končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KARLOVARSKE ROZKY*****POTREBNÉ PRÍSADY 1Cera,420 ml voda,1 kg múka hladká Special,3 čl soľ,3 čl cukor,3 pl sušené mlieko,kocka droždia,bravčová masť na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do múky si dáme soľ,cukor,mlieko,droždie a pridáme letnú vodu a rozpustený,nie horúci,tuk.Poriadne vymiesime a prikryté necháme 1-1,5 hod.kysnúť.Cesto vyklopíme na múkou vysýpanú dosku,rozdelíme na štyri časti.Z každej vyváľkame kruh,ktorý rozdelíme na osem častí .Vzniknú trojuholníky,ktoré stáčame od širšej strany k užšej.Kladieme na plech na papier na pečenie.Na plechu rožky necháme podkysnúť30-40 minút,potom potrieme rozpustenou masťou.Pečieme asi 12 minút na 200-220 stupňov celzia. Recept nie je môj,dostala som ho od známej,čo robila v pekárni.Ja som vody dávala viac,ale to uvidíte samy ako sa cesto bude chovať. NECH SA VAM VYDARIA OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (18) posledné: 2.6.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY šošovica,zemiaky,údené rebrá(klobáska),červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak,polohr.múka,šľahačková smotana,voda,horčica,cukor,ocot POSTUP PRÍPRAVY Do studenej vody dáme variť rebrá(klobásu) s bobkáčom.Ked sú rebrá uvarené,vyberieme,pridáme šošovicu a dákych10-15 minút necháme variť.Pridáme zemiaky(nie veľa) pokrájané na drobné kocky,soľ a uvaríme do mäkka.V smotane si rozmiešame za lyžicu-dve múky a cez sitko vlejeme do šošovice.Dochutíme cesnakom,octom,korením,horčicou.Zjemníme cukrom. Na troške teplého oleja rozpustíme za lyžičku papriky a vlejeme do polievky-to aby nevyzerala ako nemocničná. Rebrá oberieme a pokrájame na menšie kúsky(klobásu pokrájame na kolieska) a vložíme naspäť do polievky. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.10.2010, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
LAHODKOVA HUSPENINA*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l POSTUP PRÍPRAVY Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť. Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu. Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká. Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
SAMPINONOVY SALAT*****POTREBNÉ PRÍSADY Sterilizované šampiňony-veľa,cibuľka -najlepšie lahôdková,soľ,čierne mleté korenie,kyslá smotana(jogurt), majonéza-nie tatarka POSTUP PRÍPRAVY Sampiňony necháme na sitku dobre stiecť,pridáme na drobno pokrájanú cibuľku,majonézu,smotanu a premiešame.Dochutíme soľou a korením,prípadne citronovou šťavou a štipkou cukru.Necháme dáku polhodinku odstáť . CHRUMKAVA BAGETKA alebo BOSNIACIK a hrče za ušami sú isté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 24.3.2015, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
HLIVOVY PAPRIKAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Hliva,olej,soľ, červená paprika,čerstvá paprika-žltá,zelená,červená,čierne korenie,cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Hlivu umyjeme, nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji.Pridáme červenú papriku,osolíme,podlejeme vodou a dusíme skoro do jedlá.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku-všetky tri farby-a ešte chvíľu podusíme,ak je treba,frcneme vody.Okoreníme,môžeme aj trošku cesnáčiku,zľahka poprášime múkou a necháme 2-3 minútky povrieť. Podávame s makaronmi alebo motýlikmi. DOBRU CHUT MAL by sa volať perkelt,lebo je bez smotany,ale kedže je s paprikami,tak jePAPRIKAS ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2015, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky POSTUP PRÍPRAVY Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ. PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,olej-masť,červená paprika,soľ,cibuľa,cesnak-ak máte radi,polohrúba múka,vajíčko,voda POSTUP PRÍPRAVY Z múky,vajíčka a vody si urobíte cesto skoro ako na rezance.Môžete doňho pridať za lyžicu oleja.Prikryte a nechajte 15 minút postáť,bude sa vám s ním lepšie robiť.Medzitým si očistíte pár zemiakov a dajte variť nakrájané na drobné kocky.Cesto rozváľkame na pomúčenej doske a odštipkávame z neho do pripravenej rajnice s osolenou vriacou vodou.Ked vyplávajú čipkárky hore,sú uvarené.Zmiešame so scedenými horúcimi zemiakmi,pridáme opraženú cibuľu do ružova.Odtiahneme z plameňa,aby nám paprika,ktorú pridáme, nezhnedla(bude škaredá a horká).Horúce vlejeme na zmes zemiakov a cesta.Ak máme radi,dáme aj cesnáčik,olejom nešetríme. Podávame s kyslou uhorkou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
FRANCUZAKY_OBLIZAKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,vajíčka,domáca klobáska-nie tvrdá ako kameň,kyslá smotana-radšej2-3,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,trocha masti-oleja,1-2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky vyumývame a v šupke ich uvaríme -nie rozvaríme.Hrniec so zemiakmi šupneme do dresu a poriadne ochladíme studenou vodou.Ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo v osolenej vode,lepšie sa šúpu.Klobásku pokrájame na kolieska ,ak máme nejaké zbytky (mäkkej salámy,šunky,udeného),pridáme tiež a na troche oleja oprážime.Môžeme pridať troška červenej papriky.Pekáč vymastíme zľahka masťou a vysypeme strúhankou.Dávame vrstvu zemiakov pokrájaných na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku,,osolíme,okoreníme,pridáme opraženú klobásku-mix je ešte lepší.Na to pokrájané ako do šalátu vajíčka a následuje zemiaková vrstva,osolíme,okoreníme.Pekáč šupneme do horúcej rúry,15-20 minút necháme piecť.Vytiahneme-pozor na popáleniny.Kyslé smotany rozmiešame s vajíčkami-surovými,trocha osolíme,ocesnakujeme a prelejeme zemiaky v pekáči.Dáme zapiecť,aby chytili zvrchu kôrku-nie zhorieť. POZOR,ak chcete,aby držali tvar,vajíčkami a smotanou nešetríte. Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou,cviklou.Skúste,neoľutujete. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 6.2.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky. Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme . DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.5.2010, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SEGEDINSKY GULAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko,šľahačková smotana,polohrúba múka,červená paprika,mleté čierne korenie,bobkový list, voda,cukor,vegeta,olej,cesnak,rasca POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na kocky a prudko opečieme na širšej rajnici na oleji.Odtiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list ,rascu a vegetu.Prikryté dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäsko hotové.Pridáme kapustu (ja dávam pomer 1:1,5) aj s časťou šťavy a necháme dákych10-15 minút dusiť.Pridáme1-2 strúčiky cesnaku.V smotane(na toto množstvo stačí jedna) rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme do kapusty.Pomiešame a ak je treba,dochutíme korením a cukrom. Ja dávam do kyslých jedál 33% SMOTANU,kyslá sa rada sekne a potom jedlo vyzerá ako 2krát prejdené traktom Podávame najlepšie s DOMACOU KNEDLOU. A ešte niečo:nedávam bôčik,lebo je mastný,ani stehno,lebo je suché OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |