. .. .. .. .. .. .
. .

Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža - RECEPT 27736

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža


[ recept č. 27736 zo dňa  ]


Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:
Zatiaľ, kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Potom do nej vmiešame dva jogurty, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.
2. Podľa návodu si pripravíme želatínový stužovač - do 100 ml vlažnej vody vmiešame stužovač a ručne asi 1/2 minúty miešame. Keď je stužovač vymiešaný, postupne do neho vmiešavame vanilkovo-jogurovú plnku.

DOKONČENIE:
1. Na upečený korpus dáme vrstvu ovocia a na to polovicu plny. Zase dáme vrstvu ovocia a na to druhú polovicu plnky.
2. Vložíme do chladničky.
3. Pripravíme si polevu - ja som robila čokoládovú (čokoládu na varenie som nad parou rozpustila v cca 50g cery). Polevu nalejeme na plnku a keď čokoláda trošku stuhne, podľa fantázie dozdobíme.
4. Zase vložíme na cca 2 hodiny do chladničky.

POZNÁMKY:
1. Ak nemáte domáci vanilkový cukor, použite kryštálový, ale miesto 1 lyžice pridajte 1 balíček syntetického vanilínového cukru.
2. Tobolku z vanilky nevyhadzujte - umiestnite ju do uzavtretej nádoby s cukrom a urobte si vlastný domáci cukor - na cca 100 g cukru použite 1 tobolku.
3. Namiesto čokoládovej polevy ukáže krásne na torte červené želé, ale moje deti ho nemajú radi, tak ja robím čokoládovú polevu. Pri želé je ale efektnejšie vrsty v plnke prehodiť - najprv plnka, potom ovocie, plnka, ovocie - aby ovocie bolo pod želé vidno.
4. Ak používate stužovač na želatínovej báze, nikdy tortu nedávajte do mrazničky - po vybratí z nej a by sa plnka roztiekla, želatína by sa zmenila na hrčky a vodu...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ingrediencie


Hotová torta


Len zahryznúť:-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Vynikajúce muffiny - niečo pre milovníkov pravej vanilky | Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža | Domáci vanilkový cukor >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.12.2010, 17:24)
Evicka, dakujem za uzasny recept. Tortu som piekla pre sestru na narodeniny a mala velky uspech. Akurat, ze jogurtu som dala az 500ml, lebo som kupila 1 velky a zdalo sa mi, ze ten stuzovac to zvladne a viac plnky nikdy nie je na skodu ,-) Uz zostali len posledne 2 kusky, snad sa mi podari odfotit :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (29.12.2010, 18:03)
Janka, fotka ma urcite potesi...Som rada, ze chutila. veru, ja som ju dlho nepiekla, ale v marci nastane prilezitost (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Judita V. (judita1) ID 11942 (27.6.2010, 12:28)
presne niečo takáto som hľadala (Y) (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (28.6.2010, 11:01)
Ďakujem, mám v receptoch aj podobnú tortu, ale so želé na vrchu, korpus je ten istý, len plnka, je trošku iná. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (1.6.2010, 22:48)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.6.2010, 22:44)
super (Y) (Y) (Y) (Y)perfektná (clamp) (clamp) (clamp)a hlavne aj s receptíkom (L)to už dáva málo kto :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.6.2010, 16:32)
mate tu torticku paradnu.... a musim sa vas este opytat odkial mate tu vanillu... teda nie lusk ale tu esenciu....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (1.6.2010, 17:21)
Ten vanilkový extrakt, ktorý je na fotke, mám z UK, ale mám recept na kvalitný vanilkový recept, ktorý si môžete vyrobiť sama a je lepší ako tento KIRKLAND, hoci tento bol dosť drahý.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu