. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

CUKROVINKY

Vanilkový med - niečo pre milovníkov pravej vanilky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g tekutého medu, 2 veľké vanilkové tobolky odrody Vanilla planifolia

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do sklenej nádoby si prelejeme požadované množstvo tekutého medu menej výraznej chuti a vône (volíme skôr nejaký lúčny med ako výrazný horský a pod.), ktorý sme si predtým mierne zohriali.
2. Tobolky si pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nich vyškrabeme kaviár (kto nevie ako na to, nech pozrie môj recept na vanilkový extrakt, tam to mám nafotené).
3. Kaviár pridáme do medu a dobre ho v ňom rozmiešame.
4. Pridáme rozrezané tobolky a necháme aspoň týždeň lúhovať.
5. Po týždni med získa vôňu vanilky a jej jemnú chuť. Chutí vynikajúco.

POZN.
- vanilku môžeme nechať v mede aj pol roka

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 31.8.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vianočka (môže byť aj staršia), 2 vajcia, cca 2 dl mlieka, 1 väčší dozretý banán, 2 jablká, 20 g domáceho vanilkového cukru, 1-2 lyžičky domáceho vanilkového extraktu, cca 75 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vianočku nakrájame na tenké plátky - približne 0,5 cm hrubé.
2. Mlieko zmiešame s vanilkovým extraktom.
3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
4. Maslom vytrieme formu, v ktorej budeme žemľovku robiť - ja používam okrúhlu keramickú formu z IKEI o vnútornom priemere 26 cm. Zvyšok masla rozpustíme.
5. Žĺtka rozmiešame, pridáme do nich vanilkový cukor, popučený banán a nastrúhané jablká. Ak by sa nám táto zmes zdala príliš hustá (ak sú suché jablká), pridáme do nej 1-2 lyžice vlažnej vody alebo mlieka.
6. Polovicu nakrájanej vianočky uložíme do maslom vymastenej formy. Jemne vianočku polejeme mliekom s vanilkovým extraktom - len tak, aby jemne navlhla, ale nesmie v mlieku "plávať".
7. Potom ju potrieme polovicou snehu a trošku pokvapkáme roztopeným maslom.
8. Na to rozotrieme celú jablkovo - banánovú zmes.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.8.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANÁNOVO - VANILKOVÝ POHÁR - hotový za 5 minút, keď vás prepadne návšteva....



POTREBNÉ PRÍSADY

banán, vanilkové krémiky alebo vanilkový termix, piškóty, vanilková tobolka (odporúčam odroda Vanilla tahitensis), ovocie na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Banán ošúpeme a v miske vidličkou roztlačíme. (Nemixujeme ho, lebo by nám vznikla riedka kaša)
2. Roztlačený banán zmiešame s vanilkovým krémom (aký doma nájdeme, to je jedno).
3. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a kaviár z vnútra zamiešame do banánovo-vanilkového krému.
4. Do pohára dáme na dno piškóty a polejeme ich troškou šťavy z nejakého kompótu.
5. Na piškóty nalejeme banánovo-vanilkový krém a vrch ozdobíme nejakým ovocím.

POZN.
- zvyšok tobolky nevyhodíme, použijeme to na výrobu domáceho vanilkového cukru - postup nájdete v mojich receptoch

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2010, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ovčí syr so zeleninou v alobale - naozaj vynikajúci!



POTREBNÉ PRÍSADY

plátky ovčieho syra (asi tak 1,5-2 cm široké), paradajky, mladá cuketa, cibuľa, olivový olej, bazalka, grilovacie korenie, prípadne soľ, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rúru si predhrejeme na 200°C.
2. Pripravíme si alobal (keď je tenší, tak je lepšie ho dať dvojmo), ktorý polejeme troškou olivového oleja.
3. Na olej uložíme plátok ovčieho syra, ktorý zase polejeme troškou oleja.
4. Na syr naukladáme zeleninu - plátky cukety, plátky paradajok, "lupienky" cibule (cibuľu rozkrojíme na štvrtky a jednotlivé vrstvy od seba oddelíme, čím nám vzniknú "lupienky").
5. Celé to posypeme bazalkou a grilovacím korením.
6. Alobal dobre uzavrieme.
7. Pečieme približne 30 minút uzavreté, potom opatrne alobal roztvoríme a pečieme ešte asi 5 minút.
6. Podávame teplé s pečivom, pečenými zemiakmi či hranolkami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.3.2017, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 1 liter zmrzliny potrebujeme: 2 veľké banány, 1 smotanu na šľahanie (250 ml), 150 ml mlieka, 100 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
2. Banány dobre rozpučíme (ja používam ponorný mixér) a vmiešame ich do mlieka s cukrom.
3. Banánovú zmes vmiešame do šľahačky, dobre všetko premiešame.
4. Celú zmes vylejeme do zmrzlinovača a urobíme zmrzlinu. Ak nemáme zmzlinovač, tak to vylejeme do nejakej nádoby, v ktorej to budeme zmrazovať. Proibližne každú hodinu zmrzlinu z mrazničky vyberieme a dobre premiešame, aby sme zabránili vzniku ľadových kryštálov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.6.2011, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci vanilkový extrakt



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na kvalitný vanilkový bio extrakt, ktorý sa svojou vôňou a koncentráciou vyrovná tým kúpnym (podľa mojich skúseností ich aj predčí)- super na pečenie. Potrebujeme: 30 g vanilkových toboliek (strukov) odrody Vanilla planifolia triedy B (často označované aj ako „extraktové tobolky“), tmavú fľašku s pevným uzáverom, 250 ml vodky (37,5 – 40% alkohol), ostrý nôž a podložku na krájanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup v skratke:
1. 30 g posekaných vanilkových toboliek zmiešame s 250 ml vodky.
2. Priebežne pretrepávame.
3. Po 6. mesiacoch prefiltrujeme.

Poznámka:
1. Množstvo vanilkových toboliek na jednotku alkoholu je v USA pri priemyselnej výrobe stanovené zákonom. Upravuje to vyhláška FDA číslo 21CFR169, na základe ktorej po prepočte na naše jednotky je potrebné použiť na 250 ml alkoholu približne 23 gramov vanilkových toboliek. Nakoľko však lúhovanie extraktu vyrábaného priemyselne je o niečo efektívnejšie ako lúhovanie v domácich podmienkach, je potrebné použiť väčšie množstvo toboliek, aby sme dostali porovnateľne silný extrakt. Preto sa odporúča použiť aspoň 30 gramov vanilkových toboliek na 250 ml alkoholu (ja dávam 35-40 gramov). Vyhláška tiež odporúča použiť vanilkové tobolky s obsahom vody menším ako 25%, čo sú práve spomínané tobolky triedy B.
2. Fľaška z hnedého alebo zeleného tmavého skla chráni extrakt pred priamymi slnečnými lúčmi. Fľaška musí mať pevný uzáver, ktorý sa dobre otvára, aby sme mohli extrakt ľahko otvoriť a ovoňať, preto je lepšie použiť fľašku s klasickým uzáverom a nie korkovým. Pred použitím je dobré ju v pare alebo vriacej vode aspoň na 30 minút vysterilizovať.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (37) posledné: 19.7.2015, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Smotanovo-syrovo-cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pochúťková smotana, 2-3 trojuholníčky natierateľného syra (Karička a pod.), 1-2 lyžice majolenky, 100 g nastrúhaného syra (Eidam), 2-3 strúčiky cesnaku (prelisované)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky prísady spolu zmiešame.
2. Ak sa nám zdá nátierka málo slaná, môžeme ju trochu posoliť, ale ja ju už nesolím.
3. Podávame s pečivom a zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2010, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilková zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

2 žĺtka, 200 ml mlieka (ja dávam polotučné), 200 ml šľahačky, 50 g práškového cukru, 1-2 vanilkové tobolky

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, kým nie je hmota svetlá.
2. Vanilkové tobolky pozdĺžne narežeme a dáme ich do kastróla s mliekom. Spolu to zohrievame tesne pod bod varu, necháme potom cca 20 minúť vylúhovať. Tobolky vyberieme a tupou stranou nožíka vyškrabeme z nich kaviár (semienka), ktorý v mlieku potom dobre rozmiešame.
3. Ak mlieko medzitým vychladlo, tak ho zas zohrejeme a teplé pomaly vmiešavame do žĺtkovej zmesi - stále dobre miešame, aby sa žĺtka nezrazili.
4. Celé to zase prelejeme do kastróla a za neustáleho miešania pomaly zohrejeme - nesmie to vrieť, lebo sa to zrazí. Musí sa to len dobre zohriať - zvyčajne keď to začne po okrajoch tak jemne bublinkovať, tak sa to odstaví a za občasného miešania sa nechá vychladnúť.
5. Medzitým, ako to chladne, vyšľaháme šľahačku do tuha. Tú vmiešame do vychladnutej vanilkovej zmesi.
6. Prelejeme do zmzlinovača a urobíme zmzlinu. Ak nemáme zmrzlinovač, tak prelejem do nádoby, v ktorej ju budeme zmrazovať a dáme ju zmraziť. Je ale dôležité, aby sa potom zmzlina cca každú hodinu premiešavala, aby sme zabránili vzniku ľadových kryštálikov.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2011, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PALACINKY - naozaj vynikajúce, bez cukru



POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 8 palaciniek potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 vajce, 120 g hladkej múky, štipku soli, olej na pečenie.

POSTUP PRÍPRAVY

1. V mlieku rozmiešame vajce, múku a soľ.
2. Cesto necháme chvíľu odležať.
3. Na troške oleja (1-2 kvapky) pečieme tenké palacinky.
4. Podávame tak, ako sme zvyknutí, my máme najradšej s jahodovým džemom, šľahačkou a čerstvým ovocím.

Poznámka:
1. Do cesta môžeme pridať 1 lyžičku vanilkového extraktu. Budú voňavejšie.
2. Keďže do cesta nejde cukor, palacinky sa dajú použiť na sladko i slano (napríklad plnené kuracím mäsom a šampiňónmi).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 8.9.2012, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kúsok exotiky - Kuracie prsia s papájou a vanilkou



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby približne potrebujeme: 3 - 4 kuracie prsia, 1 zrelú papáju, 1 strednú cibuľu, olivový olej, konzervu kokosového mlieka (tuším je to 400 ml), 1 lyžičku domáceho vanilkového cukru, 1 vanilkovú tobolku (struk), soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kosové mlieko zmiešame s cukrom a pridáme doň pozdĺžne rozkrojenú vanilkovú tobolku. Celé to privedieme takmer k varu (ale nesmie to vrieť), odstavíme z ohňa a necháme aspoň 20 minút vylúhovať.
2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky.
3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej. Necháme ho zohriať a potom na ňom opekáme kuracie prsia, až kým nebudú takmer mäkké. V priebehu dusenia mäsa vyberieme vanilkovú tobolku z kokosového mlieka (musí tam byť tých cca 20 minút) a tupou hranou noža z tobolky vyškrabeme semienka (kaviár), ktoré pridáme k mäsu. Celé to dobre premiešame, aby sa semienka rovnomerne rozšírili.
4. Potom k mäsu pridáme na jemno nasekanú cibuľu a celé to opekáme, až kým cibuľa nezosklovatie (cca 5 minút).
5. Kým sa mäso opeká s cibuľou, ošúpeme si papáju. Vyberieme z nej semienka a dužinu nakrájame na menšie plátky. Nakrájané kúsky papáje pridáme potom k mäsu a cibuli a celé to ešte asi 5 minút za občasného miešania dusíme. Keď je to hotové, osolíme a okoreníme to podľa chuti a vyberiem to z panvice.
6. Do panvice teraz nalejeme kokosové mlieko (z ktorého sme už vybrali vanilku) a to na prudkom ohni varíme, kým to nezhustne na omáčku. Keď je to hotové, kokosovou omáčkou zalejeme mäsovú zmes.
7. Podávame s ryžou. Je to ľahké jedlo vhodné na teplé dni. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu