. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg tekvice Hokaido, 250 g mrkvy, 500 g zemiakov, 2 PL masla, 1 cibuľa, 1 L zeleninového vývaru, soľ, korenie, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu speniť na masle, pridať odkôstkovanú, očistenú tekvicu nakrájanú na kocky, pridať nakrájanú mrkvu, zemiaky. Variť do mäkka a nakoniec rozmixovať, ochutiť a na záver pridať do každej porcie smotanu podľa chuti.

Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana V. (janaweli) ID 217041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2012, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Dyňová (tekvicová) polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica (jedna mala tekvica = jedna vacsia porcia), zeleninovy (masox) vyvar, smotana na slahanie, postruhany syr, sol, korenie, kopor (alebo hocico zelene) na ozdobenie, tekvicovy olej na pokvapkanie (Körbiskernöl)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlaka.

2. V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne.

3. Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu.

4. Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka Hokkaido


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev.

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Príloha do polievky:

1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť.
2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

100g šunky nakrájanej na pásiky 2 lyžice olivového oleja 500g Podravka pasírované paradajky s bazalkou 2 lyžičky vegety 1 lyžička cukru 200ml suchého bieleho vína 150g mäkkého tvarohu soľ čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú šunku opečieme na panvici. Zalejeme paradajkami, vínom a 800 ml vody a varte približne 10 minút. Podľa potreby pridajte vegetu, cukor, soľ a čierne korenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

simona V. (haloo21) ID 215974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

polievka po ktorej sa zaprášilo



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa,cesnak 2str,4ks mrkva,stonka zeler ,zázvor čerstvý (do 1 1/2cm) 2pl oliv.olej,1l vývar zeleninový,1/2 zvazku čerst.koriander,soľ,ck,2pl kys.smotana,

POSTUP PRÍPRAVY

začalo to ako hm...čo to?!..prevrátili oči ..ochutnali..a nakoniec aj prcek ne-mrkvový spráááskal tri taniere :)takže sa po nej u nás skutočne zaprášilo

1-cibuľa a cesnak na oleji ,pridať mrkvu ,zeler,zázvor(na drobno)
5minut asi podusiť
2-,podliať vývarom,variť asi cca 30min
3-rozmixovať na pyré
koriander nasekať,pridať do polievky ,osoliť,okoreniť,dochutit kyslou smotanou ,
4-ozd:opeč.chlieb,semiačka,pružky mrkvy

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.10.2011, 22:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kapustová polievka s rajčinovým pretlakom...



POTREBNÉ PRÍSADY

A ďalšia "slovenská" klasika. Potrebujeme: 1/2 hlávky bielej kapusty /asi 400g/, paradajkový pretlak /asi dve malé balenia/, olej, voda, hladká múka, Masox, rasca, mleté čierne korenie, soľ, asi 2 PL cukru a 2PL octu...

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame na tenké rezance, potom ju vsypeme do hrnca na rozohriaty olej, posypeme rascou a mletým čiernym korením, chvíľu orestujeme, zasypeme múkou, popražíme, a následne do 2/3 zalejeme vodou, vhodíme Masox a varíme do polomäkka. Potom vmiešame pretlak, dochutíme soľou, cukrom a octom a doplníme vodou a varíme do mäkka...Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Švajčiarska syrová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

(2 - 3 porcie) 30 g masla, 1 vrchovatá PL ml. červ. papriky, 600 ml vlažného zeleninového vývaru, 30 g gustinu alebo hl. múky, 250 ml polotučného mlieka, 100 g strúhaného tvrdého syra + soľ a ml.čierne korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1. V malom hrnci roztopíme maslo a po dobu 1-2 min. na ňom pražíme mletú papriku. Zalejeme ju vývarom a necháme krátko zovrieť - tie 2-3 minúty.
2. Škrob alebo múku rozpustíme v takom množste vody, aby vznikla riedka kaša a pridáme tiež do vývaru (ak sa ale pritom vytvoria hrčky, tak celú polievku prepasírujeme cez husté sitko do druhého hrnca). Opäť privedieme do varu a odstavíme zo sporáka.
3. Nastrúhaný syr zmiešame s mliekom a vmiešavame do vývaru, pokiaľ sa syr nerozpustí, príp. použijeme ešte aj tyčový mixér. Nakoniec polievku dochutíme soľou a ml. čiernym korením podľa potreby. Podávame s nasucho opraženými kolieskami jednodňového rohlíka či praclíka a dozdobíme čerstvou / mrazenou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2011, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová pórová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, 1 pór, 1 väčší zemiak, kocka syrokrému, zeleninový bujón, soľ, korenie, šlahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

v hrnci si rozpustíme maslo, nakrájame si na kolieska pór, ktorý si osmažíme cca 3 minútky, pridáme na kocky pokrájaný zemiak a kocku syrokrému, znovu spolu popražíme cca 3 minútky - miešame. Pridáme vývar z bujónu, posolíme, pokoreníme a necháme variť 15 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme šlahačkovú smotanu, necháme ešte chvíľku povariť. Polievočku môžeme jesť buď s chlebíkom, alebo s guľakmi čo sa dávajú do polievok ako závarka. Je vynikajúca. DOBRÚ CHUŤ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Lubica S. (Helvetka) ID 8932 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.4.2015, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cibuľačka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 3 l vody: 6 veľkých cibúľ, 1 PL masla,1-2 Pl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 kocka hov.bujónu, 2-3 PL hladkej múky, soľ ,korenie, ml.rasca, libeček-alebo sušené polievkové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je výborná a hlavne rýchla polievočka,teda ak nepočítam krájanie cibule a prestávky na utieranie sĺz :-D Do hrnca ( ja používam teflónový ) dáme maslo a olej,necháme maslo rozpustiť a pridáme cibulu,ktorú sme si pokrájali na prúžky.Restujeme asi 5 - 6 min. pokiaľ nezačne cibuľa hnednúť.Potom poprášime hladkou múkou,premiešame a zalejeme bujónom.Pokoreníme poriadne osolíme a varíme asi 20 min.Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak,necháme prejsť varom a nakoniec dáme bylinky.Podávame s chlebíkom.

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.12.2011, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórovo - zemiaková polievka....



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: jeden väčší alebo dva menšie póry, 7 - 8 zemiakov, trochu oleja, voda, 1 tavený syr v črievku, 1 zeleninový bujón, štipka soli, štipka vegety, krutóny alebo ešte zemiaky ako príloha...

POSTUP PRÍPRAVY

Pór si očistíme, nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, v hrnci si rozohrejeme olej, krátko osmažíme pór, prisypeme zemiaky a zalejeme do 2/3 vodou, pridáme bujón, dochutíme soľou, vegetou /dávame naozaj opatrne, keďže aj syr a aj bujón sú už slané/. Povaríme asi 10 minút a hneď rozmixujeme. Dolejeme vodou, vmiešame tavený syr a varíme kým sa syr neroztopí. Ak chceme podávať polievku so zemiakmi, tak si asi 4-5 zemiakov načistíme, nakrájame na kocky a hneď ako sme doliali vodu pridáme aj zemiačky a asi až po 5 minútach primiešame syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.2.2012, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu