melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
PECENOVA PASTETA S BRAVCOVYM MASOM*****
[ recept č. 32975 zo dňa 18.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg bravčová pečeň,2 kg bravčové pliecko,2 kg slanina,5 pl husací alebo kačací tuk,5 dg soľ,2 dg mleté čierne korenie,štipka nové mleté korenie,štipka muškátový orech
POSTUP PRÍPRAVY
Pečeň, pliecko a slaninu opláchneme a necháme stiecť.Pečeň zbavíme blán a dáme do mraziaka na chvíľu stuhnúť.Mäso a slaninu pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na čo najmenšej riečici.To isté spravíme so stuhnutou pokrájanou pečeňou.Potom pomleté suroviny dochutíme soľou,korením .Pridáme kačací-husací tuk a preženieme mixérom.Naplníme poriadne umyté menšie poháre asi 1 cm pod okraj ,očistíme a zaviečkujeme.Sterilizujeme 1 hodinu od bodu varu,voda nesmie veľmi vrieť.Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme.
Držíme v chlade.
Pre VERONIKU
PS muškátový orech a nové korenie dávať len málinko,lebo by pašteta bola veľmi prevoňaná. |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.10.2010, 18:10) |
Melanka... kedysi, keď bol môj ocino zdravý sme doma tiež robievali paštéku... podobne ako je táto Tvoja, ale pridávali sme do nej na kacacom tuku posmazenú cibuľku a vajíčka... a potom sme ju dávali do konzerv a v kotline varili 2,5 hodiny... lepšiu paštéčku som veru nikdy nejedla... tak niekedy skúsim aj túto Tvoju - vyzerá úžasne ... si mi ňou riadne narobila chúťky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.10.2010, 8:18) |
však aj my sme kdečo,kým žil dedko,potom veľmi nemal kto,ale dákych 25 rokov robievame klobásky aspoň dvakrát do roka,zabíjačkovú kapustnicu tiež,jaterničky a tlačenku občas,ostatné sporadicky,to jest ak máme chuť teraz budeme cez víkend jaterničky,tak pofotím |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.10.2010, 20:54) |
už sa ich neviem dočkať aspoň pri fotke poslintám trošku... keď už také domáce nemám odkiaľ mať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (29.10.2010, 8:08) |
Ved už dnes ideme niečo predpripraviť,lebo sa ide tlačiť aj kapusta do súdkov,tak sa vytešujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.10.2010, 21:44) |
jeeeej dakujem melanka.... si zlata.... cmuk.... jezis.... ta otravujem... ja ten orech nedam... z jedneho duvodu.... robili nam na orave klobasky minuly rok a tak ho do tych klobas dali... mne sa snad tyzden grgalo z toho orieka... odvtedy klobasu nemusim... vyliecili ma..... inac vo velkom mnozstve je jedovaty..... my sme s mamou rozmyslali ze co tam dali a teda to zabilo chut cesnaku a maska.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (19.10.2010, 6:42) |
Veronika,asi dali orecha veľa,lebo ja ho pridávam len štipinku,práve,že zjemní chuť pečienky.Ale to ním len 2-3 krát šuchnem po strúhadle.Bežne ho tiež pridávam do kalerábovej bielej polievky.Klobásky mám v receptoch,hádam stokrát odskúšané,ale tam už orech nie je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.10.2010, 18:12) |
Do klobás určite muškátový oriešok nejde... ako píšeš Melanka aj tie sme kedysi robievali a ten Tvoj recept na klobásy je výborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (26.10.2010, 18:45) |
Nášmu dieťaťu ,a to už je čo povedať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.10.2010, 9:22) |
vela dali... a skor muskatovy kvet ale to je vlastne jedno... vypadalo to ako keby ho tam vysypali kybel.... klobasky ja uz nechcem od vtedy... a taaak som ich milovala....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (18.10.2010, 21:46) |
Vôbec nie,aj tak som chcela dať,ked budem robiť,Veronika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |