
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Čokoládové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY Asi 12 - 15 kusov 220 g hladkej múky; 30 g kakaa; 2 ČL kypriaceho prášku; 1/2 ČL sódy bikarbóny; 100 g posekanej horkej čokolády; 100 g posekanej bielej čokolády; 300 ml acidofilného mlieka; 1 vajce; 70 g kryštálového cukru; 80 ml oleja; tuk na vymastenie a hladkú múku na vysypanie jamiek na plechu POSTUP PRÍPRAVY 1. V mise zmiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a posekanú horkú a bielu čokoládu. 2. Do druhej misy dáme acidofilné mlieko, vajce, olej, cukor a rozmiešame. Obsah obidvoch mís spolu zľahka premiešame. 3. cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných mafinových foriem a pečieme 20 minút pri teplote 200 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová penaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 5 osôb: 75 ml vody; 180 g čokolády; 1 PL masla; 2 PL rumu; 3 vajcia; čokoládové hobliny a šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky a v hrnci rozpustíme s vodou. miešame na veľmi miernom plameni, až sa vytvorí hustý krém. 2. Hrniec odstavíme z plameňa, zmes necháme rochu vychladnúť a vmiešame maslo. Pridáme rum a postupne po jednom prišľahávame žĺtky. 3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do čokolády. Hmotu nalejeme do pohárov a necháme cez noc vychladnúť. Ozdobíme šľahačkou a ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová bombaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 10 osôb: 100 g kakaa; 250 ml sladkej smotany; 100 g mliečnej čokolády; 100 g čokolády na varenie; 150 g masla; 150 g práškového cukru; 2 balíčky vanilínového cukru; 1 žĺtok; 240 g piškót; 50 ml vaječného koňaku; 50 ml ovocnej šťavy POSTUP PRÍPRAVY 1. V smotane rozpustíme na miernom ohni ohni preosiate kakao. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie spolu rozpustíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanílinovým cukrom a žĺtkom. 2. Pridáme vychladnuté kakao so smotanou, rozpustenú čokoládu a vyšľaháme krém. 3. Piškóty pokvapkáme vaječným likérom zmiešaným s ovocnou šťavou. Vlejeme vyšľahaný krém a dobre premiešame. Masu dáme do podlhovastej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Na chladnom mieste necháme odstáť aspoň 12 hodín. Po odležaní dezert z formy vyklopíme, fóliu odstránime, nakrájame na rezy, ktoré posypeme strúhanou bielou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.3.2009, 5:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 8 osôb: na tmavé guľky - 100ml smotany na šľahanie; 100 g tmavej čokoládovej polevy; 50 g čokolády na varenie na biele guľky - 100 ml smotany na šľahanie; 100 g bielej čokoládovej polevy; 40 g bielej čokolády; 2 ČL stužovača šľahačky; 30 g pomletých orechov; 30 - 50 g pomletých piškót na obaľovanie - postrúhanú čokoládu, kakao, podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tmavé guľky - čokoládovú polevu necháme nad parou rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie a za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a na 5 - 6 hodín odložíme do chladničky. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky. 2. Biele guľky - rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme a tiež odložíme na 5 - 6 hodín do chladničky. Potom pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky. 3. Guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo podrvených pistáciách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládový pudingPOTREBNÉ PRÍSADY 500 ml mlieka; 1 balíček Zlatého klasu; 2 PL kakaa; 2 balíčky vanilkového cukru; 150 ml tmavej čokolády; 250 ml smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka odlejeme do hrnčeka asi 150 ml a rozmiešame v ňom Zlatý klas s kakaom. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, nalámanú alebo postúhanú čokoládu a na miernom ohni privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme Zlatý klas a pripravníme hladký krém. odstavíme a za občansého miešania necháme vychladnúť. Primiešame vyšľahanú smotanu. Puding naplníme do misiek alebo vyšších sklenených pohárov a ozdobíme podľa fanázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Salámové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 24 kusov: 400 g tvarohu; 500 h hladkej múky; 200 g salámy alebo šunky; 200 g tvrdého syra typu eidam; 6 PL oleja; 2 vajcia; 1 balíček prášku do pečiva; 5 PL kečupu; mleté čierne korenie; majorán; 1 žĺtok na potretie; múka na posypanie dosky; soľ; rasca; sezam alebo mak na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z tvarohu, vajec, oleja, múky, prášku do pečiva a zo štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho 1 hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na väčšie štvorce. Každý kúsok potrieme kečupom vymiešaným s čiernym korením a majoránom, obložíme kolieskom salámy a kúskom syra, zvinieme a sformujeme do tvaru rožkov. Pripravené naplnené rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou, sezamom alebo makom. pečieme asi 25 minút pri teplote 180 st. C. Čas prípravy: 40 minút Čas pečenia: 25 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chrumkavé bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 veľkú a 4 malé bagetky: 650 g polohrubej múky; 400 ml vlažnej vody; 1 ČL soli; 1/2 kocky droždia; 1 PL medu; mlieko na potretie; múka na posypanie dosky POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame 50 g múky s 50 ml vody, zakryjeme fóliou a necháme odležať cez noc pri izbovej teplote. Zvyšnú múku preosejeme do misky, pridáme soľ a uprostred vyhĺbime malú jamku. Droždie a med rozpustíme vo vlažnej vode, nalejeme do jamyk v múke a pridáme odložený kúsok cesta. Všetko dobre vymiešame mixérom. Na pomúčenej doske cesto 10 minút v rukách miesime, prikryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť. Potom cesto opäť premiesime a rozdelíme na dve časti. Jednu vyvaľkáme na ovál veľkosti 30 krát 50 cm a zrolujeme ho smerom od jedného rožteka do stredu. zvyšok cesta rozdelíme na štyri časti a upravíme rovnakým spôsobom. Pečivo uložíme v dostatočnej vzdialenosti od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. zakryté necháme ešte 1 hodinu postáť. S ostrým nožom do bagiet viac ráz urobíme zárez hlboký asi 5 mm a povrch potrieme mliekom. Pečieme pri teplote 200 st. C asi 30 minút, menšie bagetky stačí piecť 20 minút. Čas prípravy: 60 minút Čas kysnutia: 110 minút Čas pečenia: 20 až 30 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slnečnicový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 1 kocka droždia; 500 ml vlažnej vody; 1 kg pšeničnej celozrnnej múky; 1 ČL soli; 3 PL slnečnicového oleja; 50 g slnečnicových semienok; olej na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z droždia rozmiešaním v 500 ml vlažnej vody dohladka. Múku a soľ vysypeme do misy, prilejeme kvások, olej a vymiešame na hladké cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vlažnú vodu. prikryté necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto vymiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové semienka (2 PL odložíme bokom). Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do väčšej vymastenej chlebovej formy. Povrch posypeme zvyšnými semienkami a necháme ďalších 25 minút kysnúť. V rúre vopred vyhriatej na 220 st. C pečieme 60 až 70 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ryžový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v 100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku, škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |