kakaa pridať aj za lyžičku instantnej kávy... Postup prípravy: 500 ml mlieka dáme do hrnca s dvojitým dnom, pridáme vanilkový cukor, kakao - poriadne rozmiešame metličkou a privedieme do varu. V 150 ml mlieka si rozmiešame škrob a práškový cukor a túto zmes postupne prilievame do vriaceho mlieka - samozrejme za stáleho miešania! Hotovým pudingom naplníme ľubovoľné misky či hrnčeky a vychutnávame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (68) posledné: 17.7.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 57 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |