. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

STRUKOVINY

Červená šošovica so špenátom a rajčinami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžica rastlinného oleja, 1 cibuľa nakrájaná na drobno, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný na drobno, 3 cm kúsok zázvoru nastrúhaný na jemno, 1 lyžička kurkumy, 200 g červenej šošovice, 1 konzerva nakrájaných rajčín, 1 maggi slepačí bujón, 100 g baby špenátu

POSTUP PRÍPRAVY

Recept z Apetitu, nezvyčajná chuť, stojí za vyskúšanie. Podávame s pečivom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.5.2015, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovica pre našich hokejistov na Indický spuosob (UO) :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

olivovy olej, 2cibule, 2 struciky cesnaku, 250g sosovice, 500ml paradajkoveho pyre, rasca, kari, mlety korander, skorica, bobkove listy, sol, korenie, Priloha debrecinske parky, varene vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2009, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

klíčenie munga plus pšenica



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné)

POSTUP PRÍPRAVY

Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.5.2009, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

CICEROVE JATERNICKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrncek sucheho ciceru 1/2hrnceka ryze , 1/2 hrnceka jacmennych krupov, 5ks cibule, 5PL oleja, 2CL morskej soli, 1/2CL mck, 1 PL majoranky

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som sa inspirovala na jednej webovej stranke a tak ho podam dalej.Cicer den vopred namocime do väscieho mnozstva vody,potom ho na druhy den uvarime do mäkka a uvareny scedime.Do hrnca danme varit ryzu a krupy s 1/2 CL soli.Nechame vychladnut.Na panvici si rozpalime olej a nadrobno nakrajanu cibulu na nom poprazime.Pridame sol,mck a majoranku.Uvareny cicer popucime ako zemiaky,primiesame ryzu s krupkami a cibulu s koreninami.Dobre premiesame a este dochutime.Ak mate zmes velmi hustu pridajte trocha vyvaru z cicera.Na foliu na potraviny ukladame lyzicou zmes,zabalime,vytvarujeme do tvaru valca a okraje stocime.Ulozime do chladnicky aby trocha stuhli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.10.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Kovbojská fazuľa



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa * klobása * 2 ks fazuľa v paradajkovej omáčke * kečup * chilli omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

nižšie :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.6.2011, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

HRACHOVÁ KAŠE +++



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrášek, sůl, masox, hladká mouka a voda na záklechtku, majoránku, trochu mléka, cibule, česnek 2 stroužky.

POSTUP PRÍPRAVY

Hrášek si namočíme přes noc.Nakrájíme cibulku na drobné kousky na sádle orestujem. Přidáme hrášek i s vodou, majoránku, masox a vaříme do měkka.Občas pozbírám šum.Podle potřeby dolíváme vodu aby byl hrášek potopen.Po změnutí přidáme nalisovaný česnek a trochu méka Rozmixujem..Zahustíme záklechtkou a osolíme.Příloha:volské oko, párek, okurka, chleba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2010, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo



POTREBNÉ PRÍSADY

250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť cca. 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Anita H. (anitahe) ID 186210 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2017, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Čerstvé bylinky na zimu



POTREBNÉ PRÍSADY

Našiel som skvelý tip ako uchovať čerstvé bylinky na zimu. Určite poniektorí z Vás si zmrazením uchovávajú zeleninu či ovocie, a čo bylinky? Pre tých, ktorým je tento spôsob neznámy, nech sa páči! ,] Uchovanie byliniek v olivovom oleji redukuje u niektorých zhnednutie a popálenie mrazom, tým že sa dostanú do mrazničky. Myslím, že je to skvelý nápad s potenciálom, ako mať k dispozícií hlavne v zimnom období, ihneď čerstvé bylinky po ruke, ktoré sa hodia do šalátov, dusených pokrmov, polievok, na pečenie či do zemiakov ,] Najlepšie je mraziť tvrdé byliny ako sú tymián, oregano, rozmarín či šalvia. Taktiež môžete skúsiť aj mäkké bylinky ako sú mäta, bazalka či kôpor. Myslím, že olej by sa dal taktiež nahradiť vodou, no ak uchovávate bylinky iným spôsobom určite nám dajte o tom vedieť v komentári :]

POSTUP PRÍPRAVY

1.Vyberte pevné a čerstvé bylinky najlepšie z vlastnej záhradky alebo z trhu
2.Môžete ich nakrájať, alebo nechať vo väčších vetvičkách a lístkoch
3.Do každej priehradky formy na ľad vložíte do 2/3 pripravené bylinky
4.Bylinky môžete aj kombinovať, napr. tymián, šalvia a rozmarín
5.Do každej priehradky nalejte extra panenský olivový olej, alebo rozpustené čerstvé maslo
6.Opatrne zakryte fóliou a dajte na noc zmraziť
7.Vyberte zmrazené kocky a dajte ich do nádob alebo tašiek
8.Nezabudnite si označiť každý obal s typom (byliny a oleja)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marimar P. (rosalinda1) ID 186375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2014, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časy



POTREBNÉ PRÍSADY

3 veľké cibule, 1-2 celé hlavičky cesnaku, 1 paprika, 3 veľké paradajky, alebo zavárané paradajky 300 g fazule 1 bobkový list, 1 lyžička kari, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička mletej červenej papriky tvrdý syr, chrumkavé tortily /tie, čo sa predávajú ako chipsy v sáčkoch/

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu, postrúhaný cesnak, pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Osolíme a dusíme.

Ked fazuľa začne mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu.

Povaríme, kým fazuľa celkom nezmäkne.

Podávame posypané strúhaným syrom a priamo do jedla vložíme chrumkavé tortily.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.2.2013, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Fazuľové casserole s klobáskou



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, petržlen, 70 g oravskej slaninky (2 hrubšie plátky) pokrájanej na kocky, 1 veľký pór pokrájaný na polkolieska, 1 chilli paprička, 200 ml kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 2 pikantnejšie klobásočky pokrájanej na kolieska, 2 konzervy bielej fazuľky zliatej z tekutiny, soľ, mčk

POSTUP PRÍPRAVY

casserole = Kastról , z francúzskeho slova pre "hrnca", [ 1 ] je veľký, Deep Dish používa ako v peci a ako servírovací nádoby. Slovo kastról sa používa aj na prípravu jedál a slúžil v takej plavidlo, sa riad sám volal pekáč alebo kastról panvicu . V britskej angličtine sa tento typ paraboly je často nazývaný aj piecť , súčasne s varnou techniku ​​používa na varenie misy. V Minnesote, je tento druh pokrmu niekedy nazývaný "hotdish."

Receptík z časopisu, pričom som si trochu upravila postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2012, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu