. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 60 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná v šampiňónovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 2PL citrónovej šťavy, 2PL oleja, 1PL sušeného oregana, 1PL sušenej bazalky, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Na omáčku: 2dl vody, 1PL solamylu, 250g šampiňónov, 250ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľa, 1PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik lisovaného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté stehná dajte do vymasteného pekáča.
Pripravte si marinádu: V miske zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a pretlačený cesnak. Zmesou potrite mäso. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 45 minút pri 170°C. Počas pečenia stehná podlievajte výpekom a horúcou vodou. Môžete 2x otočiť.
V hrnci si medzitým pripravte omáčku: Zmiešajte vo vode kukuričný škrob a priveďte do varu. Pridajte očistené, pokrájané šampiňóny, pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, hubový vývar, pretlačený cesnak a nechajte zovrieť. Omáčku nalejte na mäso a dopečte, kým stehná nie sú mäkké. Podávajte s tarhoňou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.7.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slaná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 sendvičové chleby (2 tmavé a 1 svetlý), rôzne pomazánky (ja som použila 2 kelímky nátierky s pažítkou, 3 klasik), 1 majolenka, 2 črievka syra, 30dg šunkovej salámy, 20dg suchej salámy (vysočina), 40dg tvrdého syra, 5 vajec uvarených natvrdo, 5 strúčkov cesnaku, rôzne druhy zeleniny, sušená petržlenová vňať, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si vhodnú tácku, ktorú obalíme do potravinárskej fólie. Na spodok naukladáme prvú vrstvu sendvičového chleba. Mne vyšlo 4×2 ks.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2011, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šúľance s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto jedlo je veľmi staré, no stále veľmi obľúbené či už medzi deťmi, ale radi si na šúľancoch pochutíme aj my dospelí. Ja robievam šúľance ale nie tradične zo zemiakového cesta, ale používam na prípravu cesto s krupicou. Čo budete potrebovať: 500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, mak, práškový cukor, 50g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na ruky.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na dlhý šúľok hrúbky asi 4cm, ktorý postupne narežeme na menšie šúľky, ktoré ešte medzi dvoma dlaňami rozšúľame do tenkých šúľkov. Hádžeme ich do múky, aby sa nám pri varení nepozliepali.
Dáme si zovrieť v hrnci vodu a po zovretí trošku osolíme a šúľance do nej dáme uvariť. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich do sitka a vložíme do misky s pomletým makom, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobre premiešame a hneď teplé podávame.

Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj ovocné gule, ale cesto po vymiesení rozvaľkáme na tenší plát, ktorý rozrežeme na kocky a plníme ovocím. Vymodelujeme guľky, ktoré takisto uvaríme v osolenej vode.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vajíčkovo-syrový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak máte chuť na niečo lahodné a chutné, skúste si doma spraviť vajíčkovo-syrový šalát. Určite zaujmete návštevu, ak šalát naservírujete na korn chlebíčkoch a posypete strúhanou mrkvou a ozdobíte mladou pažítkou. Čo potrebujete: 5 vajec, 150g tvrdého syra, 1 cibuľa, 3 kyslé uhorky, 1 majonéza alebo tatarská omáčka, 1 lyžica horčice, soľ, práškový cukor, mleté čierne korenie, 1dl smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia uvarené na tvrdo ošúpeme a posekáme, pridáme postrúhaný syr, očistenú posekanú cibuľu, kyslé uhorky pokrájané na malé kocky a premiešame. Majonézu ochutíme horčicou, soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Rozriedime smotanou a nalejeme na pripravenú zmes. Zľahka premiešame a necháme asi hodinu odstáť. Servírujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové karbonátky



POTREBNÉ PRÍSADY

Občas treba povyberať zásoby jedla v mrazničke a moju to tiež neminulo. A tak som v jeden deň zistila, že mám dosť veľa rôznej zamrazenej zeleniny a patrilo by sa už aj niečo z nej spraviť. A tak som sa rozhodla spraviť zeleninové karbonátky. Čo budete potrebovať: rôzna mrazená zelenina (asi 400g), 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, strúhanka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja osmažte pokrájanú cibuľku, pridajte mrazenú zeleninu (ja som dala mix karfiol, kukurica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka), ja som dala aj trošku zvyšných šampiňónov a uduste domäkka. Podlejte troškou vody, aby sa vám to nepripálilo. Keď zeleninka zmäkne, zbytočnú vodu preceďte cez sitko a zeleninu nechajte vychladnúť. Zmes dajte do misky, pridajte vajíčka, soľ, korenie a strúhanku, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého vymodelujte malé fašírky, ktoré ešte obaľte v strúhanke. Vyprážajte v oleji. Podávajte s varenými zemiakmi, alebo kašou. Sú výborné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2014, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Vyprážané šampiňóny plnené bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť.

POSTUP PRÍPRAVY

Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2011, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Fantastická cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto nátierku som sa naučila pred pár rokmi od mojej tety a nedám na ňu dopustiť. Je výborný, trošku pikantná kvôli cesnaku, ale výborne chutí pri popíjaní vínka pri rôznych príležitostiach. Urobíte ju raz-dva a v chladničke vám vydrží pár dní uzavretá v nádobe, avšak o tom pochybujem, pretože ju skôr zjete :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Čo potrebujete: 1 majolenka (250ml), 200g tvrdého syra, malá konzerva kukurice, 4-5 strúčikov cesnaku, 7-8 čerstvých rožkov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 13.12.2014, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Detská párty



POTREBNÉ PRÍSADY

Naša dcéra dospela do veku, keď chcela osláviť svoje meniny s kamarátkami a tak som jej doma pripravila detskú párty s výzdobou a detským menu. Veľmi rada mi pritom asistovala a aj keď sme to všetko chystali na rýchlo, myslím, že sme prekvapili návštevníčky zaujímavými nápadmi.

POSTUP PRÍPRAVY

obrazový

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2010, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hríbová zámrvanka starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je ďalší recept, ktorý som sa musela kvôli môjmu mužíkovi naučiť, pretože túto polievku robievala jeho mamka a strašne ju má rád. Za tých pár rokov praxe som sa ju naučila tak, že vraj už je taká, ako ju robievala ona a tak je to pre mňa veľká pocta, lebo málokedy my ženy vieme variť tak ako mamy našich mužíčkov :-) Čo budete potrebovať na 7l hrniec : 1/4kg zemiakov, hrsť sušených alebo mrazených hríbov, lyžica vegety, 1 vajce, hladká múka, soľ, slanina, 1PL mletej červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si očistite, ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť spolu s hríbmi do studenej vody. Pridajte lyžicu vegety a podľa chuti soľ. Keď budú zemiaky mäkké, zavarte do polievky halušky (do misky si rozbite 1 vajce, lyžičku soli, pridajte asi 200g hladkej múky a toľko vody, aby ste vymiešali hladké stredne husté cesto). Potom si do rajničky nakrájajte trošku slaninky na škvarky, keď sú škvarky opražené, zasypte ich lyžicou hladkej múky a nechajte ju trošku zhnednúť. Pridajte lyžicu mletej červenej papriky a zalejte hneď trochou studenej vody. Dobre rozmiešajte, aby sa voda s múkou spojila a neboli v zápražke hrčky a vlejte do polievky. Nechajte dobre prevrieť. Môžete podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.7.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložené misy



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo som na misy potrebovala: kovové misy rôznych tvarov, 1/2 kg hydinovej šunky, 300g lahôdkovej šunky, 1/2 kg suchej salámy, 1/2 kg eidamskej tehly v plátkoch, paradajky, šalátové uhorky, kučeravý šalát (prepáčte, že na obrázku nie je kučeravý, nezohnala som, ale v originále tam mal byť a vyzeralo by to perfektne), mletá červená paprika, kapia na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam vám návod na vyrobenie obložených mís, aké som ja pripravila pri príležitosti krstín našich detí. Mali sme síce oslavu v reštaurácii, ale misy som si chcela spraviť sama. A tak som lovila po internete a chytila som inšpiráciu. A takto to dopadlo…
1. misa - oválna
Najprv do polkruhu rozmiestnite suchú salámu v dvoch radoch na sebe. Potom v opačnom polkruhu rozložte hydinovú šunku, ktorú pred uložením mierne zvlňte do vejárika. Tiež ju uložte v dvoch radoch smerom do stredu. Potom na suchú salámu uložte jeden rad lahôdkovej šunky. Tiež ju prekladajte, ale tak, že oba rohy prehnete dovnútra. Potom si zoberte plátok eidamu, prerežte ho na polovicu po uhlopriečke tak, aby ste dostali dva trojuholníky. Zrolujte do ruličky a uložte na hydinovú šunku. Na zvyšnú plochu umiestnite šalát. Paradajky nakrájajte na tenké mesiačiky, uhorku nakrájajte na tenké plátky. Paradajky poukladajte na hydinovú šunku tak, aby ste vnútro obrátili na šunku. Uložte uhorky. Na záver poprášte syr mletou červenou paprikou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 60 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu