melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****
[ recept č. 22685 zo dňa 26.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina
POSTUP PRÍPRAVY
Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky. Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme . DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
zemiaky sa varia v osolenej vode |
![]() |
cesto pripravené na trhanie |
![]() |
zemiaky s cestom,bryndzou a kyslou smotanou |
![]() |
zlatý klinec-opražená slanina |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (11.3.2010, 22:03) |
Melanka, ja som takto trhala to cesto, keď som robila čipkárky spomenula som si na varenie s Bičanom a tam také tetulky v krojoch nakrájali z cesta také dlhé pásy - pomaly si to cez plece prehadzovali a trhali .... ide to rýchlo a je to veľmi chutné ..... skúsim aj s tou bryndzou ......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (20.5.2010, 12:33) |
Veru,Evička,s bryndzou mi chutia viac ako halušky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.3.2010, 20:15) |
to musí byť dobrota!!!! Práve jem kiwi, ale menila by som hocikedy....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.3.2010, 21:39) |
Však zameň hocikedy,ja bryndzové halušky nejem,ale toto mi chutí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 23:40) |
Aj by som si dala, musi to byt dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (28.1.2010, 6:40) |
Skús,je to jednoduché jedlo na robotu i na suroviny a je lepšie,ked je menej zemiakov ako tých trhancov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.1.2010, 13:40) |
Super, Melanka , írečitéééééé slovenskééééé jedielko fajnové musí byť ja teraz jem segedín ale inak by som určite slintala, urobím určite  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 14:29) |
U nás sa nevarilo,ale nedopustím naň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (26.1.2010, 13:35) |
Chutne a rychle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 14:30) |
treba prísť,uvarím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (27.1.2010, 22:13) |
Nevrav 3krat lebo sa nedovaris a ja sa nezmestim cez dvere  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 22:15) |
vybúrame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |