končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 31-37) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
CUKROVINKY |
Ovocné košíčky, ľahúčke a výborné!POTREBNÉ PRÍSADY Recept taktiež z českého MMB, košíčky sú naozaj ľahunké, cestíčko ide z formičiek skvele vyklopiť, je krehučké a celkovo košíčky vôbec nie sú ťažké na žalúdok! Neoľutujete! Z dávky ich výjde asi 36 ks. -Cesto na kočíšky: -40 g moučkového cukru, -140 g hladké mouky -70 g hery - 1 žĺtok -Krém na košíčky: -1/4 litra mlieka -1 vanilkový puding -100 g práškového cukru -125 g masla + ovocie, ktoré chceme dať do košíčkov, napr. kiwi, broskyňa, banán... POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a poriadne prepracujeme. Plníme do formičiek a dáme piecť. Ja som piekla na cca 150 C asi 15-20 minút, ale neviem to presne, takže to treba kontrolovať, aby sa nepripiekli. Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a premiešavame, aby nevznikla kožka. Potom pridáme maslo a ušľaháme do hladka. Do košíčka dáme na spodok kúsok ovocia, na to krém a na krém poukladať ďalšie ovocie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 10.8.2018, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Toffifé - nepečenéPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mám z českého MMB, nám doma to veľmi chutilo :) -100g lieskových orišekov -2,5dl smotany na šľahanie -125g kryštálového cukru -30g masla -1 lyžička medu + čokoládu na poliatie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady dáme do hrnca variť. Trvá to trošku dlhšie kým to začne hustnúť, radšej dajte vyššiu teplotu, ale netreba to zase prehnať, aby sa to nepripálilo! Hlavne miešať a miešať! Mne to zhustlo až za nejakých 20-25 minút, ale vraj to má trvať okolo tých 15-20. Hotová uvarená zmes by mala vyzerať ako rozpustené karamelky. Do tejto zmesy nasypeme oriešky. Najlepšie je ich trochu pokrájať. S hmotou sa lepšie pracuje, keď už trochu vychladne a stuhne. Naberáme ju na lyžičku a robíme drobné kôpky. Keď kôpka vychladne a stuhne, obalíme ju v čokoládovej poleve, poprípade ešte ozdobíme bielou polevou :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.11.2008, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!POTREBNÉ PRÍSADY Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup :) Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 2.12.2013, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja prvá torta a iné dobroty z MMB :)POTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus podľa Petra B. (Petra30) ID 44385 Chutí naozaj VÝBORNE! Len som robila z 1,5 dávky, na 26 cm formu a torta bola dosť vysoká. Do tortičky som pridala ešte broskyne :) Karamelový krém podľa Kristína Š. (kristi8584) ID 50693. Na jednu dávku: 15 dkg kryštálového cukru, 1 zlatý klás, 250 ml mlieka, 150 g masla, 1/3 Palmely. Robila som 1,5 dávky, ale možno by vzhľadom na výšku torty boli vhodné dve dávky. Krém je tiež BOŽSKÝ, mňam mňam karamel :) Poťah z marshmallows, k cukríkom som pridala aj mandľovú arómu a trochu sušeného mlieka a, samozrejme, citrónovú šťavu a vodu. POSTUP PRÍPRAVY Postup na prípravu korpusu nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5628 Postup na karamelový krém: Cukor skaramelizujeme a pomaličky vlievame horúce mlieko a to spolu miešame, až kým sa všetok karamel nerozpustí a nevznikne karamelové mlieko. Keď mlieko vychladne, pridáme Zlatý klas a uvaríme puding. Keď puding vychladne, pridáme maslo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.9.2008, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný jablkovo-orechový páj (mrežovník)POTREBNÉ PRÍSADY *****Na KREHKÉ CESTO - 1 dl smotany - 20 g droždia - 1 vajce - 400 g hladkej múky - 200 g masla/margarínu - 50 g práškového cukru - štipka soli *****Na OVOCNÚ náplň: -1,5 kg jabĺk - 2 citróny - 200 g práškového cukru - 100 g masla/margarínu - 1 kúsok škorice (podľa chuti) - 1/2 vrecúška vanilkového pudingu - 80 g mletých orechov - 50 g posekaných orechov *****INÉ: - 1 žltok na potretie - cukor na posypanie (nie je nutné) POSTUP PRÍPRAVY Tento mňam koláčik môžete pripraviť ak máte chuť a nejaké tie jabĺčka a vlašské oriešky. Postup v obrázkovom postupe :))) Snáď bude chutiť, nám doma chutí teda riadne! Recept nie je zložitý a pri troche snahy ho zvládnu aj neskúsení...:)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 3.3.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásový koláč so smotanovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY -75 g nízkotučného tvarohu - 2 PL mlieka - 3 PL oleja - 125 g cukru - štipka soli - 200 g múky - 2 ČL prášku do pečiva - 1 ananás (1 kg) - 2 vajcia - ½ ČL postrúhanej citrónovej kôry - ¼ litra kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodný jahodový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na piškótový plát: • 400 g prášk. cukru • 7 vajec • 15 PL vody • 350 g polohrubej múky • ½ vrecúška prášku do pečiva Plnka: • 7 dl mlieka • 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas • 150 g prášk. cukru • 1 Hera • 1 vrecúško vanilkového cukru • rum podľa chuti • jahody (čerstvé alebo mrazené) + červená želatína POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup...:) Snáď bude chutiť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.6.2009, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 31-37) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |