končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDYPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej čokolády, 150ml mlieka, 50 g cukru, 1 vanilková tobolka (struk), 2 žĺtky, 10 g hladkej kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si vanilkový krém: 1. Mlieko zmiešame s cukrom. Pridáme doň kaviár z rozrezanej vanilkovej tobolky a aj samotnú tobolku. Spolu to zohrievame na ohni tesne pod bod varu (Nesmie to vrieť!). Necháme postáť aj 20 minút, aby sa vôňa vanilky čím najviac vylúhovala. Potom tobolku vyberieme. 2. Do misky dáme žĺtky, kukuričnú múku a zľahka to premiešame. 3. Potom žĺtkovú hmotu pomaly vmiešavame do mlieka (musí byť teplé, ak vychladlo, znova ho zahrejeme). Dobre miešame, aby sa žĺtky nezrazili. 4. Ďalej miešame na miernom ohni, až kým krém nezhustne, čo môže trvať aj niekoľko minút. 5. Stuhnutý krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Dokončenie: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vanilkovo-smotanová torta na letné dniPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Domáci vanilkový cukorPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 dávku potrebujeme: 200 g kryštálového cukru (cca 1 hrnček), 2 vanilkové tobolky (struky), uzatvárateľný sklenný pohár (fľašu) alebo plechovú dózu. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do uzatvárateľnej nádoby nasypeme polovicu cukru. 2. Vložíme pozdĺžne rozkrojené tobolky, z ktorých sme predtým vybrali kaviár (semienka). Kaviár môžeme použiť do iného receptu (koláče, puding, kokteil, omáčka, zmrzlina a pod.), alebo ho môžeme použiť na prípravu cukru. Cukor má potom o niečo intenzívnejšiu vôňu, ale cukor je zas vlhkejší, preto ja používam len tobolky bez kaviáru. 3. Na tobolky nasypeme zvyšok cukru. 4. Nádobu uzavrieme a dobre ňou potriaseme. Ak sme použili aj kaviár, je potrebné nádobou naozaj intenzívne chvíľu triasť, aby sa semienka rovnomerne rozšírili. 5. Necháme stáť aspoň týždeň, pričom je dobré každý deň nádobou potriasť, aby sa aróma z toboliek dobre uvoľnila, rovnomere rozšírila a aby aj cukor nezhrčkavel. Toboky toiž obsahujú vodu, ktorá sa do cukru postupne uvoľní, takže nebuďte prekvapení, ak cukor jemne navlhne. 6. Po 1-2 týždni môžeme začať používať. 7. Keď sa cukor minie, tobolky nevyhodíme, ale nasypeme nový cukor. Tobolky majú trvanlivosť 1-2 roky a pokiaľ budete stále z nich cítiť vôňu, tak nie je dôvod, aby ste ich vyhodili. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (81) posledné: 14.9.2013, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a sviežaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2010, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúce muffiny - niečo pre milovníkov pravej vanilkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 24 muffinkov potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček domáceho vanilkového cukru, 3/4 hrnčeka polotučného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 vanilkový struk, 1 prášok do pečiva, ovocie (jahody, mandarinky, čučoriedky...), 24 košíčkov na muffinky. POSTUP PRÍPRAVY ...zaručene najlepšie muffinky, ktorým nikto neodolá - aspoň ja som sa ešte nestretla s niekým, kto by mi tieto muffinky nechválil, a tak sa rada s receptom podelím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 22.5.2010, 7:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Valentínska vanilková pannacotta s čučoriedkami a jahodamiPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Pannacottu som urobila podľa receptu Marcelky K. (EmKa) ID 633, ale ozdobila som ju čučoriedkami a jahodami...Nechajte sa inšpirovať...Chuť pravej vanilky a jej vôňu jednoducho milujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotanePOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujeme: 4 väčšie kuracie prsia bez kože, olivový olej, 1 veľkú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov, 300 ml pochúťkovej smotany, čerstvú petržlenovú vňať. Na prípravu marinády potrebujeme: 4-6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu zázvoru alebo indickej koreninovej zmesi POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia bez kože si nakrájame na dlhé rezančeky približne 1 cm široké. 2. Naložíme ich do marinády, ktorú sme si pripravili z uvedených ingrediencií. Necháme aspoň 2 hodiny v chlade postáť, aby mäso dobre nasiaklo marinádou. 3. Veľkú cibuľu rozkrojíme a potom každú polovicu nakrájame na tenké pásiky. 4. Do panvice (woku) dáme olivový olej a cibuľu opečieme do sklovita. 5. Šampiňóny nakrájame a opekáme spolu s cibuľou. Keď sú šampiňóny do hneda opečené, vyberieme ich spolu s cibuľou z panvice. 6. Potom začneme opekať mäso. Najlepšie je mäso opekať v menších dávkach na prudkom ohni, asi tak 3-4 minúty, kým kuracie kúsky nezačnú chytať hnedú farbu. 7. Keď máme všetko mäso opečené, dáme ho späť do panvice, pridáme šampiňóny s cibuľou a dobre premiešame. 8. Pridáme pochúťkovú smotanu a necháme prevrieť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo - vanilkový kokteil z vanilkového strukuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie po cca 400 ml kokteilu potrebujeme: 2 dobre dozreté banány, 700 ml studeného mlieka, 1 vanilkový struk, 2 lyžice domáceho vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Banány ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do mixéra. 2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, hrotom nožíka z neho vyberieme dužinu (malé čierne zrniečka) a pridáme ich k banánom. 3. Zalejeme to mliekom. 4. Prisypeme cukor. 5. Všetko spolu pekne zmixujeme a kokteil je hotový. Tento kokteil robievam vždy, keď sa banány nestihnú zjesť a už začínajú byť mäkké. Kokteil má podľa môjho manžela len jednu chybu - nikdy ho nie je dosť. Zvyšok zo struku nevyhadzujte, môžte ho použiť na prípravu domáceho vanilkového cukru alebo ho pridať do rumu na pečenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ORECHOVÉ SUŠIENKY - rýchlo hotové, bez masla !!!POTREBNÉ PRÍSADY Na približne 25 sušienok potrebujeme: 200 g lieskových orechov, 1,5 dl domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica solamylu, 2 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY 1. Teplovzdušnú rúru si zapneme na 190°C. 2. Lieskové orechy pomelieme. (Ak nemáme lieskovce, môžeme ich nahradiť vlažskými orechmi alebo mandľami). 3. K pomletým orechom pridáme domáci vanilkový cukor, solamyl, vajíčka a všetko spolu pekne premiešame. (Ak si doma nepripravujete vanilkový cukor z vanilkového struku ako ja, tak ho nahraďte kryštálovým cukrom, do ktorého pridáte 1-2 balíčky vanilínového cukru, ale nie je to úplne ono). 4. Z cesta formujeme guličky, ktoré na plechu roztláčame na malé kolieska cca 3-5 mm vysoké. (Odporúčam použiť papier na pečenie). 5. Pečieme na spomínaných 190°C 8-10 minút. Chutia naozaj skvele!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |