. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174
.
mimibazar.sk/zzuzana
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.5.2007
Naposledy: 20.1.2017 12:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 71
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 29
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

CUKROVINKY

Čokoládové mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

Asi 12 - 15 kusov 220 g hladkej múky; 30 g kakaa; 2 ČL kypriaceho prášku; 1/2 ČL sódy bikarbóny; 100 g posekanej horkej čokolády; 100 g posekanej bielej čokolády; 300 ml acidofilného mlieka; 1 vajce; 70 g kryštálového cukru; 80 ml oleja; tuk na vymastenie a hladkú múku na vysypanie jamiek na plechu

POSTUP PRÍPRAVY

1. V mise zmiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a posekanú horkú a bielu čokoládu.
2. Do druhej misy dáme acidofilné mlieko, vajce, olej, cukor a rozmiešame. Obsah obidvoch mís spolu zľahka premiešame.
3. cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných mafinových foriem a pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládová pena



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 5 osôb: 75 ml vody; 180 g čokolády; 1 PL masla; 2 PL rumu; 3 vajcia; čokoládové hobliny a šľahačka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky a v hrnci rozpustíme s vodou. miešame na veľmi miernom plameni, až sa vytvorí hustý krém.
2. Hrniec odstavíme z plameňa, zmes necháme rochu vychladnúť a vmiešame maslo. Pridáme rum a postupne po jednom prišľahávame žĺtky.
3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do čokolády. Hmotu nalejeme do pohárov a necháme cez noc vychladnúť. Ozdobíme šľahačkou a ovocím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládová bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 10 osôb: 100 g kakaa; 250 ml sladkej smotany; 100 g mliečnej čokolády; 100 g čokolády na varenie; 150 g masla; 150 g práškového cukru; 2 balíčky vanilínového cukru; 1 žĺtok; 240 g piškót; 50 ml vaječného koňaku; 50 ml ovocnej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

1. V smotane rozpustíme na miernom ohni ohni preosiate kakao. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie spolu rozpustíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanílinovým cukrom a žĺtkom.
2. Pridáme vychladnuté kakao so smotanou, rozpustenú čokoládu a vyšľaháme krém.
3. Piškóty pokvapkáme vaječným likérom zmiešaným s ovocnou šťavou. Vlejeme vyšľahaný krém a dobre premiešame. Masu dáme do podlhovastej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Na chladnom mieste necháme odstáť aspoň 12 hodín. Po odležaní dezert z formy vyklopíme, fóliu odstránime, nakrájame na rezy, ktoré posypeme strúhanou bielou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.3.2009, 5:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 8 osôb: na tmavé guľky - 100ml smotany na šľahanie; 100 g tmavej čokoládovej polevy; 50 g čokolády na varenie na biele guľky - 100 ml smotany na šľahanie; 100 g bielej čokoládovej polevy; 40 g bielej čokolády; 2 ČL stužovača šľahačky; 30 g pomletých orechov; 30 - 50 g pomletých piškót na obaľovanie - postrúhanú čokoládu, kakao, podrvené pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tmavé guľky - čokoládovú polevu necháme nad parou rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie a za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a na 5 - 6 hodín odložíme do chladničky. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
2. Biele guľky - rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme a tiež odložíme na 5 - 6 hodín do chladničky. Potom pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
3. Guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo podrvených pistáciách.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládový puding



POTREBNÉ PRÍSADY

500 ml mlieka; 1 balíček Zlatého klasu; 2 PL kakaa; 2 balíčky vanilkového cukru; 150 ml tmavej čokolády; 250 ml smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka odlejeme do hrnčeka asi 150 ml a rozmiešame v ňom Zlatý klas s kakaom. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, nalámanú alebo postúhanú čokoládu a na miernom ohni privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme Zlatý klas a pripravníme hladký krém. odstavíme a za občansého miešania necháme vychladnúť. Primiešame vyšľahanú smotanu. Puding naplníme do misiek alebo vyšších sklenených pohárov a ozdobíme podľa fanázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Salámové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 24 kusov: 400 g tvarohu; 500 h hladkej múky; 200 g salámy alebo šunky; 200 g tvrdého syra typu eidam; 6 PL oleja; 2 vajcia; 1 balíček prášku do pečiva; 5 PL kečupu; mleté čierne korenie; majorán; 1 žĺtok na potretie; múka na posypanie dosky; soľ; rasca; sezam alebo mak na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z tvarohu, vajec, oleja, múky, prášku do pečiva a zo štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho 1 hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na väčšie štvorce. Každý kúsok potrieme kečupom vymiešaným s čiernym korením a majoránom, obložíme kolieskom salámy a kúskom syra, zvinieme a sformujeme do tvaru rožkov. Pripravené naplnené rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou, sezamom alebo makom. pečieme asi 25 minút pri teplote 180 st. C.
Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 25 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chrumkavé bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 veľkú a 4 malé bagetky: 650 g polohrubej múky; 400 ml vlažnej vody; 1 ČL soli; 1/2 kocky droždia; 1 PL medu; mlieko na potretie; múka na posypanie dosky

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame 50 g múky s 50 ml vody, zakryjeme fóliou a necháme odležať cez noc pri izbovej teplote. Zvyšnú múku preosejeme do misky, pridáme soľ a uprostred vyhĺbime malú jamku. Droždie a med rozpustíme vo vlažnej vode, nalejeme do jamyk v múke a pridáme odložený kúsok cesta. Všetko dobre vymiešame mixérom. Na pomúčenej doske cesto 10 minút v rukách miesime, prikryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť. Potom cesto opäť premiesime a rozdelíme na dve časti. Jednu vyvaľkáme na ovál veľkosti 30 krát 50 cm a zrolujeme ho smerom od jedného rožteka do stredu. zvyšok cesta rozdelíme na štyri časti a upravíme rovnakým spôsobom. Pečivo uložíme v dostatočnej vzdialenosti od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. zakryté necháme ešte 1 hodinu postáť. S ostrým nožom do bagiet viac ráz urobíme zárez hlboký asi 5 mm a povrch potrieme mliekom. Pečieme pri teplote 200 st. C asi 30 minút, menšie bagetky stačí piecť 20 minút.
Čas prípravy: 60 minút
Čas kysnutia: 110 minút
Čas pečenia: 20 až 30 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slnečnicový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 1 kocka droždia; 500 ml vlažnej vody; 1 kg pšeničnej celozrnnej múky; 1 ČL soli; 3 PL slnečnicového oleja; 50 g slnečnicových semienok; olej na vymastenie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z droždia rozmiešaním v 500 ml vlažnej vody dohladka. Múku a soľ vysypeme do misy, prilejeme kvások, olej a vymiešame na hladké cesto. Podľa potreby pridáme múku alebo vlažnú vodu. prikryté necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto vymiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové semienka (2 PL odložíme bokom). Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do väčšej vymastenej chlebovej formy. Povrch posypeme zvyšnými semienkami a necháme ďalších 25 minút kysnúť. V rúre vopred vyhriatej na 220 st. C pečieme 60 až 70 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ryžový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v 100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku, škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu