. .. .. .. .. .. .
. .

Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-) - RECEPT 54185

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)


[ recept č. 54185 zo dňa  ]


Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná.
Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...

Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pripravené suroviny


vypracované cesto


natlačené cesto


upečené...vyzerá,že je zhorený korpus,no je to špatná kvalita fotky :-D


natrieme plnku


poukladáme jahody


pripravíme želatinu,ja používam túto,stačilo mi 1/2 sáčku - je prírodná želatina a dofarbila som ju šťavou z uvarenej cvikly


zalejeme a dáme stuhnúť


takto krásne sa zákusok podaril.....vzadu vidno formu


mňam mňam


a ešte jeden pohľad



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Sacherová torta | Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-) | Taká iná jahodovo-karamelová torta :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (22.7.2013, 14:26)
tiez taky robievam. Do plnky davam mascarpone. (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (28.6.2013, 14:33)
ahoj, prosím ťa, šľahačku si najprv vyšľahala až potom zmiešala s riccotou?
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (28.6.2013, 20:15)
ahoj, nie ja nikdy nešľahahám....iba vylejem do rozmiešanej rigotty alebo do Mascarpone a potom spolu vyšľahám..... :-$ snáď sa podarí [A]
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (26.6.2013, 21:56)
Lakavy (clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu