. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 411-420)<< predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko na horčici


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle.
Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať.
Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina K. (semiackos) ID 96929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborné masko na karí



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového masa (môže byť aj kuracie alebo morčacie), olej,1 cibuľa, 3 plátky slaniny, soľ, m. č. korenie, ml. rasca, karí korenie, worčesterská omáčka, vegeta, 2-3 dl vody alebo vývaru, 1 PL strúhanky a 1/2 červenej papriky kápie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu a slaninu pokrájanú na kocočky .Pridáme na pásiky nakrájané maso, všetky koreniny - podľa chuti, podlejeme vodou alebo vývarom. A asi 3/4 hod až 1 hodinku dusíme a podľa potreby podlievame. ( Ja som použila na podlievanie vývar z nedeľnej slepačej polievky, ale v tom prípade pozor na soľ, pretože už ju obsahuje vývar, tak opatrne aby sa to potom nepresolilo!) Ak je masko makké pridáme na drobné kocky pokrájanú kápiu a trolinku ešte podusíme. Potom pridáme na zahustenie strúhanku. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovým pyré a samozrejme nejaká zeleninková obloha a môžete si pochutnať. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Tirolsky Gröstl



POTREBNÉ PRÍSADY

..tirolska klasika, jednoducha a velmi chutna mnamka, najoblubenejsie jedlo mojho manzela :D ..zemiaky, cibula, slanina, bravcove maso

POSTUP PRÍPRAVY

kuk nizsie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Lenka S. (1Leni) ID 67070 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.1.2010, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Údene s kyslou kapustou a zemiakovymi nokmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Udene masko,kysla kapusta,slaninka,zemiakove cesto v prašku alebo uvarene zemiaky v šupke,krupica,hruba muka,sol,1 vajičko

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si dame uvarit v šupke a nechame vychladnut.Medzitym si uvarime udene maso.Na cibulke udusime kyslu kapustu,pridame do nej kečup,sol,vegetu,rascu a podlejeme,nakoniec zahustime postruhanym surovym zemiakom.Kapusta nesmie byt sucha.Slaninku si nakrajame a vyškvarime škvarky.Na koniec si nastruhame zemiaky na jemno,posolime (viac soli),pridame vajičko,trochu krupice a dosypame hrubou mukou aby sme mali nelepive cesto.Pracujeme s nim rychlo lebo ked stoji tak redne a lepí sa ..Dame si zovret vodu ,z cesta ušulame šulok a krajame noky,ktore varime v osolenej vode asi 10 min.Masko nakrajame na kocky,pripravime do velkej misy,pridame kapustu a nakoniec noky.Premiešame,jemne aby sme noky nerozbili.Na tanieri ozdobime vyškvarenou slaninkou s mastou.Nam veeelmi chutilo..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2010, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Csikós tokány



POTREBNÉ PRÍSADY

200g slaniny, 800g bravč. stehna, cibula, kyslá smotana, č. korenie, č. paprika, 1 lyžica hl. múky, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opečieme nakrájanú cibulu a slaninu, pridáme na kocky nakrájané maso, okoreníme, osolíme, pridáme ml. č. papriku( tej možete dat viacej) a dusíme vo vlastnej štave. (podla potreby podlejeme vodou, asi do 1/2 masa. Ja to vždy podlievam, aby mi ostalo štavy do 1/2 masa.) Do makkého masa vlejeme kyslú smotanu vymiešanú s 1 lyžicou hl. múky, premiešame a necháme za stáleho miešania chvílu prehriat (2-3min.). Na tanier si dáme halušky a na každú porciu dáme do stredu masovú zmes.





Výborné, manžel sa toho nevie dojest.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia M. (lusy01) ID 68695 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 10.1.2010, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Horúce zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, bravčové mäsko, klobáska, slaninka, koreniny podľa chute...

POSTUP PRÍPRAVY

Nič zložité a nové :-) názov preto taký, lebo najlepšie chutia, keď sú práve vybraté z rúry, tá kombinácia mäska a klobásky je mňam...v týchto chladných dňoch to príde vhod a ešte, keď sa dá k tomu kyslá kapustička, tak aj nejaké vitamíny sú, okrem dobrého premastenia bruška ;-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.11.2009, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mramorové mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1/2 kg bravčového mäsa /stehno, karé/ NÁPLŇ: 1 dcl mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, 2 zavárané kápie, 2 kyslé uhorky, 2 PL oleja, 100 g tvrdého postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

...keď nie je doma veľa mäska a treba vyčarovať obedík, tak toto je celkom slušná náhrada :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 15.3.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Vtáčky trocha inak*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list,

POSTUP PRÍPRAVY

Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. A o to viac nám asi chutí :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.2.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové soté s domácim uncle ben´s



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové pliecko alebo stehno*cibuľa*olej*voda*3 dcl fľaštička domáceho uncle ben s

POSTUP PRÍPRAVY

rýchly obedík z tlakového hrnca

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.10.2009, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

kopla ma kuchárska múza ...... alebo MASOVÁ ROLÁDA:-))))))))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

bravčové karé nakrájame, natenko vyklepeme a ukladáme jednotlivé plátky na seba tak, aby sa ich okraje prekrývali cca 1 cm... nakoniec jemne zaklepeme aj tieto poprekladané okraje do seba ... a vznikne nám jednotný plát mäska. tento jemne nasolíme, pokoreníme mčk, naplníme plnkou (opíšem zachvíľu) a zavinieme ako štrudľu, teda najskôr okraje z užšej strany a potom urobíme roládku. zvrchu posypeme grilovacím korením (alebo aj iným), poukladáme na ňu ešte plátky syra, podlejeme vodou a dáme upiecť do rúry (ja som piekla zakrytú...ale mám pekáč so skleneným vrchom a teda sa jedlo v ňom zapečie do chrumkava, alebo zo začiatku pečte zakrytú a potom odokryte na dopečenie.. to už nechám na vás:-).

plnka: speníme cibuľu (viac) spolu s nadrobno nakrájanou prerastenou slaninkou, opečieme, pridáme na kocky nakrájaný rohlík, 1-2 vajíčka, strúhanku, petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú nie sušenú) a postrúhaný syr (ja som mala eidam), plnku som nesolila lebo slaná bola aj slaninka aj syr a stačilo to. všetko zamiešame na hustejšiu hmotu, ktorou plníme roládku.

Keď máte roládu upečenú vyberte ju z výpeku a nechajte trochu prechladnúť, aby sa dala krájať, lebo úplne horúcu by sa vám rozpadávala. Do výpeku pridajte ešte trochu vody a zahustite hl. múkou rozmiešanou v troche smotany na varenie alebo mlieku.

Podávame najlepšie so zemiakovou kašou, a my sme mali paradajkový šalátik.
DOBRÚ CHUŤ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 411-420)<< predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu