končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SPANIELSKE VTACKY PO NASOM*****POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé,varené vajíčka,párky,slanina,kyslá uhorka,olej,soľ,mleté čierne korenie,polohrúba múka,plnotučná horčica,voda POSTUP PRÍPRAVY Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou.Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok.Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom.Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme.Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou. Podávame s dusenou ryžou. Ja som dala do šťavy zbytky párku,uhorky a slaninky. Kľudne môžeme robiť aj z kuraciny.Párky boli spišské,hydinové sú sama múka,bolo by z nich blato. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (43) posledné: 6.11.2020, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VIANOCNA KAPUSTNICA_S HRIBAMI A TROMI DRUHMI MASA*****POTREBNÉ PRÍSADY údené karé alebo krkovička,domáca údená klobáska,pliecko,sušené dubáky,kvasená kapusta,rasca,vegeta,bobkový list,olej,červená paprika,cesnak a voda POSTUP PRÍPRAVY Je tu určite veľa receptov na kapustnicu,tak k ním pridám aj tú našu,možno sa niekomu zapáči.Foto dodám až neskôr. Udené karé alebo krkovičku opláchneme a dáme variť do vriacej vody už o deň skôr.Najlepšie s kosťou,aby bol dobrý vývar.Pridáme tiež kúsok pekného ,nie mastného pliecka a klobásku,ktorú predtým popicháme vidličkou.Vhodíme za lyžičku celej rasce a dva-tri bobkáče.Na slabom plameni necháme uvariť klobásky,tie vyberieme von.Pliecko a údené necháme dlhšie,ale nemá byť rozvarené.Necháme vo vývare do druhého dňa,aby nám vychladlo.Vyberieme oba druhy mäsa,pridáme vopred namočené dubáky, vegetu .Varíme,kým dubáky nie sú hotové.Sudovú kapustu nepremývame,ale šupneme ju k vývaru s hubami aj so šťavou.Povaríme dákych 20 minút ešte spolu.Ak sa nám zdá,že ju paprika z klobásiek dosť nesfarbila,zohrejeme trošilinku oleja a pridáme červenú papriku,ktorou doladíme farbu kapustnice.Nakoniec postrúhame2-3 strúčiky cesnaku. Nezahusťujeme múkou,nepridávame smotanu ani zemiaky. Kapustnica je kyslá,nie s kapustou ako keby už raz prešla tráviacim traktom. Tým,že mäso necháme vychladnúť vo vývare,nie je suché a dá sa pekne krájať. Na tanier dávame kapustnicu,pridáme 2-3 kolieska klobásky a kocky údeného a pliecka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 13.12.2012, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVO_DULOVY DZUS*****POTREBNÉ PRÍSADY jablká,dule,kyselina citronová,kyselina sorbová,kryštálový cukor,voda POSTUP PRÍPRAVY Jablká ošúpeme,vykrojíme jaderníky,vložíme do vody s kyselinou citronovou,aby nezoxidovali.Dule nešúpeme,len vykrojíme jaderníky.Dáme do dvoch nádob a zalejeme vodou.Varíme asi 15-20 minút.Po častiach rozmixujeme,dule prepasírujeme cez sitko.Pridáme cukor a vodu podľa potreby a necháme zovrieť.Ochutíme kyselinou citronovou a nakoniec vmiešame podľa návodu Petol.Plníme do sklenných fliaš.NESTERILIZUJEME Džús má byť hustejší,aby sme zbytočne neskladovali vodu,kyselkavý a nasladlý. Pijeme vychladený,ak je veľmi koncentrovaný,riedime pitnou vodou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CHLIEB NAS KAZDODENNY*****POTREBNÉ PRÍSADY 60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka POSTUP PRÍPRAVY Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík. PRE MATKU Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené. Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****POTREBNÉ PRÍSADY oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej POSTUP PRÍPRAVY Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť. Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli. Podávame so zemiakovou kašou. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
RYCHLA VECERA_OBMENA MOJEJ CIGANSKEJ HRIANKY*****POTREBNÉ PRÍSADY moravské mäso,lečo,sterilizovaná červená fazuľa,kečup,feferony,olej,starší chlieb POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opečieme krajce staršieho chleba,vyberieme na tanier.Moravské mäso pokrájame na prúžky a orestujeme na troche oleja.Pridáme lečo,scedenú fazuľu a kečup.Zredukujeme šťavu,aby zmes nemala podobu polievky.Dochutíme,ak je treba.Hrianku položíme na tanier a prelejeme zmesou. Zámeny surovín robíme podľa obsahu chladničky,špajze a peňaženky. Ja som potrebovala minúť moravské mäso,ale kľudne môžete dať aj šunku alebo dietnu salámu.V pôvodnom recepte mám šampiňony,ale teraz v špajzi neboli,tak som pridala fazuľu. Je to rýchly recept a k tomu aj veľmi dobrý,za 20 minút nemáte čo robiť a aj riadov nezostane kopec. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 21.11.2013, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
PECENOVA PASTETA S BRAVCOVYM MASOM*****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg bravčová pečeň,2 kg bravčové pliecko,2 kg slanina,5 pl husací alebo kačací tuk,5 dg soľ,2 dg mleté čierne korenie,štipka nové mleté korenie,štipka muškátový orech POSTUP PRÍPRAVY Pečeň, pliecko a slaninu opláchneme a necháme stiecť.Pečeň zbavíme blán a dáme do mraziaka na chvíľu stuhnúť.Mäso a slaninu pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na čo najmenšej riečici.To isté spravíme so stuhnutou pokrájanou pečeňou.Potom pomleté suroviny dochutíme soľou,korením .Pridáme kačací-husací tuk a preženieme mixérom.Naplníme poriadne umyté menšie poháre asi 1 cm pod okraj ,očistíme a zaviečkujeme.Sterilizujeme 1 hodinu od bodu varu,voda nesmie veľmi vrieť.Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme. Držíme v chlade. Pre VERONIKU PS muškátový orech a nové korenie dávať len málinko,lebo by pašteta bola veľmi prevoňaná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.10.2010, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
JATERNICE _HURKY_PODLA NAS*****POTREBNÉ PRÍSADY 1,5-2 kg bravčový bôčik alebo obrezky,1 kg pľúcka,1 kg bravčová pečeň,1 kg lalok,asi trištvrte kila kožiek,cibuľa,cesnak,soľ,mleté čierne korenie,majoránka,1,5 kg krúpky č.7(3 balíčky),črevá POSTUP PRÍPRAVY Do veľkého hrnca dáme variť vodu,osolíme ju a do vriacej dáme umytú pečeň,bôčik,pľúca,lalok a kožky.Pridáme pár strúčikov cesnaku a varíme do mäkka.4-5 cibuli nakrájame na drobno.,upražíme a tiež pomelieme s uvarenými surovinami.Vyberieme z vývaru,ten si necháme.Uvarené suroviny pomelieme.Medzitým si prichystáme krúpky,ktoré sme prebrali a oplachli pod tečúcou vodou.Namiesto vody použijeme časť vývaru.Robíme ich ako ryžu.Hotové zmiešame s pomletým maglajzom,ochutíme korením,cesnakom,ak treba soľ,pridáme ešte a rozmrvíme trocha majoránky.Plníme do čriev.Hotové dávame do sieťovky,tú navlečieme na varechu a asi 20-30 minút paríme vo vývare,ktorý nesmie veľmi vrieť,lebo by popraskali.Vyberieme na plechy a rozložené necháme vychladnúť. Ak máme prasiatko doma,črevnú masť si upražíme v rúre aj s cibuľou a pomelieme,pridávame aj udusenú krv Ak narobíme viac,čo nerozdáme a nezjeme,kľudne zamrazíme DOBRU CHUT. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 8.10.2021, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
OTAZKAPOTREBNÉ PRÍSADY všeličo POSTUP PRÍPRAVY Stratil sa mi zo stránky recept na hovädziu polievku aj s pofoteným návodom. Nemáte niektorá skúsenosť ako sa k nemu dopátrať,kedže ja som si ho sama nevymazala? vdaka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2010, 6:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
CICEROVA S HRIBIKMI A MRVENICKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY cícer,sušené modráky,mrkva,petržlen,olej,červená paprika,zeleninový bujon,rasca,mleté čierne korenie,vajíčko,hrubá múka,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Cícer si namočíme den vopred a dáme variť.Po asi polhodine pridáme sušené hríby-ja som dala modráky,ktoré sme si vopred namočili do horúcej vody.Mrkvu očistíme,pokrájame a orestujeme na troche oleja.Pridáme červenú papriku a šupneme ho variacej sa polievočky.Petržlen si takisto pokrájame a vhodíme do hrnca.Kocky bujonu,rascu a korenie dáme podľa potreby.Medzitým si zamiesime cesto z vajíčka a hrubej múky,necháme ho obschnúť.Ked je cícer uvarený,pridáme mrveničku a postrúhaný cesnak necháme povrieť a výborná polievočka je na svete. Ja mrveničku strúham hned do hrnca s polievkou,ked je cesto lepivé,vtlačím ho do múky a pokračujem v strúhaní.Tak nemusím robiť zápražku ani zátrepku. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 28.10.2011, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 ďalšie >> |