. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 272 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

KARLOVARSKE ROZKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1Cera,420 ml voda,1 kg múka hladká Special,3 čl soľ,3 čl cukor,3 pl sušené mlieko,kocka droždia,bravčová masť na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky si dáme soľ,cukor,mlieko,droždie a pridáme letnú vodu a rozpustený,nie horúci,tuk.Poriadne vymiesime a prikryté necháme 1-1,5 hod.kysnúť.Cesto vyklopíme na múkou vysýpanú dosku,rozdelíme na štyri časti.Z každej vyváľkame kruh,ktorý rozdelíme na osem častí .Vzniknú trojuholníky,ktoré stáčame od širšej strany k užšej.Kladieme na plech na papier na pečenie.Na plechu rožky necháme podkysnúť30-40 minút,potom potrieme rozpustenou masťou.Pečieme asi 12 minút na 200-220 stupňov celzia.

Recept nie je môj,dostala som ho od známej,čo robila v pekárni.Ja som vody dávala viac,ale to uvidíte samy ako sa cesto bude chovať.
NECH SA VAM VYDARIA

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (18) posledné: 2.6.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica,zemiaky,údené rebrá(klobáska),červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak,polohr.múka,šľahačková smotana,voda,horčica,cukor,ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Do studenej vody dáme variť rebrá(klobásu) s bobkáčom.Ked sú rebrá uvarené,vyberieme,pridáme šošovicu a dákych10-15 minút necháme variť.Pridáme zemiaky(nie veľa) pokrájané na drobné kocky,soľ a uvaríme do mäkka.V smotane si rozmiešame za lyžicu-dve múky a cez sitko vlejeme do šošovice.Dochutíme cesnakom,octom,korením,horčicou.Zjemníme cukrom. Na troške teplého oleja rozpustíme za lyžičku papriky a vlejeme do polievky-to aby nevyzerala ako nemocničná.
Rebrá oberieme a pokrájame na menšie kúsky(klobásu pokrájame na kolieska) a vložíme naspäť do polievky.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.10.2010, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

LAHODKOVA HUSPENINA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu.

Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká.
Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu.


DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

SAMPINONOVY SALAT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Sterilizované šampiňony-veľa,cibuľka -najlepšie lahôdková,soľ,čierne mleté korenie,kyslá smotana(jogurt), majonéza-nie tatarka

POSTUP PRÍPRAVY

Sampiňony necháme na sitku dobre stiecť,pridáme na drobno pokrájanú cibuľku,majonézu,smotanu a premiešame.Dochutíme soľou a korením,prípadne citronovou šťavou a štipkou cukru.Necháme dáku polhodinku odstáť .
CHRUMKAVA BAGETKA alebo BOSNIACIK a hrče za ušami sú isté.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.3.2015, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

HLIVOVY PAPRIKAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hliva,olej,soľ, červená paprika,čerstvá paprika-žltá,zelená,červená,čierne korenie,cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Hlivu umyjeme, nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji.Pridáme červenú papriku,osolíme,podlejeme vodou a dusíme skoro do jedlá.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku-všetky tri farby-a ešte chvíľu podusíme,ak je treba,frcneme vody.Okoreníme,môžeme aj trošku cesnáčiku,zľahka poprášime múkou
a necháme 2-3 minútky povrieť.
Podávame s makaronmi alebo motýlikmi.
DOBRU CHUT

MAL by sa volať perkelt,lebo je bez smotany,ale kedže je s paprikami,tak jePAPRIKAS

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2015, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky

POSTUP PRÍPRAVY

Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené
a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ.
PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,olej-masť,červená paprika,soľ,cibuľa,cesnak-ak máte radi,polohrúba múka,vajíčko,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky,vajíčka a vody si urobíte cesto skoro ako na rezance.Môžete doňho pridať za lyžicu oleja.Prikryte a nechajte 15 minút postáť,bude sa vám s ním lepšie robiť.Medzitým si očistíte pár zemiakov a dajte variť nakrájané na drobné kocky.Cesto rozváľkame na pomúčenej doske a odštipkávame z neho do pripravenej rajnice s osolenou vriacou vodou.Ked vyplávajú čipkárky hore,sú uvarené.Zmiešame so scedenými horúcimi zemiakmi,pridáme opraženú cibuľu do ružova.Odtiahneme z plameňa,aby nám paprika,ktorú pridáme, nezhnedla(bude škaredá a horká).Horúce vlejeme na zmes zemiakov a cesta.Ak máme radi,dáme aj cesnáčik,olejom nešetríme.
Podávame s kyslou uhorkou.
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

FRANCUZAKY_OBLIZAKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,vajíčka,domáca klobáska-nie tvrdá ako kameň,kyslá smotana-radšej2-3,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,trocha masti-oleja,1-2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky vyumývame a v šupke ich uvaríme -nie rozvaríme.Hrniec so zemiakmi šupneme do dresu a poriadne ochladíme studenou vodou.Ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo v osolenej vode,lepšie sa šúpu.Klobásku pokrájame na kolieska ,ak máme nejaké zbytky (mäkkej salámy,šunky,udeného),pridáme
tiež a na troche oleja oprážime.Môžeme pridať troška červenej papriky.Pekáč vymastíme zľahka masťou
a vysypeme strúhankou.Dávame vrstvu zemiakov pokrájaných na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku,,osolíme,okoreníme,pridáme opraženú klobásku-mix je ešte lepší.Na to pokrájané ako do šalátu vajíčka a následuje zemiaková vrstva,osolíme,okoreníme.Pekáč šupneme do horúcej rúry,15-20 minút necháme piecť.Vytiahneme-pozor
na popáleniny.Kyslé smotany rozmiešame s vajíčkami-surovými,trocha osolíme,ocesnakujeme a prelejeme zemiaky v pekáči.Dáme zapiecť,aby chytili zvrchu kôrku-nie zhorieť.

POZOR,ak chcete,aby držali tvar,vajíčkami a smotanou nešetríte.
Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou,cviklou.Skúste,neoľutujete.
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 6.2.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame
a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky.
Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme .
DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.5.2010, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SEGEDINSKY GULAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové pliecko,šľahačková smotana,polohrúba múka,červená paprika,mleté čierne korenie,bobkový list, voda,cukor,vegeta,olej,cesnak,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové pliecko pokrájame na kocky a prudko opečieme na širšej rajnici na oleji.Odtiahneme z plameňa
a pridáme červenú papriku.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list ,rascu a vegetu.Prikryté dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäsko hotové.Pridáme kapustu (ja dávam pomer 1:1,5) aj s časťou šťavy
a necháme dákych10-15 minút dusiť.Pridáme1-2 strúčiky cesnaku.V smotane(na toto množstvo stačí jedna) rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme do kapusty.Pomiešame a ak je treba,dochutíme korením a cukrom.
Ja dávam do kyslých jedál 33% SMOTANU,kyslá sa rada sekne a potom jedlo vyzerá ako 2krát prejdené traktom
Podávame najlepšie s DOMACOU KNEDLOU.
A ešte niečo:nedávam bôčik,lebo je mastný,ani stehno,lebo je suché

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 272 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu