Renata J. (zara343) ID 61637 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Výborné masko na karí
[ recept č. 19142 zo dňa 21.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g bravčového masa (môže byť aj kuracie alebo morčacie), olej,1 cibuľa, 3 plátky slaniny, soľ, m. č. korenie, ml. rasca, karí korenie, worčesterská omáčka, vegeta, 2-3 dl vody alebo vývaru, 1 PL strúhanky a 1/2 červenej papriky kápie
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji speníme cibuľu a slaninu pokrájanú na kocočky .Pridáme na pásiky nakrájané maso, všetky koreniny - podľa chuti, podlejeme vodou alebo vývarom. A asi 3/4 hod až 1 hodinku dusíme a podľa potreby podlievame. ( Ja som použila na podlievanie vývar z nedeľnej slepačej polievky, ale v tom prípade pozor na soľ, pretože už ju obsahuje vývar, tak opatrne aby sa to potom nepresolilo!) Ak je masko makké pridáme na drobné kocky pokrájanú kápiu a trolinku ešte podusíme. Potom pridáme na zahustenie strúhanku. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovým pyré a samozrejme nejaká zeleninková obloha a môžete si pochutnať. Dobrú chuť! |