končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
Nálev na divinu, ale aj na bravčové a hovädzie mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY mäsko - toto je pliecko z diviačika, 2 vajíčka, soľ, čierne mleté korenie, rasca, cibuľa, kečup, kryštálový cukor, sladká mletá paprika, trošku maggi POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme vajíčka, nasekanú cibuľu a ostatné prísady...tak, aby nálev bol voňavý a dosť silný. Pridáme pokrájané mäsko, premiešame a dáme aspoň na 24 hodín do chladničky odpočívať. Potom restujeme na panvici, pritom podlievame vodou, aby sme mali aj sťavičku. Podávame so zemiakovým pyré, s ryžou, len tak s chlebíkom alebo so šalátikom...mňam ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Pavlína M. (Melipa) ID 28391 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2013, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jahňacie s vínovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Mäso na spôsob sviečkovejPOTREBNÉ PRÍSADY karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra POSTUP PRÍPRAVY ... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Sviečková z jeleňaPOTREBNÉ PRÍSADY masko z jeleňa, koreňová zelenina, korenie, horčica, olej, cibuľa, smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Ja som mala z jelena krk, tak som si to narezala na menšie rezniky a vyklepala, osolila, pomúčila hladkou múkou a na oleji rýchlo opražila z oboch strán. Vo výpeku som opražila cibuľu a ked bola dozlatova opražená, pridala som na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, hlavne veľa zeleru. Osolila som , okorenila, pridala bobkovy list 4 ks, muškátový oriešok , pridala masko a dala do kuchty na 30min, a samozrejme podliala som vodou asi 3 dcl. Po ududsení som masko vybrala aj bobkac a potom som rozmixovala rucnym ponornym mixerom vsetku zeleninu, pridala za 2 lyzice polotucnej horcice a postupne som pridavala smotanu na varenie, nebolo treba ani zahustit. K tomu knedlu a dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron POSTUP PRÍPRAVY Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť. Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté. Podávame so zemiakovou kašou. BON APETIT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCIE STEHNO NA DUBAKOCH*****POTREBNÉ PRÍSADY srnčie stehno,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,čerstvé dubáky,múka POSTUP PRÍPRAVY Srnčie stehno odblaníme,nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.Ked je mäso zatiahnuté,pridáme papriku,podlejeme horúcou vodou alebo mäsovým vývarom,osolíme,okoreníme a pridáme2-3 ks bobkáča.Necháme zakryté dusiť.Na panvici s troškou oleja si medzitým orestujeme plátky čerstvých mladých dubáčikov a ked sa opečú,pridáme k skoro udusenému stehnu.Troška podusíme ešte spolu a šťavu zahustíme múkou,ak je treba.Podávame s ryžou,tarhoňou alebo varenými zemiakmi. Náhradou srnčieho stehna môže byť aj teľacie alebo z mladého bujáčika. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviak na smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta . POSTUP PRÍPRAVY Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
JEMNÝ JELENÍ BIFTEKPOTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak. POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.9.2014, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jahnacie kotlety podla Jamieho OliveraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/jahnacie-kotlety-podla-jamieho-olivera.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:male zemiaky (ja som mala dokopy asi 500g) hrst cherry paradajok 6 ks jahnacia kotleta olivovy olej hrst oliv (s kostkou ) 5-6 ks cesnakovych strucikov sol cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2015, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zajac na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY 1 predná časť zajaca, rastlinný olej, 2 cibule, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, voda, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice bieleho jogurtu. POSTUP PRÍPRAVY Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a mletú červenú papriku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha opražíme. Potom podlejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak, zeleninovú papriku bez jadrovníka pokrájanú na malé kúsky a udusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme bielym jogurtom. Podávame so zeleninovým šalátom vhodným k hlavnej živočíšnej skupine. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.10.2008, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |