. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

TORTY

Taká iná jahodovo-karamelová torta :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

váš obľúbený korpus, 2x uvarené Salko, približne 400g masla, jahody, jahodová marmeláda, čokoláda na zdobenie.....

POSTUP PRÍPRAVY

Možno pre niekoho inšpirácia.......upečieme korpus,ja som použila špaldový.Necháme vychľadnúť.Vychladnutý korpus potrieme jahodovou marmeládou + trochu rumu.Potom natrieme krémom: uvarené Salko a maslo - musia mať približne rovnakú teplotu.Do masla (ja dávam tak od oka cca 400-450g) postupne pridávame Salko a vyšľaháme hustý krém. Natrieme na korpus,poukladáme jahody a priložime ďalší korpus,ktorý sme tiež potreli marmeládou a krémom.Potrieme krémom aj celú tortu. Dáme stuhnúť do chladničky.Studené horkú čokoládu nožom postrúhame a posypeme tortu.Ozdobíme plátkami jahôd.....

Je to taká nenáročná a v podstate rýchla torta.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná.
Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.7.2013, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacherová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

140 g masla (izbovej teploty), 110 g práškového cukru,1/2 vanilkového lusku,6 vajec, 130 g čokolády na varenie, 110 g kryštálového cukru, 140 g hladkej múky + 200 g marhuľového lekváru a šľahačka (ako dekorácia¬) Poleva: 100g varovej čokolády a 50g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pečená podľa receptu:

http://www.austria.info/sk/kulinarstvo-v-rakusku/sacherova-torta-1241354.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Držková polievka z hlívy ústricovej



POTREBNÉ PRÍSADY

hlíva ústricová (množstvo podľa potreby) u mňa 0,5 kg, 2 cibule, 1-2 str.cesnaku, kúsok masla alebo oliv.olej, červená paprika, kajanské korenie, soľ,racsa,majoránka, petrž.vňať.Pre tých,ktorí radi zemiaky,nech sa páči...

POSTUP PRÍPRAVY

Určite poznáte vzácnu a liečivú hubu Hlívu ústricovú a recepty z nej.Pre tých,ktorí ju ešte neskúsili,ponúkam jednoduchý recept na polievočku.

Hlívu umyjeme vodou a dáme do cedníčku odkapať.Do hrnca dáme kúsok masla (oliv.oleja) a pokrájanú cibuľu.Chvíľu restujeme a pridáme na pásiky pokrájanú hlívu a dusíme,pokiaľ sa neodparí voda z húb.Potom hrniec odstavíme,chvíľu počkáme (to preto,aby paprika nezhorkla) a poprášime červenou paprikou.Zalejeme teplou vodou,vrátime na oheň,pridáme prelis.cesnak,rascu a na miernom ohni varíme cca 30 min.Nakoniec už odstavenú polievku osolíme,cez prsty rozmrvíme majoránku - kvôli aróme, a podľa chuti pridáme kajanské korenie. Kajanské korenie je výborné vec: Podporuje cirkuláciu krvi, trávenie, napomáha pôsobeniu proti baktériám, blahodarný pri bolestivých stavoch.Kajenské korenie je zvláštna odroda mletej červenej chilli papričky. Účinná látka kapsaicín má mnohé pozitivne zdravotné účinky.....ja ho pijem len tak,preventívne alebo keď cítim,že niečo na mňa lezie :-)

Výborná a hlavne zdravá polievočka je na svete.Určite ju ale nezabite vegetou a nejakou zásmažkou alebo zápraškou.Viem,že u nás sa zahusťujú polievky len týmto spôsobom,ale verte,nie je to potrebné.Polievky bez zahustenia sú omnoho lepšie a vynikne ich pravá chuť.

K hlíve ústricovej: výskum ukázal, že hlíva ústricová pôsobí proti nádorovým ochoreniam. Konzumácia hlívy ústricovej pôsobí pozitívne na náš imunitný systém a zvyšuje jeho aktivitu. Výskumy poukázali aj na priaznivé účinky hlívy pri liečbe ekzémov, kožných alergií, hemeroidov, kŕčových žíl a nádorových ochorení. Hlíva tiež pozitívne vplýva na náš krvný tlak, ochorenia srdca, cievnej sústavy a na znižovanie hladiny cholesterolu. Môžeme ju taktiež využiť aj ako prírodné antibiotikum.....

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

350g špaldovej múky, letnej vody podľa potreby cca 300-350ml, 1 PL olivového oleja, 1 KL sódy bicarbóny, 3/4 KL morskej soli (podľa chuti viac či menej), + 2 str.cesnaku, cherry rajčinky, 1 šalotka alebo cibuľa, kvalitný syr, bylinky - tymián,rasca, petrž.vňať a pod.podľa vašej chuti......

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam ďalší môj výmysel zo špaldovej múky,tentokrát na slano.Do múky dáme soľ, rascu, sódu bicarbónu a premiešame.Pridáme olivovový olej, prelisovaný cesnak (ak nechcete,nemusíte,nám však chuti) a zalejeme letnou vodou.Premiešame,aby sa nám všetko pekne spojilo a vznikla polohustá hmota.Koláčovú formu vymažeme olivovým olejom a rozotrieme rovnomerne stierkou cesto,až ku krajom,aby nebolo v strede viac cesta.Potrieme alebo pokvapkáme ho olivovým olejom.Buď to v tejto fáze dáte piecť a bude to posúch.Po upečení už len potrieť zmesou: soľ,cesnak,rasca,olivový olej - všetko podľa chuti! Alebo poukladáte pokrájanú cibuľu,posypete bylinkami a dáte piecť na 190 *C cca 30 - 40min.Radšej sledujte,aby nezhorela cibuľka.Asi 10 min pred koncom som dala rajčinky, a syr.Po upečení som ešte prázdne miesta potrela cesnakovou zmesou,lebo my veľmi ľúbime cesnačik a posypala ešte petrž.vňaťou.Snáď som to zrozumiteľne napísala :-), ak nie,tak určite ste už piekli doma pizzu,a postup si zvolíte sami!

Menej zdravšia verzia (pre našich chlapov) pred pečením poukladať na koláč pokrajanú šampiňóny, klobásu, slaninu a pod.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zdravé rizoto zo špaldovej tarhone :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 200g bezvaječnej špaldovej tarhone, 1 cibuľa, 2 str.cesnaku, 2 mrkvy, 1 cuketa, 1 petržlen, 1 pór, 1 stonka zeleru, pár kúskov karfiolu, olivový olej, soľ, petrž.vňať, tymián....

POSTUP PRÍPRAVY

Určite všetci poznáte a viete pripraviť rizoto.No ale i tak pridavam recept na takú zdravšiu verziu: Špaldovú tarhoňu pripravíme podľa návodu. Čiže si potrebné množstvo na olivovom oleji a cibuľke dozlatista orestujeme.Potom tarhoňu zalejeme vodou,tak aby bola celá ponorená,pridáme prelis.cesnak.Chvíľu dusíme do polomäkka a potom pridáme pokrájanú zeleninu podľa chuti.Dusíme cca 15 min.nie viac,aby sme nezničili vitamíny v zelenine.Posypeme bylinkami a servírujeme.


Rýchle, chutné, ľahké a hlavne zdravé jedlo !


Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Špaldový ovocný koláč :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

350g špaldovej múky, 350ml kyslého mlieka (cmaru), 3 PL medu (podľa chuti viac či menej), 50 g klasického masla alebo 1PL kokosového alebo orechového oleja,1 ML škorice, 1 ML sódy bicarbóny, kôra z jedného citrónu + ovocie napr. 3-4 ks jablká, hrušky, rebarbora.....a trošku medu a škorice, orechy,mandle....

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je klasický,akurát ja som si ho pozmenila na zdravšiu verziu.Takže ako prvé si dáme rozpustiť maslo alebo olej a potom ho dáme schladiť.Ovocie nakrájame na mesiačiky,posypeme škoricou a pokvapkáme medom a necháme odpočívať pokiaľ si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,škoricu,sódu,dobre umutú a postrúhanú kôru z citróna, med,prilejeme vychladnuté rozpustené maslo alebo olej a nakoniec cmar.Všetko spolu vareškou zmiešame,vôbec sa s tým nebavkáme.Do maslom vymazanej koláčovej formy cesto stierkou rovnomerne rozotrieme a poukladáme ovocie.Ak chcete môžte ešte posypať orechami,mandlami.....Pečiem na 180 *C cca 40 - 45 ale záleží od trúby,preto radšej sledujte.

Je to môj obľúbený koláčik,pretože je veľmi rýchly,chutný a nezašpiním moc riadu.Najlepší je rebarborový,je taký kyslastý a lahodný (rebarboru nakrájam,zalejem medom a nechám postáť,potom zlejem prebytočnú vodu,ktorú rebarbora pustí). Cesto je trošku vyššie,my to máme radi,ale kľudne stačí len 300g múky a 300 ml cmaru -mám vyskúšané.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 12:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrová roláda, šunková rolka s chrenom, nátierky,studené misy .......



POTREBNÉ PRÍSADY

pri fotkách......

POSTUP PRÍPRAVY

Prikladám fotky so stručným popisom na jednoduché studené misy........nie som profík,ale iba amatér a moje diela nie sú vôbec dokonalé,ale aspoň ich budem mať pokope a nemusím ich stále hladať! Každopádne nejaká zmena pri toľkých sladkých tortách neuškodí! A možno nejakú žienku oslovia a inšpirujú :-)

........ak bude viac času,budem prikladať ďalšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 4.4.2015, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Dvojfarebné špiráliky z lineckého cesta :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Svetlé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok.......tmavé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok, 1 KL škorice, 1 - 2 KL kakaa .........+ 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky a pr.cukru,pridáme zmäknuté maslo a žĺtok a spolu všetko vymiesime.Tmavé cesto tiež a podľa chuti pridáme škoricu a kakao.Cestá môžme dať na chvíľu odpočívať do chladu,nie je to však podmienkou.Potom si jednotlivé cesta rozvaľkáme.Ja som ako spodné cesto použila svetlé,potom potrieme celé cesto bielkom a dáme naň tmavé cesto.Dobre a nastesno spolu zrolujeme a dáme na 1 hod. do mrazničky.Potom už len krájame koliečka asi 2 - 3 mm silné a ukladáme na peč.papier.Pečieme na 180*C asi 15 min.ale radšej sledujte!

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.12.2013, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Výborné kokosky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bielky, 140g práškového cukru, 70 - 80g kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Ukladám si sem recept na výborné kokosky zo stránky:
http://www.youtube.com/watch?v=kvYGf1vjWl0

Nepozerala som sa,či sa tu na MMB už tento recept nenachádza,ale sama pre seba si ho sem ukladám a možno i pre Vás,lebo som konečne objavila výborný recept na kokosky,aké robievala moja babička a som šťastná,že som ho našla!
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme dôkladne bielky a potom postupne prisypávame preosiaty práškový cukor a mixujeme.Keď je hmota vyšľahaná,vyberieme nádobu z vody a postupne ručne zamiešame kokos.V pôvodnom recepte je uvedené 20g strúhanky a 70g kokosu,ale mne sa zdalo,že by strúhanka iba kokosky pokazila,preto som ju vynechala a pridala viac kokosu.Pomocou dvoch lyžíc formujeme a ukladáme na peč.papier kokosky a dáme sušiť na 120 *C 20-25 min.Z tejto dávky je cca 24 ks (presne jeden plech).

Sú úžasné na povrchu chrumkavé ako pusinky a vo vnútri krásne mäkkučké :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.12.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu