
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Lucia D. (luckas) ID 114 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Polievka Hokkaido[ recept č. 43089 zo dňa 2.10.2011 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška. Príloha do polievky: 1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť. 2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo. Servírujeme: Do taniera naberieme hustú polievku, posypeme opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi bohato pokapeme tekvicovým olejom. Olej dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu. |