končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
ČO DOM DAL |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)FRANCUZAKY_OBLIZAKY*****[ recept č. 22702 zo dňa 27.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,vajíčka,domáca klobáska-nie tvrdá ako kameň,kyslá smotana-radšej2-3,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,trocha masti-oleja,1-2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky vyumývame a v šupke ich uvaríme -nie rozvaríme.Hrniec so zemiakmi šupneme do dresu a poriadne ochladíme studenou vodou.Ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo v osolenej vode,lepšie sa šúpu.Klobásku pokrájame na kolieska ,ak máme nejaké zbytky (mäkkej salámy,šunky,udeného),pridáme tiež a na troche oleja oprážime.Môžeme pridať troška červenej papriky.Pekáč vymastíme zľahka masťou a vysypeme strúhankou.Dávame vrstvu zemiakov pokrájaných na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku,,osolíme,okoreníme,pridáme opraženú klobásku-mix je ešte lepší.Na to pokrájané ako do šalátu vajíčka a následuje zemiaková vrstva,osolíme,okoreníme.Pekáč šupneme do horúcej rúry,15-20 minút necháme piecť.Vytiahneme-pozor na popáleniny.Kyslé smotany rozmiešame s vajíčkami-surovými,trocha osolíme,ocesnakujeme a prelejeme zemiaky v pekáči.Dáme zapiecť,aby chytili zvrchu kôrku-nie zhorieť. POZOR,ak chcete,aby držali tvar,vajíčkami a smotanou nešetríte. Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou,cviklou.Skúste,neoľutujete. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI mäso predtým opečiem,pridám papriku,korenie a cesnak zemiaky dávam na vymastený a strúhankou vysýpaný pekáč vrstvím na vrch idú zemiaky,dám zapiecť zalejem smotanami-kyslá je super-s vajíčkami upečené do chrumkava OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.2.2012, 21:03) |
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (3.8.2010, 20:44) | |
Neodolala som a skusila znovu a tentoraz boli ozaj vynikajuce | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.8.2010, 17:43) | ||
ja viem,u nás sa po nich vždy zapráši | ||
ODPOVEDAŤ |
Erika L. (NKA) ID 108477 (31.5.2010, 20:04) |
Vďaka Melanka,tak skúsim,potom sa ozvem či sa vydarilo. |
ODPOVEDAŤ |
Erika L. (NKA) ID 108477 (27.5.2010, 21:15) |
Dievčence,mne sa furt takéto zemky rozpadajú,nedajú sa tak pekne krájať. Je to tým že nedávam veľa smotany a vajec? |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.5.2010, 21:56) | ||
Erika,smotana a vajíčka držia tie zemiaky pokope. | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.5.2010, 22:31) | |
Melanka, tuším máme rovnakú školu varenia, ja tiež zapekám na sucho a potom zalievam, ja už používam tie veľké smotany, malé ani nekupujem, nech je to dobré, ale už som prestala robiť z varených zemiakov a robím len zo surových, ale na veľkom plechu, aby bolo dosť a je to no mňam... | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (25.5.2010, 7:32) | ||
Darinka,tiež míňam veľké smotany,len kyslé,aj som skúšala so surovými zemiakmi,ale vidí sa mi,že varené vtiahnu do seba viac chutí. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (24.5.2010, 20:37) | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (24.5.2010, 21:07) | ||
boli na jedničku | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (24.5.2010, 22:17) | |||
To urcite boli aj ja skusam ale zatial taka dvojka ale hadam sa polepsia | |||
ODPOVEDAŤ |