. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

STRUKOVINY

Fazula s parkom ( trenčiansky párok)



POTREBNÉ PRÍSADY

biela fazula,parok,pasirovane paradajky,cesnak,oregano,sol,mlete čierne korenie,trošku mlieka so solamylom

POSTUP PRÍPRAVY

tak tento super ale super receptik je od superžienky Janik G. (janicekBJ) ID 61360

fazulu dame namočiť najlepšie cez noc a uvarime do mäkka.Zlejeme časť vody,ale možme aj všetku a prilejeme pasirovane paradajky,popripade kečup.Nechame povarit,pridame prelisovany cesnak,sol,mlete čierne korenie,oregano.Varime,na zjemnenie pripadne zahustenie dame trošku mlieka s rozmiešanym solamylom.Nakoniec pridame parky a ešte chvilu povarime.Mame hotove a podavame chlebikom :-)


ešte raz Janiku velka vdaka :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.4.2010, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Jednoduchý cícerový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva sterilizovného cíceru alebo čerstvo uvarený, cca 60g syra Feta, 1 mladá cibuľka, olivový olej, 3 ks sušených rajčiniek naložených v oleji

POSTUP PRÍPRAVY

Poslednú porciu cícerového gulášu si zobral manžel do roboty, hoci som varila aj mäso a tak mi neostalo nič iné ako prekutrať špajzu a niečo si vymyslieť, pretože na mäso som nemala absolútne chuť a vznikol veľmi jednoduchý a veľmi dobrý šalátik, kto má rád cícer - odporúčam.

Postup je veľmi jednoduchý, prepláchnutý cícer zmiešame s nakrájaným syrom, rajčinkmi a cibuľkou, trošku pokvapkáme olejom, soliť netreba, syr je slaný dosť. Podávame s pečivom alebo dobrým chlebíkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 2.1.2013, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Fazuľový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g suchej fazule, 2 bobkove listy, mlete cierne korenie, 40 g masti, 40 g hladkej muky, mlieko, 2 dl smotany, citronova stava, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu namocime den vopred do studenej vody a na druhy den ju uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s bobkovym listom a mletym ciernym korenim domakka. Potom ju zahustime bledou zapraskou rozriedenou s mliekom a povarime 20 minut. Nakoniec zjemnime smotanou a ochutime citronovou stavou a solou. Podla chuti ho mozeme aj osladit.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Stanislav B. (eso22) ID 135543 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Cícer s pohánkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček pohánky, 200g uvareného cícera, 1 malá cukina aj so šupou, 1 konzerva krájaných rajčín, 5 ks sušených rajčín, 1 KL oregana, olivový olej, soľ, solčanka, 1 mladá cibuľka, 2-3 strúčiky cesnaku, riasy Nori (nemusia byť) a petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Zo včera mi ostal uvarený cícer, ale ja som mala chuť na pohánku, pretože už som si ju veľmi dávno nevarila a tak vzniklo toto chutné jedlo. Postup som nefotila, pretože som nevedela, čo z toho vznikne, ale je to veľmi jednoduché.
Pohánku som umyla, potom zaliala vriacou vodou 1:2 s troškou soli a solčanky. Ja ju nevarím, dávam ju do termosky, po 30 minútach je hotová. Na troške oleja si osmažím cukinu nastrúhanú na uhorkovom strúhadle, stačí chvíľku, potom zalejem krájanými rajčinami, pridám pokrájané sušené rajčiny, oregano a chvíľku podusím. Potom pridám cícer a pohánku, premiešame a dochutíme. Nakoniec dám cibuľku pokrájanú na jemno, cesnak a vločky Nori - stačí len trošku, medzi prsty a petržlenovú vňať. Podávame so strerilizovanou oblohou alebo šalátikom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 26.12.2011, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Cícerový guláš s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

500g uvareného cíceru, 1 malé lečo, 1 konzerva krájaných rajčín, 2 hrste sušených húb, 2 mladé cibuľky, 1 PL celozrnnej múky, olivový olej, trošku oregana, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som si namočila cícer s tým, že ho dnes uvarím a vyskúšam Evičkin falafel. Ale nedostatok času ma prinútil nájsť náhradné riešenie, tak som sa poobzerala po špajzi a zo surovín, ktoré mi padli do oka, som stvorila tento recept. Návod na varenie cícera: večer cícer poumývam, zalejem studenou vodou s troškou soli a nechám napučať, na druhý deň scedím, dám do tlakového hrnca, zalejem vriacou vodou, pridám cca 2 PL oleja a dám variť na plný plyn. Keď začne syčať, stíšim a nastavím si hodinky na 40 minút. Hrniec neotváram násilím, počkám, kým si to nerozmyslí a nevydá mi svoj obsah. Cícer môžem použiť na rôzne nátierky, polievky, guláše a podobne. Ja ho mám najradšej pokvapkaný olivovým olejom a zmiešaný s cesnakom, a k tomu mi úplne stačí chlebík, alebo pečivo.


CÍCER (česky cizrna) obsahuje takmer všetky vitamíny a minerálne látky, najviac železa, vápnika, horčíka a draslíka. Má vyšší obsah zdravých tukov,ktoré pôsobia ako prevencia rôznych chorôb, spevňuje cievy, udržuje jemnú a pevnú pokožku a pôsobí protizápalovo. Spolu s červenou šošovicou a fazuľkou adzuku patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. (Biokuchářka H. Zemanové)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 20.2.2010, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

DOLNOZEMSKÁ FAZUĽA



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g suchej fazule, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 PL rajčinového pretlaku, 1 feferónka, 50 g lahôdkovej kukurice, 100 g klobásky.

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Potom scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme,
okoreníme a varíme do polomäkka. Na troche oleja opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme pokrá-
jané papriky, opražíme a dáme do fazule. pridáme pokrájané rajčiny, pretlak, feferónku a klobásu. Všetko
spolu varíme do mäkka. Kukuricu scedíme a vložíme do fazule a krátko prehrejeme. Dobrú chuť..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2010, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

*♥*Šošovicový prívarok*♥* - v tlakáči



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g šošovice, 3 - 4 ks bobkových listov, soľ podľa chuti, 2 kopcovité PL hladkej múky, 3 kopcovité PL kyslej smotany, 100 ml sladkej smotany, mlieko (podľa potreby), 1 kocka zeleninového bujónu, ocot ( 1 - 1,5 PL) alebo podľa chuti, strúčik cesnaku (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2018, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

HRACHOVA KASA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zltý polený hrach,soľ,cesnak,majoránka,troška oleja,troška červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu určite viac receptov na hrachovú kašu,tak hádam môj niekoho inšpiruje tiež.Je iný v tom,že ho nezahusťujem múkou ani Solamylom a občas prifarbím troškou papriky.Ja ho mám rada aj s opraženou cibuľkou,ale môj manžel cibuľu vidí najradšej z lietadla,takže recept je bez nej.


Hrach opláchneme a dáme variť do mäkka za občasného miešania a prilievania vody.Uvarený prifarbíme paprikou rozpustenou v troške letného oleja.Rozmixujeme a dochutíme cesnakom,soľou(vegetou) a rozmrvenou majoránkou.

S vodou opatrne,aby prívarok nebol riedky.
Podávame s údeným jazykom,údeným mäsom alebo opečenou klobáskou-špekáčikom a chlebom.
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 29.10.2013, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

FAZULOVA MACANKA_VIANOCNA_PODLA NAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavá fazuľa,voda,soľ,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Tmavú fazuľu namočíme deň vopred,uvaríme do mäkka,rozmixujeme-babka habarkovala.Dochutíme soľou a postrúhaným cesnakom.
Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a poliatymi opraženou cibuľou.
Vyzerá ako čokoládový puding.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Segedínsky guláš zo sójových bôbov



POTREBNÉ PRÍSADY

400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 2.8.2016, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu