
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža[ recept č. 27736 zo dňa 1.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zatiaľ, kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku: 1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Potom do nej vmiešame dva jogurty, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame. 2. Podľa návodu si pripravíme želatínový stužovač - do 100 ml vlažnej vody vmiešame stužovač a ručne asi 1/2 minúty miešame. Keď je stužovač vymiešaný, postupne do neho vmiešavame vanilkovo-jogurovú plnku. DOKONČENIE: 1. Na upečený korpus dáme vrstvu ovocia a na to polovicu plny. Zase dáme vrstvu ovocia a na to druhú polovicu plnky. 2. Vložíme do chladničky. 3. Pripravíme si polevu - ja som robila čokoládovú (čokoládu na varenie som nad parou rozpustila v cca 50g cery). Polevu nalejeme na plnku a keď čokoláda trošku stuhne, podľa fantázie dozdobíme. 4. Zase vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. POZNÁMKY: 1. Ak nemáte domáci vanilkový cukor, použite kryštálový, ale miesto 1 lyžice pridajte 1 balíček syntetického vanilínového cukru. 2. Tobolku z vanilky nevyhadzujte - umiestnite ju do uzavtretej nádoby s cukrom a urobte si vlastný domáci cukor - na cca 100 g cukru použite 1 tobolku. 3. Namiesto čokoládovej polevy ukáže krásne na torte červené želé, ale moje deti ho nemajú radi, tak ja robím čokoládovú polevu. Pri želé je ale efektnejšie vrsty v plnke prehodiť - najprv plnka, potom ovocie, plnka, ovocie - aby ovocie bolo pod želé vidno. 4. Ak používate stužovač na želatínovej báze, nikdy tortu nedávajte do mrazničky - po vybratí z nej a by sa plnka roztiekla, želatína by sa zmenila na hrčky a vodu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.12.2010, 17:24) |
Evicka, dakujem za uzasny recept. Tortu som piekla pre sestru na narodeniny a mala velky uspech. Akurat, ze jogurtu som dala az 500ml, lebo som kupila 1 velky a zdalo sa mi, ze ten stuzovac to zvladne a viac plnky nikdy nie je na skodu ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (29.12.2010, 18:03) |
Janka, fotka ma urcite potesi...Som rada, ze chutila. veru, ja som ju dlho nepiekla, ale v marci nastane prilezitost ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Judita V. (judita1) ID 11942 (27.6.2010, 12:28) |
presne niečo takáto som hľadala ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (28.6.2010, 11:01) |
Ďakujem, mám v receptoch aj podobnú tortu, ale so želé na vrchu, korpus je ten istý, len plnka, je trošku iná. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (1.6.2010, 22:48) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.6.2010, 22:44) |
super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.6.2010, 16:32) |
mate tu torticku paradnu.... a musim sa vas este opytat odkial mate tu vanillu... teda nie lusk ale tu esenciu.... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (1.6.2010, 17:21) |
Ten vanilkový extrakt, ktorý je na fotke, mám z UK, ale mám recept na kvalitný vanilkový recept, ktorý si môžete vyrobiť sama a je lepší ako tento KIRKLAND, hoci tento bol dosť drahý. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |