končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
PIZZA |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-)[ recept č. 53272 zo dňa 11.4.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 350g špaldovej múky, letnej vody podľa potreby cca 300-350ml, 1 PL olivového oleja, 1 KL sódy bicarbóny, 3/4 KL morskej soli (podľa chuti viac či menej), + 2 str.cesnaku, cherry rajčinky, 1 šalotka alebo cibuľa, kvalitný syr, bylinky - tymián,rasca, petrž.vňať a pod.podľa vašej chuti...... POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam ďalší môj výmysel zo špaldovej múky,tentokrát na slano.Do múky dáme soľ, rascu, sódu bicarbónu a premiešame.Pridáme olivovový olej, prelisovaný cesnak (ak nechcete,nemusíte,nám však chuti) a zalejeme letnou vodou.Premiešame,aby sa nám všetko pekne spojilo a vznikla polohustá hmota.Koláčovú formu vymažeme olivovým olejom a rozotrieme rovnomerne stierkou cesto,až ku krajom,aby nebolo v strede viac cesta.Potrieme alebo pokvapkáme ho olivovým olejom.Buď to v tejto fáze dáte piecť a bude to posúch.Po upečení už len potrieť zmesou: soľ,cesnak,rasca,olivový olej - všetko podľa chuti! Alebo poukladáte pokrájanú cibuľu,posypete bylinkami a dáte piecť na 190 *C cca 30 - 40min.Radšej sledujte,aby nezhorela cibuľka.Asi 10 min pred koncom som dala rajčinky, a syr.Po upečení som ešte prázdne miesta potrela cesnakovou zmesou,lebo my veľmi ľúbime cesnačik a posypala ešte petrž.vňaťou.Snáď som to zrozumiteľne napísala :-), ak nie,tak určite ste už piekli doma pizzu,a postup si zvolíte sami! Menej zdravšia verzia (pre našich chlapov) pred pečením poukladať na koláč pokrajanú šampiňóny, klobásu, slaninu a pod. Prajem dobrú chuť :-) |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:31) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.10.2014, 19:05) |
ODPOVEDAŤ |
Lenka W. (Slenky) ID 302403 (24.10.2014, 9:59) | |
mnaaaaaamm, spravila som ho vcera na veceru, len miesto spaldovej muky som dala normalnu celozrnnu a menej vody (spaldova muka potrebuje viac nie?) A podarilo sa aj bez drozdia ja som na to dala cibulu, slaninku, rukolu a fetu a veeeela cesnaku len nabududce dam bud slaninu a mozarelu, alebo fetu a sunku, slanina a feta spolu boli dost slane, ale aj tak nic neostalo na tanieri | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (14.4.2013, 10:24) | |
moja milá Konteska. Tento recept je ÚŽASNÝÝÝÝÝÝÝ´ wow wow wow !!! dnes určite vyskúšam .. keďže si taká odborníčka na špaldu..prosím ťa, ja už som robila bábovku zo špaldovej ( bola tvrdá ako kameň, musela som ju pred papaním šupnúť do trúby zohriať .. Robila som pizzu zo špaldovej múky ( prisypala som trochu pšeničnej ), no pri valkaní som sa narobila ako .. a aj keď bolo cesto tenkné, pri papaní bolo cítiť, že je tuhšie, tvrdšie ... .. ako mám teda postupovať? robím niečo zle ? viem, vynechávame kvasnice, ale pri tomto tvojom krásnom výtvore stačí soda bicarbona ? nechcem si s tým zase vylámať zuby .. asi robím niečo zle.. ale múku mám z bio obchodu, tak keby si vedela poradiť, budem vďačná krásnu nedeľu prajem |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (14.4.2013, 16:47) | ||
ďakujem za komentár, ja kupujem múku tiež v bio obchode a kvasnice nepoužívam vôbec len tú sódu, a zatiaľ sa mi všetko podarilo a veru nič tvrdé nebolo tak netuším, kde robíš chybu Ja všetky koláče robím: špald.múka,sóda bic. a kyslé mlieko (klasické mlieko nepoužívam vôbec) a koláče,muffiny a pod. a veru zatiaľ bolo všetko oki prepáč,neviem,kde je chyba......samozrejme koláče nie sú páperové ako z kysnutého cesta ale sú aspoň zdravé popravde, možno to chce len tréning a nekombinovať múky a nehrať sa s tým.Ja nahádžem do misky suché prísady,prilejem mokré, vareškou rýchlo premiešam a koniec snáď som trošku podarila tak nech sa ďalší pokus vydarí | ||
ODPOVEDAŤ |