končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 60 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná v šampiňónovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 2PL citrónovej šťavy, 2PL oleja, 1PL sušeného oregana, 1PL sušenej bazalky, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Na omáčku: 2dl vody, 1PL solamylu, 250g šampiňónov, 250ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľa, 1PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik lisovaného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Umyté stehná dajte do vymasteného pekáča. Pripravte si marinádu: V miske zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a pretlačený cesnak. Zmesou potrite mäso. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 45 minút pri 170°C. Počas pečenia stehná podlievajte výpekom a horúcou vodou. Môžete 2x otočiť. V hrnci si medzitým pripravte omáčku: Zmiešajte vo vode kukuričný škrob a priveďte do varu. Pridajte očistené, pokrájané šampiňóny, pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, hubový vývar, pretlačený cesnak a nechajte zovrieť. Omáčku nalejte na mäso a dopečte, kým stehná nie sú mäkké. Podávajte s tarhoňou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.7.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slaná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 sendvičové chleby (2 tmavé a 1 svetlý), rôzne pomazánky (ja som použila 2 kelímky nátierky s pažítkou, 3 klasik), 1 majolenka, 2 črievka syra, 30dg šunkovej salámy, 20dg suchej salámy (vysočina), 40dg tvrdého syra, 5 vajec uvarených natvrdo, 5 strúčkov cesnaku, rôzne druhy zeleniny, sušená petržlenová vňať, kečup POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si vhodnú tácku, ktorú obalíme do potravinárskej fólie. Na spodok naukladáme prvú vrstvu sendvičového chleba. Mne vyšlo 4×2 ks. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2011, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Toto jedlo je veľmi staré, no stále veľmi obľúbené či už medzi deťmi, ale radi si na šúľancoch pochutíme aj my dospelí. Ja robievam šúľance ale nie tradične zo zemiakového cesta, ale používam na prípravu cesto s krupicou. Čo budete potrebovať: 500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, mak, práškový cukor, 50g masla POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na ruky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na dlhý šúľok hrúbky asi 4cm, ktorý postupne narežeme na menšie šúľky, ktoré ešte medzi dvoma dlaňami rozšúľame do tenkých šúľkov. Hádžeme ich do múky, aby sa nám pri varení nepozliepali. Dáme si zovrieť v hrnci vodu a po zovretí trošku osolíme a šúľance do nej dáme uvariť. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich do sitka a vložíme do misky s pomletým makom, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobre premiešame a hneď teplé podávame. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj ovocné gule, ale cesto po vymiesení rozvaľkáme na tenší plát, ktorý rozrežeme na kocky a plníme ovocím. Vymodelujeme guľky, ktoré takisto uvaríme v osolenej vode. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vajíčkovo-syrový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Ak máte chuť na niečo lahodné a chutné, skúste si doma spraviť vajíčkovo-syrový šalát. Určite zaujmete návštevu, ak šalát naservírujete na korn chlebíčkoch a posypete strúhanou mrkvou a ozdobíte mladou pažítkou. Čo potrebujete: 5 vajec, 150g tvrdého syra, 1 cibuľa, 3 kyslé uhorky, 1 majonéza alebo tatarská omáčka, 1 lyžica horčice, soľ, práškový cukor, mleté čierne korenie, 1dl smotany POSTUP PRÍPRAVY Vajcia uvarené na tvrdo ošúpeme a posekáme, pridáme postrúhaný syr, očistenú posekanú cibuľu, kyslé uhorky pokrájané na malé kocky a premiešame. Majonézu ochutíme horčicou, soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Rozriedime smotanou a nalejeme na pripravenú zmes. Zľahka premiešame a necháme asi hodinu odstáť. Servírujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové karbonátkyPOTREBNÉ PRÍSADY Občas treba povyberať zásoby jedla v mrazničke a moju to tiež neminulo. A tak som v jeden deň zistila, že mám dosť veľa rôznej zamrazenej zeleniny a patrilo by sa už aj niečo z nej spraviť. A tak som sa rozhodla spraviť zeleninové karbonátky. Čo budete potrebovať: rôzna mrazená zelenina (asi 400g), 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, strúhanka, olej POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja osmažte pokrájanú cibuľku, pridajte mrazenú zeleninu (ja som dala mix karfiol, kukurica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka), ja som dala aj trošku zvyšných šampiňónov a uduste domäkka. Podlejte troškou vody, aby sa vám to nepripálilo. Keď zeleninka zmäkne, zbytočnú vodu preceďte cez sitko a zeleninu nechajte vychladnúť. Zmes dajte do misky, pridajte vajíčka, soľ, korenie a strúhanku, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého vymodelujte malé fašírky, ktoré ešte obaľte v strúhanke. Vyprážajte v oleji. Podávajte s varenými zemiakmi, alebo kašou. Sú výborné! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2014, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Vyprážané šampiňóny plnené bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2011, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Fantastická cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto nátierku som sa naučila pred pár rokmi od mojej tety a nedám na ňu dopustiť. Je výborný, trošku pikantná kvôli cesnaku, ale výborne chutí pri popíjaní vínka pri rôznych príležitostiach. Urobíte ju raz-dva a v chladničke vám vydrží pár dní uzavretá v nádobe, avšak o tom pochybujem, pretože ju skôr zjete :-) POSTUP PRÍPRAVY Čo potrebujete: 1 majolenka (250ml), 200g tvrdého syra, malá konzerva kukurice, 4-5 strúčikov cesnaku, 7-8 čerstvých rožkov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 13.12.2014, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Detská pártyPOTREBNÉ PRÍSADY Naša dcéra dospela do veku, keď chcela osláviť svoje meniny s kamarátkami a tak som jej doma pripravila detskú párty s výzdobou a detským menu. Veľmi rada mi pritom asistovala a aj keď sme to všetko chystali na rýchlo, myslím, že sme prekvapili návštevníčky zaujímavými nápadmi. POSTUP PRÍPRAVY obrazový OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2010, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hríbová zámrvanka starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je ďalší recept, ktorý som sa musela kvôli môjmu mužíkovi naučiť, pretože túto polievku robievala jeho mamka a strašne ju má rád. Za tých pár rokov praxe som sa ju naučila tak, že vraj už je taká, ako ju robievala ona a tak je to pre mňa veľká pocta, lebo málokedy my ženy vieme variť tak ako mamy našich mužíčkov :-) Čo budete potrebovať na 7l hrniec : 1/4kg zemiakov, hrsť sušených alebo mrazených hríbov, lyžica vegety, 1 vajce, hladká múka, soľ, slanina, 1PL mletej červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si očistite, ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť spolu s hríbmi do studenej vody. Pridajte lyžicu vegety a podľa chuti soľ. Keď budú zemiaky mäkké, zavarte do polievky halušky (do misky si rozbite 1 vajce, lyžičku soli, pridajte asi 200g hladkej múky a toľko vody, aby ste vymiešali hladké stredne husté cesto). Potom si do rajničky nakrájajte trošku slaninky na škvarky, keď sú škvarky opražené, zasypte ich lyžicou hladkej múky a nechajte ju trošku zhnednúť. Pridajte lyžicu mletej červenej papriky a zalejte hneď trochou studenej vody. Dobre rozmiešajte, aby sa voda s múkou spojila a neboli v zápražke hrčky a vlejte do polievky. Nechajte dobre prevrieť. Môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.7.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložené misyPOTREBNÉ PRÍSADY Čo som na misy potrebovala: kovové misy rôznych tvarov, 1/2 kg hydinovej šunky, 300g lahôdkovej šunky, 1/2 kg suchej salámy, 1/2 kg eidamskej tehly v plátkoch, paradajky, šalátové uhorky, kučeravý šalát (prepáčte, že na obrázku nie je kučeravý, nezohnala som, ale v originále tam mal byť a vyzeralo by to perfektne), mletá červená paprika, kapia na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam vám návod na vyrobenie obložených mís, aké som ja pripravila pri príležitosti krstín našich detí. Mali sme síce oslavu v reštaurácii, ale misy som si chcela spraviť sama. A tak som lovila po internete a chytila som inšpiráciu. A takto to dopadlo… 1. misa - oválna Najprv do polkruhu rozmiestnite suchú salámu v dvoch radoch na sebe. Potom v opačnom polkruhu rozložte hydinovú šunku, ktorú pred uložením mierne zvlňte do vejárika. Tiež ju uložte v dvoch radoch smerom do stredu. Potom na suchú salámu uložte jeden rad lahôdkovej šunky. Tiež ju prekladajte, ale tak, že oba rohy prehnete dovnútra. Potom si zoberte plátok eidamu, prerežte ho na polovicu po uhlopriečke tak, aby ste dostali dva trojuholníky. Zrolujte do ruličky a uložte na hydinovú šunku. Na zvyšnú plochu umiestnite šalát. Paradajky nakrájajte na tenké mesiačiky, uhorku nakrájajte na tenké plátky. Paradajky poukladajte na hydinovú šunku tak, aby ste vnútro obrátili na šunku. Uložte uhorky. Na záver poprášte syr mletou červenou paprikou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |