končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
DOLNOZEMSKÁ FAZUĽAPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g suchej fazule, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 PL rajčinového pretlaku, 1 feferónka, 50 g lahôdkovej kukurice, 100 g klobásky. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Potom scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do polomäkka. Na troche oleja opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme pokrá- jané papriky, opražíme a dáme do fazule. pridáme pokrájané rajčiny, pretlak, feferónku a klobásu. Všetko spolu varíme do mäkka. Kukuricu scedíme a vložíme do fazule a krátko prehrejeme. Dobrú chuť.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2010, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
sója v perinke :o)POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g sóje * do 500 g uvarených nastrúhaných zemiakov * bujón * soľ/korenie * cibuľka/cesnak * 300 syru * 100 g údeného syru - na vrch + 2-3 vajcia na vrch. POSTUP PRÍPRAVY Sóju necháme odmočiť cca 8-12 hodín, potom ju minimálne hodinku-dve varíme s bujónom (zeleninovým - najlepšie bez konzervačných látok. keď sa dovarí, necháme si cca do 2 dc vývaru) Pripravíme si zmes: nastrúhané zemiaky, trochu soli, nastrúhaný syr, korenie - podľa chuti. Do tejto zmesi pridáme uvarenú sóju a dáme do pekáča. Na vrch poukladáme plátkový údený syr a zakryjeme vajíčkami. Pečieme tak do cca 30-tich minút. Podávame so šalátikom alebo iba tak. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.11.2009, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícer na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve), 1 cibuľa, 1 ČL červenej papriky, 2ks bobkový list, 1 ČL bazalky, sójová omáčka, wurzl (bujón), soľ, 1 šálka smotany, 1,5 PL hla.múky, POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela). Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili. Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zelené fazuľky trochu netradičnePOTREBNÉ PRÍSADY Ešte raz k zeleným fazuľkám. Viem, že toto nie je práve diétny recept, ale je to fajn. Kto má rád podobné chute, bude sa mu to páčiť. Je to EXTRÉMNE jednoduché: POSTUP PRÍPRAVY Uvarené fazuľky posypeme na masle opraženou strúhankou. Hotovo :-)) (Poznáte to niektorá?) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.3.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Príloha zo zelených fazuliekPOTREBNÉ PRÍSADY Mám jeden recept na prílohu, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo. UPOZORNENIE: Osobne som ho ešte nerobila, ale nejakú dobu sa už naň chystám :-)) Takže, ak by ho náhodou niekto skúšal, tak môžete dať prípadne vedieť, či to chutí, či je to jedlé :-)) SUROVINY: 400 g zelených strúčikov, 2 PL oleja, 150 ml vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL cukru, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, 3 PL sójovej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1,5 ČL solamylu, štipka soli aj korenia. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľky umyjeme, odkrojíme konce a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali kocku zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak, cukor, zázvor a SO. Necháme povariť asi 10 minút. V 50 ml vody, čo nám ostala, rozmiešame solamyl a za stáleho miešania prilejeme k fazuľkám. Potom prilejeme víno a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame k mäsu (kotletám, medajlónkam, a pod.) so zemiakmi. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2012, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Tradičná šošovicová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohára šošovice- najlepšie veľkozrnná, 1/2 pohára krupkov- stredné, 4-5 strúčikov cesnaku,štipka ml. č.korenie, soľ, vegeta, drvená rasca , majoránka, 2 bobkové listy, 1 velikánska cibuľa, 150g oravská slanina,trošičku polohr.múky, caa 30 ml mlieka, párky POSTUP PRÍPRAVY - skvelé slovenské jedlo, ktoré je u nás vo veľkej obľube ..... jednoduché, rýchle, chutné a overená od mlsného jazyka kamoša - kuchára :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.8.2012, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Pohanka ako prílohaPOTREBNÉ PRÍSADY *250g lúpanej pohanky *cibuľka * cesnak *soľ *kari korenie *MČK *olej POSTUP PRÍPRAVY Vodu som nechala zovrieť, prisypala opláchnutú pohanku, oheň vypla. Hrniec zabalila do utierky a na 20 minút šupla pod perinu. :O) Medzitým som nadrobno nakrájala cibuľku, pretlačila 3 strúčiky cesnaku. Do panvice som dala cca 3PL oleja, osmažila cibuľu, pridala zliatu pohanku, cesnak, kari korenie, pár krát pomiešala a bolo hotovo. Podávala som s mäskom na hríboch. Najprv sa mi vôňa veľmi nepáčila :O) na chuť pohanky si je treba ozaj zvyknúť. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CícerPOTREBNÉ PRÍSADY cícer, riasa kombu, bobkový list, soľ, kyslá smotana, pažítka. POSTUP PRÍPRAVY Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť. Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľa Azuki na sladko-kysloPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa AZUKI, cibuľa, cesnak, červená paprika, kukurica, 1PL sojová omáčka, 2PL jablkový ocot, 1PL med, paradajkový pretlak, na zahustenie Solamyl, petržlenová vňať na dozdobenie, ryža POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu večer pred varením namočíme. V osolenej vode ju privedieme do varu a 10 min. varíme na prudkom ohni, vzniknutú penu odstránime, prikryjeme a dovaríme dalších 35 min. Na oleji speníme cibuľu a pretlačený cesnak, prídáme pokrájanú papriku (použila som kapiu), kukuricu (dala som z konzervy). Zmiešame s uvarenou fazuľou, dochutíme sójovou omáčkou, jablkovým octom, medom, pretlakom. Zmes podlejeme fazuľovým vývarom a zahustíme solamylom, necháme prejsť varom a odstavíme. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Ja som podávala s ryžou natural. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g suchej fazule, 2 bobkove listy, mlete cierne korenie, 40 g masti, 40 g hladkej muky, mlieko, 2 dl smotany, citronova stava, sol POSTUP PRÍPRAVY Fazulu namocime den vopred do studenej vody a na druhy den ju uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s bobkovym listom a mletym ciernym korenim domakka. Potom ju zahustime bledou zapraskou rozriedenou s mliekom a povarime 20 minut. Nakoniec zjemnime smotanou a ochutime citronovou stavou a solou. Podla chuti ho mozeme aj osladit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Stanislav B. (eso22) ID 135543 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |