končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Pórová nátierka s NivouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g rastlinného masla; 2 lyžice bieleho jogurtu; 2 lyžice pochúťkovej smotany; 2 lyžice postrúhanej Nivy; 1 lyžica citrónovej šťavy; 2 - 3 mladé póry; soľ; mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo so smotanou, s jogurtom a s citrónovou šťavou dohldka vymiešame. Ochutíme soľou, korením, pridáme očistené, najemno pokrájané póry a syr. Premiešame a necháme v chlade odležať. Podávame na chlebe, pečive alebo na suchých hriankách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vajíčková nátierka so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 50 g roztierateľného syra; 100 g nátierkového masla; 5 strúčikov cesnaku; 2 - 3 lyžice bieleho jogurtu; soľ; 4 uvarené vajcia; šťava z citróna; pažítka POSTUP PRÍPRAVY Syr a nátierkové maslo spolu dobre vymiešame, pridáme prelisovaný cesnak a jogurt. Vajíčka ošúpeme, nahrubo postrúhame a vmiešame do zmesi. Podľa chuti osolíme. Podávame na čerstvom alebo nasucho opečenom chlebe. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Syrovo - cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g Eidamu; 300 ml sójovej majonézy; 5 - 6 srúčikov cesnaku; soľ POSTUP PRÍPRAVY Syr najemno postrúhame, pridáme majonézu a dôkladne premiešame. Očistený cesnak prelisujeme, pridáme k syru, zmiešame a podľa chuti osolíme. podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné kurča po ázijskyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča; 8 - 9 cibúľ; 3 lyžičky mletej červenej papriky; 2 lyžičky mletého čierneho korenia; 100 ml oleja; soľ POSTUP PRÍPRAVY Kurča pokrájame na kusy, zbavíme kože a mäso osolíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na mesiačiky a dáme do misy. Posypeme paprikou, korením a premiešame. Pripravenú cibuľu rozložíme v pekáči, poukladáme na ňu kúsky kurčaťa a všetko rovnomerne polejeme olejom. Pekáč dáme do vyhriatej rúry. Čas pečenia: 45 minút Teplota: 220 st.C. Počas pečenia mäso viackrát obrátime. pri prvom obrátení ho môžeme zakryť cibuľou a ku koncu ho uložíme znova navrch, aby sa opieklo. Podávame s ryžou a so šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Žltý nápojPOTREBNÉ PRÍSADY 20 ml kalvadosu; 20 ml hruškovice; 100 ml jablkovej šťavy; 2 - 3 kocky ľadu; sódovka POSTUP PRÍPRAVY Kalvados a hruškovicu zmiešame v šejkri, pridáme ĺad a jablkovú šťavu. krátko premiešame, vylejeme ho pohára a dolejeme sódovkou (do 200 ml). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Oranžový nápojPOTREBNÉ PRÍSADY 50 ml broskyňovej vodky; 100 ml broskyňového džúsu; kocky ľadu; sódovka POSTUP PRÍPRAVY Vodku a džús vlejeme do šejkra a krátko premiešame. Vlejeme do pohára, pridáme 3 - 4 kocky ľadu a dolejeme sódovkou (do 200 ml). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Červený nápojPOTREBNÉ PRÍSADY 20 ml griotky; 20 ml pomarančového likéru; 50 ml malinového sirupu; konzervované ovocie (podľa chuti); drvený ľad; sódovka POSTUP PRÍPRAVY griotku, pomarančový likér a malinový sirup nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad, uzavrieme a asi minútu miešame. nápoj precedíme cez sito do pohára, pridáme ovocie a do 200 ml dolejeme sódovku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ankine "papučky"POTREBNÉ PRÍSADY 4 žemle; 250 g šampiňónov; olej; 1 cibuľa; 1 zelená a 1 červená paprika; soľ; majorán; mletá paprika a čierne korenie; 1 vajce; 2 biele jogurty; horčica; cesnak; kôpor; kečup; olivy POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme očistené, na pásiky pokrájané papriky, plátky šampiňónov a premiešame. Ochutíme soľou, korením a udusíme do mäkka. Pridáme trocha mletej papriky, rozmiešané vajce a nakoniec majorán. Jogurt zmiešame s horčicou, roztlačeným cesnakom a trošku kôpru (podľa chuti). Žemle priečne prekrojíme, mäkkú stranu natrieme ochuteným jogurtom a naň dáme vrstvu šampiňónovej zmesi. Syr postrúhame a posypeme ním povrch "papučiek". Poukladáme ich na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Čas pečenia: 10 minút Teplota: 220 st.C. Podávame ozdobené kečupom a olivami alebo kúskami zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g údenej krkovičky; 400 g bravčového pliecka; 300 g uvarených zemiakov; 5 väčších surových zemiakov; 1 lyžica maizeny; 350 g hldkej múky; 1 - 2 vajcia; 4 strúčky cesnaku; soľ; mleté čierne korenie; mletá červená paprika; 2 cibule; 100 g údenej slaninky POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso pokrájame na malé kocky, opražíme na oleji a 10 minút podusíme. Do väčšej misy dáme vychladnuté uvarené zemiaky, roztlačíme ich, pridáme mäso z pliecka, nadrobno posekanú krkovičku, postrúhané a vyžmýkané surové zemiaky, vajcia a múku. Zmes ochutíme soľou, korením a cesnakom, dôkladne zmiešame a postupne tvarujeme guľky. Obalíme ich v múke a dáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 - 6 minút (občas opatrne premiešame) a sitom ich vyberieme. Slaninu pokrájame na malé kocky, upražíme, pridáme cibuľu pokrájanú na tenké mesiačiky a za stáleho miešania ju poopražíme. Nakoniec pridáme trocha červenej papriky. Pred podávaním guľky posypeme zmesou slaniny a cibule. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Bifteky z vajcomPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej sviečkovice; 6 zrniek čierneho korenia; soľ; olej; 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu pokrájame na rezne ( asi 2 cm). opakom noža ich mierne naklepeme a osolíme. Korenie potlčieme, posypeme ním bifteky a rukou ho vtlačíme do mäsa. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opekáme po 3 - 4 minúty z oboch strán. Formou na volské oká natrieme olejom, dáme zohriať a do jamiek opatrne zozbijeme vajcia. Osolíme ich a na malom ohni necháme stuhnúť. Pred podávaním položíme na každý biftek volské oko. Vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |