. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky - RECEPT 29317

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky


[ recept č. 29317 zo dňa  ]


Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 vianočka (môže byť aj staršia), 2 vajcia, cca 2 dl mlieka, 1 väčší dozretý banán, 2 jablká, 20 g domáceho vanilkového cukru, 1-2 lyžičky domáceho vanilkového extraktu, cca 75 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vianočku nakrájame na tenké plátky - približne 0,5 cm hrubé.
2. Mlieko zmiešame s vanilkovým extraktom.
3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
4. Maslom vytrieme formu, v ktorej budeme žemľovku robiť - ja používam okrúhlu keramickú formu z IKEI o vnútornom priemere 26 cm. Zvyšok masla rozpustíme.
5. Žĺtka rozmiešame, pridáme do nich vanilkový cukor, popučený banán a nastrúhané jablká. Ak by sa nám táto zmes zdala príliš hustá (ak sú suché jablká), pridáme do nej 1-2 lyžice vlažnej vody alebo mlieka.
6. Polovicu nakrájanej vianočky uložíme do maslom vymastenej formy. Jemne vianočku polejeme mliekom s vanilkovým extraktom - len tak, aby jemne navlhla, ale nesmie v mlieku "plávať".
7. Potom ju potrieme polovicou snehu a trošku pokvapkáme roztopeným maslom.
8. Na to rozotrieme celú jablkovo - banánovú zmes.
9. Zas dáme zvyšnú vianočku, ktorú polejeme mliekom, potrieme snehom a zalejeme roztopeným maslom.
10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút, kým nám vrch pekne nezhnedne.

POZN.:
- keď nemám chuť na vanilku, tak ju robím so škoricovým cukrom
- množstvo mlieka som len odhadla, ja to polievam mliekom rovno z krabice a extrakt potom len pokvapkám na vianočku, takže ak by sa vám zdalo toto množstvo mlieka málo, kľudne dajte viac, vianočka nesmie ostať suchá
- banán treba použiť taký dobre dozretý, ktorý sa ľahko rozpučí a je aj dostatočne sladký
- ak neviete ako na domáci vanilkový cukor a extrakt, tak postup na ich výrobu nájdete v mojich receptoch
<< Vepřový závitek | Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky | Pravá madarská DOBOSTORTA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2010, 19:29)
zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (12.7.2010, 22:42)
...a veľmi chutný, žemľovku z vianočky robievam už roky, lebo je jemnejšia, ako keď sa robí z rožkov a pod., a banán ma napadlo použiť len nedávno, lebo robievam podobne plnku do štrúdle...a osvedčilo sa, deťom to viacej chutí, než keď robím len zo samých jabĺk... (pl)
ODPOVEDAŤ
Slávka F. (fejka) ID 8940, mimibazar.sk/fejka (25.7.2010, 19:56)
Teta, díík. Aj ja vyskúšam ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (3.8.2010, 14:53)
Slávku, už si skúšala? E
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu