
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Kúsok exotiky - Kuracie prsia s papájou a vanilkou[ recept č. 27991 zo dňa 8.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby približne potrebujeme: 3 - 4 kuracie prsia, 1 zrelú papáju, 1 strednú cibuľu, olivový olej, konzervu kokosového mlieka (tuším je to 400 ml), 1 lyžičku domáceho vanilkového cukru, 1 vanilkovú tobolku (struk), soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Kosové mlieko zmiešame s cukrom a pridáme doň pozdĺžne rozkrojenú vanilkovú tobolku. Celé to privedieme takmer k varu (ale nesmie to vrieť), odstavíme z ohňa a necháme aspoň 20 minút vylúhovať. 2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. 3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej. Necháme ho zohriať a potom na ňom opekáme kuracie prsia, až kým nebudú takmer mäkké. V priebehu dusenia mäsa vyberieme vanilkovú tobolku z kokosového mlieka (musí tam byť tých cca 20 minút) a tupou hranou noža z tobolky vyškrabeme semienka (kaviár), ktoré pridáme k mäsu. Celé to dobre premiešame, aby sa semienka rovnomerne rozšírili. 4. Potom k mäsu pridáme na jemno nasekanú cibuľu a celé to opekáme, až kým cibuľa nezosklovatie (cca 5 minút). 5. Kým sa mäso opeká s cibuľou, ošúpeme si papáju. Vyberieme z nej semienka a dužinu nakrájame na menšie plátky. Nakrájané kúsky papáje pridáme potom k mäsu a cibuli a celé to ešte asi 5 minút za občasného miešania dusíme. Keď je to hotové, osolíme a okoreníme to podľa chuti a vyberiem to z panvice. 6. Do panvice teraz nalejeme kokosové mlieko (z ktorého sme už vybrali vanilku) a to na prudkom ohni varíme, kým to nezhustne na omáčku. Keď je to hotové, kokosovou omáčkou zalejeme mäsovú zmes. 7. Podávame s ryžou. Je to ľahké jedlo vhodné na teplé dni. Dobrú chuť. |