. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 272 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

SPANIELSKE VTACKY PO NASOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé,varené vajíčka,párky,slanina,kyslá uhorka,olej,soľ,mleté čierne korenie,polohrúba múka,plnotučná horčica,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou.Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok.Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom.Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme.Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou.
Podávame s dusenou ryžou.


Ja som dala do šťavy zbytky párku,uhorky a slaninky.
Kľudne môžeme robiť aj z kuraciny.Párky boli spišské,hydinové sú sama múka,bolo by z nich blato.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 6.11.2020, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VIANOCNA KAPUSTNICA_S HRIBAMI A TROMI DRUHMI MASA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

údené karé alebo krkovička,domáca údená klobáska,pliecko,sušené dubáky,kvasená kapusta,rasca,vegeta,bobkový list,olej,červená paprika,cesnak a voda

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu určite veľa receptov na kapustnicu,tak k ním pridám aj tú našu,možno sa niekomu zapáči.Foto dodám až neskôr.
Udené karé alebo krkovičku opláchneme a dáme variť do vriacej vody už o deň skôr.Najlepšie s kosťou,aby bol dobrý vývar.Pridáme tiež kúsok pekného ,nie mastného pliecka a klobásku,ktorú predtým popicháme vidličkou.Vhodíme za lyžičku celej rasce a dva-tri bobkáče.Na slabom plameni necháme uvariť klobásky,tie vyberieme von.Pliecko a údené necháme dlhšie,ale nemá byť rozvarené.Necháme vo vývare do druhého dňa,aby nám vychladlo.Vyberieme oba druhy mäsa,pridáme vopred namočené dubáky, vegetu .Varíme,kým dubáky nie sú hotové.Sudovú kapustu nepremývame,ale šupneme ju k vývaru s hubami aj so šťavou.Povaríme dákych 20 minút ešte spolu.Ak sa nám zdá,že ju paprika z klobásiek dosť nesfarbila,zohrejeme trošilinku oleja a pridáme červenú papriku,ktorou doladíme farbu kapustnice.Nakoniec postrúhame2-3 strúčiky cesnaku.

Nezahusťujeme múkou,nepridávame smotanu ani zemiaky.
Kapustnica je kyslá,nie s kapustou ako keby už raz prešla tráviacim traktom.
Tým,že mäso necháme vychladnúť vo vývare,nie je suché a dá sa pekne krájať.

Na tanier dávame kapustnicu,pridáme 2-3 kolieska klobásky a kocky údeného a pliecka.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 13.12.2012, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVO_DULOVY DZUS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká,dule,kyselina citronová,kyselina sorbová,kryštálový cukor,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme,vykrojíme jaderníky,vložíme do vody s kyselinou citronovou,aby nezoxidovali.Dule nešúpeme,len vykrojíme jaderníky.Dáme do dvoch nádob a zalejeme vodou.Varíme asi 15-20 minút.Po častiach rozmixujeme,dule prepasírujeme cez sitko.Pridáme cukor a vodu podľa potreby a necháme zovrieť.Ochutíme kyselinou citronovou a nakoniec vmiešame podľa návodu Petol.Plníme do sklenných fliaš.NESTERILIZUJEME

Džús má byť hustejší,aby sme zbytočne neskladovali vodu,kyselkavý a nasladlý.

Pijeme vychladený,ak je veľmi koncentrovaný,riedime pitnou vodou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB NAS KAZDODENNY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík.

PRE MATKU

Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené.
Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****



POTREBNÉ PRÍSADY

oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť.


Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli.

Podávame so zemiakovou kašou.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

RYCHLA VECERA_OBMENA MOJEJ CIGANSKEJ HRIANKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

moravské mäso,lečo,sterilizovaná červená fazuľa,kečup,feferony,olej,starší chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opečieme krajce staršieho chleba,vyberieme na tanier.Moravské mäso pokrájame na prúžky a orestujeme na troche oleja.Pridáme lečo,scedenú fazuľu a kečup.Zredukujeme šťavu,aby zmes nemala podobu polievky.Dochutíme,ak je treba.Hrianku položíme na tanier a prelejeme zmesou.

Zámeny surovín robíme podľa obsahu chladničky,špajze a peňaženky.
Ja som potrebovala minúť moravské mäso,ale kľudne môžete dať aj šunku alebo dietnu salámu.V pôvodnom recepte mám šampiňony,ale teraz v špajzi neboli,tak som pridala fazuľu.

Je to rýchly recept a k tomu aj veľmi dobrý,za 20 minút nemáte čo robiť a aj riadov nezostane kopec.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 21.11.2013, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

PECENOVA PASTETA S BRAVCOVYM MASOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg bravčová pečeň,2 kg bravčové pliecko,2 kg slanina,5 pl husací alebo kačací tuk,5 dg soľ,2 dg mleté čierne korenie,štipka nové mleté korenie,štipka muškátový orech

POSTUP PRÍPRAVY

Pečeň, pliecko a slaninu opláchneme a necháme stiecť.Pečeň zbavíme blán a dáme do mraziaka na chvíľu stuhnúť.Mäso a slaninu pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na čo najmenšej riečici.To isté spravíme so stuhnutou pokrájanou pečeňou.Potom pomleté suroviny dochutíme soľou,korením .Pridáme kačací-husací tuk a preženieme mixérom.Naplníme poriadne umyté menšie poháre asi 1 cm pod okraj ,očistíme a zaviečkujeme.Sterilizujeme 1 hodinu od bodu varu,voda nesmie veľmi vrieť.Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme.

Držíme v chlade.

Pre VERONIKU

PS muškátový orech a nové korenie dávať len málinko,lebo by pašteta bola veľmi prevoňaná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.10.2010, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

JATERNICE _HURKY_PODLA NAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5-2 kg bravčový bôčik alebo obrezky,1 kg pľúcka,1 kg bravčová pečeň,1 kg lalok,asi trištvrte kila kožiek,cibuľa,cesnak,soľ,mleté čierne korenie,majoránka,1,5 kg krúpky č.7(3 balíčky),črevá

POSTUP PRÍPRAVY

Do veľkého hrnca dáme variť vodu,osolíme ju a do vriacej dáme umytú pečeň,bôčik,pľúca,lalok a kožky.Pridáme pár strúčikov cesnaku a varíme do mäkka.4-5 cibuli nakrájame na drobno.,upražíme a tiež pomelieme s uvarenými surovinami.Vyberieme z vývaru,ten si necháme.Uvarené suroviny pomelieme.Medzitým si prichystáme krúpky,ktoré sme prebrali a oplachli pod tečúcou vodou.Namiesto vody použijeme časť vývaru.Robíme ich ako ryžu.Hotové zmiešame s pomletým maglajzom,ochutíme korením,cesnakom,ak treba soľ,pridáme ešte a rozmrvíme trocha majoránky.Plníme do čriev.Hotové dávame do sieťovky,tú navlečieme na varechu a asi 20-30 minút paríme vo vývare,ktorý nesmie veľmi vrieť,lebo by popraskali.Vyberieme na plechy a rozložené necháme vychladnúť.

Ak máme prasiatko doma,črevnú masť si upražíme v rúre aj s cibuľou a pomelieme,pridávame aj udusenú krv

Ak narobíme viac,čo nerozdáme a nezjeme,kľudne zamrazíme

DOBRU CHUT.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.10.2021, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

OTAZKA



POTREBNÉ PRÍSADY

všeličo

POSTUP PRÍPRAVY

Stratil sa mi zo stránky recept na hovädziu polievku aj s pofoteným návodom.

Nemáte niektorá skúsenosť ako sa k nemu dopátrať,kedže ja som si ho sama nevymazala?


vdaka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2010, 6:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CICEROVA S HRIBIKMI A MRVENICKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

cícer,sušené modráky,mrkva,petržlen,olej,červená paprika,zeleninový bujon,rasca,mleté čierne korenie,vajíčko,hrubá múka,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si namočíme den vopred a dáme variť.Po asi polhodine pridáme sušené hríby-ja som dala modráky,ktoré sme si vopred namočili do horúcej vody.Mrkvu očistíme,pokrájame a orestujeme na troche oleja.Pridáme červenú papriku a šupneme ho variacej sa polievočky.Petržlen si takisto pokrájame a vhodíme do hrnca.Kocky bujonu,rascu a korenie dáme podľa potreby.Medzitým si zamiesime cesto z vajíčka a hrubej múky,necháme ho obschnúť.Ked je cícer uvarený,pridáme mrveničku a postrúhaný cesnak necháme povrieť a výborná polievočka je na svete.
Ja mrveničku strúham hned do hrnca s polievkou,ked je cesto lepivé,vtlačím ho do múky a pokračujem v strúhaní.Tak nemusím robiť zápražku ani zátrepku.


DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.10.2011, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 272 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu