
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Švajčiarska syrová polievka[ recept č. 42824 zo dňa 18.9.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY (2 - 3 porcie) 30 g masla, 1 vrchovatá PL ml. červ. papriky, 600 ml vlažného zeleninového vývaru, 30 g gustinu alebo hl. múky, 250 ml polotučného mlieka, 100 g strúhaného tvrdého syra + soľ a ml.čierne korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY 1. V malom hrnci roztopíme maslo a po dobu 1-2 min. na ňom pražíme mletú papriku. Zalejeme ju vývarom a necháme krátko zovrieť - tie 2-3 minúty. 2. Škrob alebo múku rozpustíme v takom množste vody, aby vznikla riedka kaša a pridáme tiež do vývaru (ak sa ale pritom vytvoria hrčky, tak celú polievku prepasírujeme cez husté sitko do druhého hrnca). Opäť privedieme do varu a odstavíme zo sporáka. 3. Nastrúhaný syr zmiešame s mliekom a vmiešavame do vývaru, pokiaľ sa syr nerozpustí, príp. použijeme ešte aj tyčový mixér. Nakoniec polievku dochutíme soľou a ml. čiernym korením podľa potreby. Podávame s nasucho opraženými kolieskami jednodňového rohlíka či praclíka a dozdobíme čerstvou / mrazenou petržlenovou vňaťou. |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (19.9.2011, 11:36) |
zienky, uvarte, neolutujete je fakt vyborna!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (19.9.2011, 23:22) |
som rada Kikuš, že chutilo rodine ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |