končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mrkvičkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzieho mäsa zadného, 3 mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 jablko, bobkový list, nahrubo zomleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Moja prvá sviečková hlavne podľa Moniky K. ID(9133)POTREBNÉ PRÍSADY Všetko na sviečkovú POSTUP PRÍPRAVY na prvý pokus vyšla super :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2008, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Staročeská sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg falošnej sviečkovice, alebo rovnaké množstvo pekného hovädzieho stehna, 2-3 mrkvy, 2 petržleny, poriadny kúsok zeleru, menšiu cibuľu, olej, 1 sladkú šľahačkovú a 1 kyslú smotanu, 2-3 lyžice hladkej múky a 3-4 lyžice kryštálového cukru, citrón. Ochucovať budeme celým novým korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením, vegetou a plnotučnou horčicou a citróm, či octom. Ďalej potrebujeme zaváraný brusnicový kompót, alebo džem. Citrón môžeme nahradiť octom. POSTUP PRÍPRAVY Tak sa pusťme do toho. Čo sa týka množstva mäsa, je to na vás a podobne je to aj s ostatnými surovinami. Mäso si nakrájame na plátky, jemne naklepeme, potrieme horčicou a zprudka opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso preložíme do hrnca, zalejeme výpekom, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, posolíme, pridáme vegetu, na polovicu rozkrojenú cibuľu, nové korenie 8-10 ks, bobkový list 4-5 ks, na kolieska nakrájaný citrón. Takto pripravené mäso zalejeme karamelom. Pripravíme si ho z 3-4 lyžíc kryštálového cukru, dáme pozor, aby nám nezhorel, zalejeme 500 ml vody a necháme karamel rozpustiť. Prelejeme mäso a šup na sporák, kde pomaly dusíme až do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, spolu s ním bobkový list, nové korenie, cibuľu a citrón. Zeleninu rozmixujeme, dáme späť na sporák a zahustíme zátrepkou z oboch smotán a hladkej múky. Povaríme asi 10 min a je to hotové. Samozrejme dochutíme podľa potreby. Mäsko vložíme do omáčky , aby nám neoschlo. Podávame s knedľou a plátky mäsa ozdobíme brusnicami. Dúfam, že bude chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Andrea S. (asanny) ID 1813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.9.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami. Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SviečkováPOTREBNÉ PRÍSADY ahojte kočky, receptov na sviečkovú je tu síce dosť, ja ju robím podobne, ale predsa len, na jednej akcii som jedla sviečkovú a ta bola v niecom ina, bola uzasna...pocula som, ze sa do nej robí karamel, alebo dáva tatra mlieko, neviete na túto dobrotku recept? POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva S. (eeska) ID 8667 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2008, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie kocky na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 PL horčice, ½ kocky hovädzieho bujónu, korenie, soľ, olej, voda, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami. Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. A teraz už dostať krásne nie ako tá moja čo si pamätá ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 30.7.2009, 7:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ŤEĽACÍ REZEŇ V ALOBALEPOTREBNÉ PRÍSADY Huby, 10 g cibule, soľ, rasca, 5 g oleja, 80 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 plátok šunky, mleté čierne korenie, alobal POSTUP PRÍPRAVY Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky a navrch navrstvíme udusené huby. Alobal pevne zabalíme, dáme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Každú porciu zabalíme do alobalu zvlášť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana V. (Susssan) ID 26357 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SVIEČKOVÁ NA SMOTANEPOTREBNÉ PRÍSADY 600-800 g sviečkovice - ja zvyknem použiť mäso z hovädzieho stehna, slaninka, 1 cibuľa, kúsok zeleru, 1 petržlen, 3-4 kúsky mrkvy, bobkový list, 4-5 zrniek celého čierneho korenia, 1 nové korenie, rasca, soľ, koliesko citrónu a citrónová šťava - prípadne ocot, sladká smotana, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Takto ma to učila moja maminka a všetkým nám ohromne chutí....a vôbec s tým nie je veľa roboty, vyskúšajte, stojí to zato!!!!!! A čím dlhšie je mäsko v páce - tým je lahodnejšia!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov) Janka H. (hoblik) ID 10464 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 10.1.2014, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko v perinke :)POTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, struhanka, vajicka, sol, cierne korenie, vegeta, cibula, cesnak, olej POSTUP PRÍPRAVY jednoduchy a chutny receptik OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 27.7.2014, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mexický gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Chcela by som poprosiť, keby ste mi mohli napísať nejaký výborný recept na tento guláš, ak máte... Ďakujem... POSTUP PRÍPRAVY :o)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2011, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |