končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OBRÁTENÝ JABLČNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov; 30 dkg práškového cukru; 20dkg výberovej polohrubej múky; 20 dkg HERY; 1 prášok do pečiva; 5 bielkov na sneh; kakao; sekané orechy; škoricový cukor. Papier na pečenie. POSTUP PRÍPRAVY HERU vymiešame s cukrom, postupne zašľahávame žĺtka, múku s práškom do pečiva, sneh a do polovice kakao. Na plech rozložíme papier, nakrájame jablká na plátky, posypeme škoricovým cukrom a sekanými orechami a striedavo lyžicou kladieme kakaové a biele cesto. Mierne ho rozotrieme a dáme piecť. Po upečení koláč preklopíme cestom na dosku ( jablká sú teraz hore), necháme vychladnúť a papáme. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2006, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)POTREBNÉ PRÍSADY 6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami. Exotické, ale chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
DETSKÁ SVIEČKOVÁPOTREBNÉ PRÍSADY Kúsok kuracích pŕs, mrkvu, kúsok petržlenu, kúsok póru, ružičku karfiolu, lyžicu hrášku, lyžicu oleja, lyžicu bieleho jogurtu. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opečieme prsia v celku, pridáme pór a ostatnú zeleninu pokrájanú na drobné kúsky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a primiešame na drobno pokrájané mäsko. Podávame s cestovinou. Alex sa ide utĺcť, tak prajeme dobrú chuť aj vašim drobcom. Vhodné od 8 mesiaca do 100rokov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.10.2013, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VÝBORNÉ TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíky údeného tofu; veľká cibuľa; olej; dva stredné rajčinové pretlaky; kečup; cesnak; soľ; korenie; bylinky; sójová omáčka. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu, pridáme na jemno nadrhnutý tofu syr, pretlak a kečup. Prehrejeme, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, bylinky (tymián, bazalku, rozmarín), podľa chuti soľ, korenie. Táto dobrota je ohromná teplá s cestovinou ale naše návštevy ju milujú na opečenej bagete alebo touste, hrianke s dobrým vínko. Možno tip na silvestra. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2007, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
JORDÁNSKE KURAPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5kg zemiakov; 1 väčšie kura; 3 cibule; 13 cesnakov; 1/2 masla; soľ; balík škorice; 2dcl kečupu; voda na podliatie POSTUP PRÍPRAVY Kura rozporcujeme, nasolíme, obalíme v škorici. Poukladáme na pekáč, na to uložíme na kolieska zemiaky, kolieska cibule, cesnak, podlejeme vodou a na vrch nakrájame maslo. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme asi 40 - 50 minút. Prilejeme kečup, premiešame a prehrejeme už odokryté 20 minút. Je to úplne fantastické! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JAHODOVÝ DŽEM S MANDARINKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 mandarinky; 1 kg cukru; 700g jahôd (môžu byť aj mrazené); prípravok na želírovanie PEKTOGEL alebo niečo podobné. Množstvo podľa návodu na obale a podľa váhy ovocia spolu. POSTUP PRÍPRAVY Umyté neošúpané mandarinky nakrájame na plátky, posypeme 500g cukru a necháme cez noc stáť. Jahody roztlačíme, privedieme do varu, pridáme mandarinky, prepasírujeme a postupujeme ďalej podľa návodu na obale PEKTOGELU. Horúce plníme do pohárov, zavrieme a na 10 minút otočíme hore dnom. Potom obrátime a usklaníme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ZDEDENÉ MEDOVNÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom. Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PERNÍKY STAREJ MAMYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 650g hladkej múky ( 2/3 múky T-650, 1/3 bielej žitnej hladkej múky); 150g HERY; 200g medu; 4vajcia; 250g práškového cukru; 2 lyžice tmavého kakaa; 1,5 lyžičky sódy bikarbóny; 2 lyžice perníkových korenín (škorica, klinčeky, badián, kardamón)- badián a kardamón po trošičke, sú veľmi korenisté. NA POTIERANIE: 1 žĺtok; 1 vrchovatá lyžička instantnej kávy; červené potravinárske farbivo. Žĺtok, kávu vymiešame a prifarbíme trošičkou farbiva. POLEVA: 1 bielok; cca 150g niekoľkokrát preosiateho cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy varechou miešame asi 20 minút, aby sa cukor rozpustil. POSTUP PRÍPRAVY Med, cukor a rozdrvené preosiate koreniny spolu miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame sódu bikarbónu a vjíčka a zapracujeme časť múky. Potom dáme cesto na dosku a postupne primiesime zvyšok múky. (Vymiesené cesto musí byť vláčne, státim tuhne.) Cesto necháme niekoľko hodín odležať. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Perníčky pečieme na vymastenom alebo múkou vysypanom plechu. Upečené kladieme na rovnú plochu, necháme vychladnúť. Natrieme kávovo-žĺtkovou zmesou a necháme uschnúť a natrieme ešte raz. Zdobíme bielkovou polevou podľa fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
DROŽĎOVÁ S OVSENÝMI VLOČKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY Väčšiu cibuľu; olej; dve - tri kocky droždia; hrsť ovsených vločiek; tri - štyri vajíčka; malé maslo; soľ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a necháme ho roztopiť. Potom vmiešame rozšľahané vajíčka, vločky, podľa chuti prisolíme a miešame do zrazenia vajíčok. Necháme vychladnúť a elektrickým šľahačom vmiešame maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2010, 9:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
PRSIA S JABLKAMI A SMOTANOUPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích pŕs; 500 - 600g jabĺk; 500ml smotany na varenie; väčšia cibuľa; olej; bazalka; soľ; kari korenie; cukor; mleté čierne alebo biele korenie ale to nemusí byť POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na slížiky pokrájané prsia, prudko orestujeme, osolíme okoreníme, posypeme karí, lyžičku až dve kryštáľového cukru, podľa kyslosti jabĺk. Potom pridáme nahrubo nadrhnuté jablká a dusíme do mäkka, podľa potreby prilejeme trochu vody. Zalejeme smotanou, pridáme bazalku a prevaríme. Podávame s pečenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |