končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Švajčiarska syrová polievka[ recept č. 42824 zo dňa 18.9.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY (2 - 3 porcie) 30 g masla, 1 vrchovatá PL ml. červ. papriky, 600 ml vlažného zeleninového vývaru, 30 g gustinu alebo hl. múky, 250 ml polotučného mlieka, 100 g strúhaného tvrdého syra + soľ a ml.čierne korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY 1. V malom hrnci roztopíme maslo a po dobu 1-2 min. na ňom pražíme mletú papriku. Zalejeme ju vývarom a necháme krátko zovrieť - tie 2-3 minúty. 2. Škrob alebo múku rozpustíme v takom množste vody, aby vznikla riedka kaša a pridáme tiež do vývaru (ak sa ale pritom vytvoria hrčky, tak celú polievku prepasírujeme cez husté sitko do druhého hrnca). Opäť privedieme do varu a odstavíme zo sporáka. 3. Nastrúhaný syr zmiešame s mliekom a vmiešavame do vývaru, pokiaľ sa syr nerozpustí, príp. použijeme ešte aj tyčový mixér. Nakoniec polievku dochutíme soľou a ml. čiernym korením podľa potreby. Podávame s nasucho opraženými kolieskami jednodňového rohlíka či praclíka a dozdobíme čerstvou / mrazenou petržlenovou vňaťou. |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (19.9.2011, 11:36) |
zienky, uvarte, neolutujete je fakt vyborna!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (19.9.2011, 23:22) | ||
som rada Kikuš, že chutilo rodine | ||
ODPOVEDAŤ |