
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)[ recept č. 54185 zo dňa 25.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná. Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme... Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() pripravené suroviny ![]() vypracované cesto ![]() natlačené cesto ![]() upečené...vyzerá,že je zhorený korpus,no je to špatná kvalita fotky :-D ![]() natrieme plnku ![]() poukladáme jahody ![]() pripravíme želatinu,ja používam túto,stačilo mi 1/2 sáčku - je prírodná želatina a dofarbila som ju šťavou z uvarenej cvikly ![]() zalejeme a dáme stuhnúť ![]() takto krásne sa zákusok podaril.....vzadu vidno formu ![]() mňam mňam ![]() a ešte jeden pohľad OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (22.7.2013, 14:26) |
tiez taky robievam. Do plnky davam mascarpone. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (28.6.2013, 14:33) |
ahoj, prosím ťa, šľahačku si najprv vyšľahala až potom zmiešala s riccotou? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mária K. (konteska) ID 177553 (28.6.2013, 20:15) |
ahoj, nie ja nikdy nešľahahám....iba vylejem do rozmiešanej rigotty alebo do Mascarpone a potom spolu vyšľahám..... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (26.6.2013, 21:56) |
Lakavy ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |