. .. .. .. .. .. .
. .

Dyňová (tekvicová) polievka - RECEPT 43176

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 171442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Dyňová (tekvicová) polievka


[ recept č. 43176 zo dňa  ]


Dyňová (tekvicová) polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica (jedna mala tekvica = jedna vacsia porcia), zeleninovy (masox) vyvar, smotana na slahanie, postruhany syr, sol, korenie, kopor (alebo hocico zelene) na ozdobenie, tekvicovy olej na pokvapkanie (Körbiskernöl)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlaka.

2. V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne.

3. Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu.

4. Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne.

5. Podávame, ozdobíme napriklad koprom a pokvapkame olejom z tekvicovych jadierok.

INSPIRACIA: http://dobrejedlo.pluska.sk/showdoc.do?docid=2087&showRate=true


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlakna.


V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne.


Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu.


Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne.


Podávame, ozdobíme napriklad koprom a pokvapkame olejom z tekvicovych jadierok.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Poľovnícka :-)) | Dyňová (tekvicová) polievka | Torta košík >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.10.2011, 16:03)
vyzerá to fakt efektne (Y) o takomto spôsobe prípravy som ešte nepočula, zaujímavé. Len si neviem predstaviť ako sa to je... z tej pečenej tekvičky? *-) No musí to byť dobrota. Ja tekvicu milujem (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 (5.10.2011, 16:10)
noo, uplne normalne ako z misky polievkovej. mozno si to treba troska pridrzat druhou rukou, ale moja tekvicka bola stabilna, take nebol vobec problem :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (5.10.2011, 15:53)
toto sa mi veľmi páči, ja milujem túto polievku ale takto som ju ešte nerobila (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu