. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana H. (bobenko) ID 2706
.
mimibazar.sk/bobenko
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.3.2006
Naposledy: 22.3.2024 12:18
Aktualizácia: 22.5.2014 8:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 93
RODINNÉ FOTOGRAFIE 539
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Výborné syrové špirálky z lístkového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, 120 g strúhaný eidam, 100 g strúhaný parmezán, 1 celé vajce, vegeta, múka na podsypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu ( kto má to šťastie a veľkú pracovnú dosku, ani nemusí ) poriadne pomúčime cesto aj dosku a na tenúčko rozvaľkáme. Cesto potrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali s vegetou, husto posypeme eidamom aj parmezánom, preklopíme na polovicu a ešte rozvaľkáme natenko. Potom radielkom vykrajujeme pásiky široké asi cca 3 cm, pásy budú dlhšie, kľudne ich po dĺžke prerežeme na polovicu a zamotáme cca 6-8 x do špirálky..dáme na plech na pečenie naredšie od seba, lebo narastú a šup do poriadne vyhriatej rúry cca 190 st..pečieme, kým nedostanú krásnu zlatú farbu. Sú FANTASTICKÉ. Recept je zo staršieho časopisu APETIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Super špica pečené zemiačky v šupke



POTREBNÉ PRÍSADY

Pekné stredne veľké zemiaky, soľ, cesnak ( aj granulovaný ), olivový olej, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žiaľ nemám foto, ale toto sú najlepšie zemiaky ( ako príloha ). Zemiaky si umyjeme, nakrájame na štvrťky, osušíme. Plech vystelieme papierom na pečenie a zemiaky naň poukladáme. Posolíme, v olivovom oleji si rozmiešame pretlačený, alebo granulovaný cesnak. Zemiaky ním potrieme mašlovačkou, alebo štetčekom, zakryjeme plech alobalom a dáme piecť na 180-190 stupňov na cca 30 minút. Potom opdokryjeme, akontrolujeme, či sú zemiaky mäkké a dopečieme cca 10 min., kým nám chytia peknú zlatohnedú farbu. Potom vyberieme, necháme mierne vychladnúť a vidličkou ich jemne poodlepujem z papiera na pečenie. A hotovo. Sú fantastické s dressingom, alebo s majonézou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.8.2011, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Soté Stroganov



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 kg hov. roštenky, alebo falošnej sviečkovej, veľká cibuľa, olej, soľ, MČK, worcesterová omáčka, horčica plnotučná, kyslé uhorky cca 5 ks, čerstvé šampiňóny 200-250 g, veľká kyslá smotana, prípadne aj cca 0,5 litra hovädzieho vývaru ( ale netreba, môže sa podlievať aj vodou ), trocha hladkej múky na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Večer pred prípravou si hov. mäsko umyjeme, odblaníme, nakrájame na tenké rezance, ktoré premiešame s troškou oleja a cca 2 lyžicami worcesterovej omáčky. Dáme odležať do chladu do druhého dňa.
Na druhý deň si na oleji podusíme cibuľu, pridáme mäso, pokoreníme MČK, necháme trochu opiecť a keď je mäsko už mierne "zatiahnuté", osolíme a zalejeme vodou, alebo hov. vývarom ( v tom prípade mäsko osolíme samozrejme menej ). Pridáme dobré 2 lyžice plnotučnej horčice a dusíme pol hodinku. Potom pridáme na plátky pokrájané ČERSTVÉ šapiňóny.Semtam premiešame. Dusíme podľa druha mäsa aj hodinku - hodinku a pol. Keď je mäso už takmer mäkké, pokrájame si kyslé uhorky na tenké plátky a pridáme k mäsu. Uhorky ešte dusíme cca 15-20 minút. Nakoniec pridáme rozhabarkovanú kyslú smotanu ( tú najväčšiu RAJO - neviem, má asi 400 ? gramov...). Ak treba, odložíme si trocha smotany nabok, rozmiešame v nej hladkú múku a omáčku aj s mäskom zahustíme. Je to óbr mňamka, kto nemá rád hovädzinu, dá sa urobiť aj z bravčového.
Výborne to chutí s knedľou hocijakého druhu, prípadne aj ryžou a môžu byť aj cestoviny. Ja to robím najradšej s hrnčekovou knedľou podľa EMKY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=192

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.10.2011, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Brokolica cca 500 g, 2 kocky zelenin. bujónu, soľ, vegeta, smotana na varenie, syr v črievku ( najlepšie Bambino ), strúhaný syr, prípadne krutóny

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu si umyjeme, očistíme, rozoberieme na ružičky, stonku nakrájame na kolieska. Dáme do cca 3/4 litra studenej vody, trošička osolíme a ovegetíme a dáme variť. Keď nám polievka začne vrieť, hodíme do nej 2 kocky zeleninového bujónu. Sem tam pomiešame. Keď nám brokolica zmäkne, prilejeme troška smotany na varenie a vytlačíme do polievky jeden syr v črievku. Premiešame a odstavíme zo sporáka. Ponorným mixérom polievočku rozmixujeme dohladka. Podávame so strúhaným syrom a krutónmi, alebo opečeným chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.2.2011, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Admirálske špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Špagety Barilla, parmská ( schwarzwaldská, prosciutto ) šunka cca 10 dkg, cibuľa, 8 väčších šampiňónov, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 trojuholníčky Karičky, 1 smotana na šľahanie, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si variť špagety do osolenej vody, do ktorej sme kvapli olivový olej.
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme na pásiky pokrájanú parmskú šunku, troška osmahneme, pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. V troche horúcej vody ( cca 50 ml ) si rozpustíme zeleninový bujón a nalejem to do panvice. Počkáme, kým šampiňóny zmäknú. Potompridáme 3 trojuholníčky Karičky, pomiešame, čakáme, kým sa rozpustí. Na záver nalejeme 200 ml smotany na šľahanie a necháme prevariť. Odstavíme. Medzitým máme hotové špagety, tie si zlejeme a dáme na taniere. Polejeme ich pripravenou omáčkou a poriadne zasypeme parmezánom. Dnes sme toto robili 1. x a deti ma presviedčali, aby som si otvorila taliansku reštiku, že je to strašná dobrota. Naozaj ODPORÚČAM - bude vám to chutiť...ani som to nestihla odfotiť a bolo to fuč 8)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.4.2016, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Halloweensky duchovia z lineckého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

420 g hladkej múky, 250 g masla ( môže byť aj Hera alebo Palmarin ), 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, pol prášku do pečiva....vykrajovátko v tvare ducha alebo nejakej inej príšery, farebné cukríky na očká a hrozienka na ústa

POSTUP PRÍPRAVY

Odvážime si ingrediencie, múku poriadne zmiešame s práškom do pečiva, všetko zmiešame rukou ( najprv to pôjde ťažšie, ale nakoniec dostaneme pekné cesto ) a vypracujeme. Cesto zabalíme do fólie a šupneme aspopň na 2 hodiny do chladničky, nech si oddýchne 8) ( medzitým si aj my oddýchneme, lebo potom nás čaká piplačka )...Potom poriadne vymúčime dosku aj valček pomúčime rukou, cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Vykrajujeme a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Medzitým poprosíme trpezlivé dieťa, aby nám príšerky ozdobilo cukríkmi a hrozienkami. Šupneme plech do rúry a pečiem na cca 160 st. niečo medzi 5-10 minútami...ide to pomerne rýchlo, radšej to treba sledovať, aby nám panáčikovia úplne nezhnedli. Ja som z tohto konkrétneho cesta robila ja prsty podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2668.....
moje síce nie sú také krásne, ale robila som ich 1. x a sú celkom obstojné 8)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Brutálne jednoduché a pritom výborné kura



POTREBNÉ PRÍSADY

Kura, alebo kuracie labky, kyslá kapusta cca 1 kg, pár zemiakov, troška oleja, korenie na kurča, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kura si rozporcujeme na menšie časti, umyjeme, osolíme. Na dno pekáča rozvrstvíme kapustu ( šťavičku z nej zlejeme do pohára a dáme vypiť nejakému nachcípanému členovi rodiny...). Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme na kapustu a mierne posolíme. Osolené kúsky kuraťa rozložíme na zemiaky. V oleji si rozpustíme korenie na kura a štetôčkou kuriatko pekne ponatierame, aby nám chytilo peknú kôrku. Pekáč hermeticky zakryjeme alobalom a šupneme ho do rúry. Pečieme cca 15 minút na 250 stupňoch, potom zvoľníme na 150-160 na hodinu. Medzitým sa nám začne šíriť bytom krásna kapustová vôňa. po hodinke kura odokryjeme a necháme ho ešte 15-20 minút na tej 150-tke, aby chytilo peknú farbu a mňamkovú kôrku.
Je to žranica, že si všetci oblížu prsty 8).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 4.3.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zemiakové knedlíky s údeným mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1-2 lyžičky soli, 1 vajce, 80 g krupice, 200 g hrubej múky, údené mäsko cca 250 g
Ako príloha je vhodná dusená kyslá kapusta na sedliacky spôsob a opražená cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som robila 1. x a troška som sa bála, ako to dopadne. Gulky boli tak fantastické, že sme skoro od prežratia praskli. Je to síce prácny recept, ale stojí za to. A s kapustou a cibuľkou sú neprekonateľné.
Z kila zemiakov polovicu aj zamrazíte, lebo je ich dosť, tak na bežný obed stačí aj z polovičnej dávky.

Údené mäsko si pomelieme.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Tak, aby ich bolo cca 1 kg. Pridáme soľ, krupicu, hrubú múku, vajce a poriadne vypracujeme. Hmota sa nelepí, dobre sa s ňou pracuje. Rozdelíme na 3-4 bochníky, podľa toho, akú veľkú dosku máte. Dosku pomúčime, aj bochník z každej strany a vyvaľkáme do obdĺžnika. Narežeme na štvorce cca 7x7 cm, ale môžte aj menšie. Do stredu každého štvorčeka dáme primerané množstvo údeného mäska, rohy cesta spojíme a zagúľame poriadne do guličky.( Ja som mala pomocníčky - Peťku a Barču a veľmi ich to bavilo ). Z celej dávky ich vyjde neúrekom. Guľky hádžeme do vriacej, dobre osolenej vody. Po 2 minútach odporúčam ich jemne premiešať varechou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Varia sa cca 10 minút, ale keď všetky vyplávu napovrch, dáme pozor a varíme ešte cca 3-4 minúty. Potom ich vyberieme deravou naberačkou, aby poriadne stiekla voda a môžme papkať. My sme ich mali s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.
Ak stihnem, pridám pár fotiek hotového produktu, fotiť som s tými špinavými rukami nestíhala 8).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduché banánovo piškótové jednohubky



POTREBNÉ PRÍSADY

Veľký balík detských guľatých piškót, 3 banány, 1 čokoláda na varenie Figaro, 1 malé kravské maslo ( 125 g ), špáratká

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si banány na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Každé koliesko vložíme medzi 2 piškóty a prepichneme špáradlom. Keď máme takto pekne nachystaných " vojačikov ", pripravíme si polevu.
Čokoládu na varenie nalámeme, nakrájame 100 g masla, dáme do hrnčeka, ktorý vložíme do väčšieho hrnca, kde je horúca voda a pekne si ju rozpustíme ( miešame metličkou ). Keď je poleva pekne tekutá a voňavá, namáčame vojačikov do polevy, necháme troška stiecť a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Necháme stuhnúť na balkóne, alebo v chladničke.
Vyzerá to svetovo a ešte lepšie to chutííí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.12.2007, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový koláč s kyslou smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládový puding ( Oetker ), 0,5 litra mlieka na puding, 5 vajec, 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vlažnej vody, 25 dkg práškového cukru, 2 x vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 kyslé smotany, Granko na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, tento koláč je neuveriteľne dobrý, len sa po ňom zapráši, prisahááám 8))
Takže k veci : najprv vymiešame do peny 5 žĺtkov, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja a 1 dl vlažnej vody. Keď to máme pekne vymiešané, pridáme 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Nakoniec zľahka ( ale poriadne ) vmiešame sneh z 5 bielkov.
Pripravíme si tuhý čokoládový puding. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto. Do cesta lyžicou dávame kôpky pudingu, alebo cik - cak rozlievame -( ten puding musí byť ešte horúci ). Dáme piecť. Medzitým si rozmiešame 3 kyslé smotany s 1 plnou lyžicou práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Koláč je upečený rýchlo ( cca 15 min na 170 st. ) - nezľaknite sa, urobia sa na ňom také hrboly, ako cesto skočí hore a dole ten puding - ale to je dobre, tak to má byť. Koláč vyberieme a hneď zahorúca naň rozotrieme pripravené smotany a posypeme Grankom. Tým pádom hrboly vyplníte a bude to ešte k tomu aj dobre vyzerať. Keď vychladne, šup s ním aspoň na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň bude lepší ako zmrzlina 8))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 16.2.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu