. .. .. .. .. .. .
. .

CHLIEB NAS KAZDODENNY***** - RECEPT 33688

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


CHLIEB NAS KAZDODENNY*****


[ recept č. 33688 zo dňa  ]


CHLIEB NAS KAZDODENNY*****


POTREBNÉ PRÍSADY

60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík.

PRE MATKU

Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené.
Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v reze
bochníček
uno momento
s kopou semiačok


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Samkovi | CHLIEB NAS KAZDODENNY***** | krsnému >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika M. (monci81) ID 46679 (18.1.2012, 14:19)
ahoj,zaujal ma tvoj recept,mám však nejaké otázočky,kedže v pečení chlebíka som nováčik.môžem namiesto masti dať olej?ako dlho ho pečieš?aj na tej vyššej aj nižšej teplote(aspoň cca)?dávaš aj vodu do rúry?potieraš to vodou počas pečenia?a ako dlho ich nechávaš podkysnúť?viem,veľa otázok,ale ako hovorím,som začiatočníčka a strašne by som sa chcela naučiť piecť chlebík,pre rovnaké prípady,ako u vás,ked doma zrazu nič nebude a obchody daleko

dakujem,dakujem,dakujem za odpovede (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.2.2012, 17:52)
Monika,myslím,že olej by nemal vadiť.Piekla som ho určite aspoň 3/4 hodiny,najprv na dákej 160,potom dopečiem pri 180,zo dvakrát z rúry vyberiem a potriem slanou studenou vodou.Podkysnúť nechávam zhruba pol hodiny. (F) (F)
Odpovedám asi neskoro,však? ,-) ,-) ,-)
Nech sa darí (L)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monci81) ID 46679 (8.2.2012, 13:14)
nevadí,som rada,že si si našla čas.tak hádam sa podarí.dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (17.1.2012, 20:55)
Mel,
vyzerá naozaj lákavo tvoj chlebíček ,-) musím niekedy vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.2.2012, 11:20)
Ľudmilka,ak vyskúšaš,daj vedieť,som zvedavá aj na skúsenosť inej šikovnej kočky (F) (F) (F) (F) |:o) (K)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.11.2010, 21:14)
Mel, vyzerá absolúúútne dokonale (hotdog) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) možem Ťa poprosiť o recept ? (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (3.11.2010, 17:23)
Maťka,mám ho nahodený,keby niečo nejasné,pýtaj sa. (F) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.11.2010, 20:19)
najskor som uvažovala , že čo sú to batáty ,-) ,-) ale ujo google pomohol ,-) Veľmi pekne ďakujem Mel za receptík - som s ho naplánovala na víkend, tak potom podám správu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (5.11.2010, 8:06)
Maťka,plnila som len do polovice,nakysli mi raz tak.cesto treba brať rukami namočenými v studenej vode alebo oleji,lepí sa. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.11.2010, 18:44)
Meli - cestíčko už kysneee - o chvíľku budem piecť :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (3.11.2010, 20:49)
tak nech sa ti vydarí,Maťka (F) (F) (F) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.11.2010, 7:43)
Meli a vydaril sa úplne perfektne (radost) mám rada tieto semienkové chlebíky a tento od Teba úplne splnil moje očakávania /a bol po dlhom čase úplne prvý, ktorý som opať piekla z kysnutého cesta/ Vďaka za receptík (L) (L) a takto vyzeral moj /dávala som do chlebíkových foriem / http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752446
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.11.2010, 17:15)
Maťka,niet za čo,vydaril sa ti pekný. (Y) (Y) (Y) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (2.11.2010, 20:59)
No krasavec chlebik je to (Y) (Y) (Y) A vyzera velmi chutne a zdravo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (3.11.2010, 17:25)
Hned by som ti z neho poslala.Kolegyni som vzala do roboty,chutil. (F) (F) (F) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu