. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4

MÚČNIKY, POHÁRE

MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDY



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej čokolády, 150ml mlieka, 50 g cukru, 1 vanilková tobolka (struk), 2 žĺtky, 10 g hladkej kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si vanilkový krém:
1. Mlieko zmiešame s cukrom. Pridáme doň kaviár z rozrezanej vanilkovej tobolky a aj samotnú tobolku. Spolu to zohrievame na ohni tesne pod bod varu (Nesmie to vrieť!). Necháme postáť aj 20 minút, aby sa vôňa vanilky čím najviac vylúhovala. Potom tobolku vyberieme.
2. Do misky dáme žĺtky, kukuričnú múku a zľahka to premiešame.
3. Potom žĺtkovú hmotu pomaly vmiešavame do mlieka (musí byť teplé, ak vychladlo, znova ho zahrejeme). Dobre miešame, aby sa žĺtky nezrazili.
4. Ďalej miešame na miernom ohni, až kým krém nezhustne, čo môže trvať aj niekoľko minút.
5. Stuhnutý krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Dokončenie:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vanilkovo-smotanová torta na letné dni



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci vanilkový cukor



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 dávku potrebujeme: 200 g kryštálového cukru (cca 1 hrnček), 2 vanilkové tobolky (struky), uzatvárateľný sklenný pohár (fľašu) alebo plechovú dózu.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do uzatvárateľnej nádoby nasypeme polovicu cukru.
2. Vložíme pozdĺžne rozkrojené tobolky, z ktorých sme predtým vybrali kaviár (semienka). Kaviár môžeme použiť do iného receptu (koláče, puding, kokteil, omáčka, zmrzlina a pod.), alebo ho môžeme použiť na prípravu cukru. Cukor má potom o niečo intenzívnejšiu vôňu, ale cukor je zas vlhkejší, preto ja používam len tobolky bez kaviáru.
3. Na tobolky nasypeme zvyšok cukru.
4. Nádobu uzavrieme a dobre ňou potriaseme. Ak sme použili aj kaviár, je potrebné nádobou naozaj intenzívne chvíľu triasť, aby sa semienka rovnomerne rozšírili.
5. Necháme stáť aspoň týždeň, pričom je dobré každý deň nádobou potriasť, aby sa aróma z toboliek dobre uvoľnila, rovnomere rozšírila a aby aj cukor nezhrčkavel. Toboky toiž obsahujú vodu, ktorá sa do cukru postupne uvoľní, takže nebuďte prekvapení, ak cukor jemne navlhne.
6. Po 1-2 týždni môžeme začať používať.
7. Keď sa cukor minie, tobolky nevyhodíme, ale nasypeme nový cukor. Tobolky majú trvanlivosť 1-2 roky a pokiaľ budete stále z nich cítiť vôňu, tak nie je dôvod, aby ste ich vyhodili.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (81) posledné: 14.9.2013, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2010, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúce muffiny - niečo pre milovníkov pravej vanilky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 24 muffinkov potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček domáceho vanilkového cukru, 3/4 hrnčeka polotučného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 vanilkový struk, 1 prášok do pečiva, ovocie (jahody, mandarinky, čučoriedky...), 24 košíčkov na muffinky.

POSTUP PRÍPRAVY

...zaručene najlepšie muffinky, ktorým nikto neodolá - aspoň ja som sa ešte nestretla s niekým, kto by mi tieto muffinky nechválil, a tak sa rada s receptom podelím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.5.2010, 7:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Valentínska vanilková pannacotta s čučoriedkami a jahodami


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Pannacottu som urobila podľa receptu Marcelky K. (EmKa) ID 633, ale ozdobila som ju čučoriedkami a jahodami...Nechajte sa inšpirovať...Chuť pravej vanilky a jej vôňu jednoducho milujem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme: 4 väčšie kuracie prsia bez kože, olivový olej, 1 veľkú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov, 300 ml pochúťkovej smotany, čerstvú petržlenovú vňať. Na prípravu marinády potrebujeme: 4-6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu zázvoru alebo indickej koreninovej zmesi

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia bez kože si nakrájame na dlhé rezančeky približne 1 cm široké.
2. Naložíme ich do marinády, ktorú sme si pripravili z uvedených ingrediencií. Necháme aspoň 2 hodiny v chlade postáť, aby mäso dobre nasiaklo marinádou.
3. Veľkú cibuľu rozkrojíme a potom každú polovicu nakrájame na tenké pásiky.
4. Do panvice (woku) dáme olivový olej a cibuľu opečieme do sklovita.
5. Šampiňóny nakrájame a opekáme spolu s cibuľou. Keď sú šampiňóny do hneda opečené, vyberieme ich spolu s cibuľou z panvice.
6. Potom začneme opekať mäso. Najlepšie je mäso opekať v menších dávkach na prudkom ohni, asi tak 3-4 minúty, kým kuracie kúsky nezačnú chytať hnedú farbu.
7. Keď máme všetko mäso opečené, dáme ho späť do panvice, pridáme šampiňóny s cibuľou a dobre premiešame.
8. Pridáme pochúťkovú smotanu a necháme prevrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo - vanilkový kokteil z vanilkového struku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie po cca 400 ml kokteilu potrebujeme: 2 dobre dozreté banány, 700 ml studeného mlieka, 1 vanilkový struk, 2 lyžice domáceho vanilkového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Banány ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do mixéra.
2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, hrotom nožíka z neho vyberieme dužinu (malé čierne zrniečka) a pridáme ich k banánom.
3. Zalejeme to mliekom.
4. Prisypeme cukor.
5. Všetko spolu pekne zmixujeme a kokteil je hotový.

Tento kokteil robievam vždy, keď sa banány nestihnú zjesť a už začínajú byť mäkké. Kokteil má podľa môjho manžela len jednu chybu - nikdy ho nie je dosť.
Zvyšok zo struku nevyhadzujte, môžte ho použiť na prípravu domáceho vanilkového cukru alebo ho pridať do rumu na pečenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ORECHOVÉ SUŠIENKY - rýchlo hotové, bez masla !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Na približne 25 sušienok potrebujeme: 200 g lieskových orechov, 1,5 dl domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica solamylu, 2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Teplovzdušnú rúru si zapneme na 190°C.
2. Lieskové orechy pomelieme. (Ak nemáme lieskovce, môžeme ich nahradiť vlažskými orechmi alebo mandľami).
3. K pomletým orechom pridáme domáci vanilkový cukor, solamyl, vajíčka a všetko spolu pekne premiešame. (Ak si doma nepripravujete vanilkový cukor z vanilkového struku ako ja, tak ho nahraďte kryštálovým cukrom, do ktorého pridáte 1-2 balíčky vanilínového cukru, ale nie je to úplne ono).
4. Z cesta formujeme guličky, ktoré na plechu roztláčame na malé kolieska cca 3-5 mm vysoké. (Odporúčam použiť papier na pečenie).
5. Pečieme na spomínaných 190°C 8-10 minút. Chutia naozaj skvele!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu