
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Jana L. (jani55) ID 3214 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | ZDEDENÉ MEDOVNÍKY[ recept č. 631 zo dňa 29.11.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom. Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono. |