. .. .. .. .. .. .
. .

Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-) - RECEPT 54185

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)


[ recept č. 54185 zo dňa  ]


Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná.
Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...

Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravené suroviny
vypracované cesto
natlačené cesto
upečené...vyzerá,že je zhorený korpus,no je to špatná kvalita fotky :-D
natrieme plnku
poukladáme jahody
pripravíme želatinu,ja používam túto,stačilo mi 1/2 sáčku - je prírodná želatina a dofarbila som ju šťavou z uvarenej cvikly
zalejeme a dáme stuhnúť
takto krásne sa zákusok podaril.....vzadu vidno formu
mňam mňam
a ešte jeden pohľad


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Na 50-tku | Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-) | Taká iná jahodovo-karamelová torta :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (22.7.2013, 14:26)
tiez taky robievam. Do plnky davam mascarpone. (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (28.6.2013, 14:33)
ahoj, prosím ťa, šľahačku si najprv vyšľahala až potom zmiešala s riccotou?
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (28.6.2013, 20:15)
ahoj, nie ja nikdy nešľahahám....iba vylejem do rozmiešanej rigotty alebo do Mascarpone a potom spolu vyšľahám..... :-$ snáď sa podarí [A]
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (26.6.2013, 21:56)
Lakavy (clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu