končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Výborné syrové špirálky z lístkového cestaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, 120 g strúhaný eidam, 100 g strúhaný parmezán, 1 celé vajce, vegeta, múka na podsypanie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu ( kto má to šťastie a veľkú pracovnú dosku, ani nemusí ) poriadne pomúčime cesto aj dosku a na tenúčko rozvaľkáme. Cesto potrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali s vegetou, husto posypeme eidamom aj parmezánom, preklopíme na polovicu a ešte rozvaľkáme natenko. Potom radielkom vykrajujeme pásiky široké asi cca 3 cm, pásy budú dlhšie, kľudne ich po dĺžke prerežeme na polovicu a zamotáme cca 6-8 x do špirálky..dáme na plech na pečenie naredšie od seba, lebo narastú a šup do poriadne vyhriatej rúry cca 190 st..pečieme, kým nedostanú krásnu zlatú farbu. Sú FANTASTICKÉ. Recept je zo staršieho časopisu APETIT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Super špica pečené zemiačky v šupkePOTREBNÉ PRÍSADY Pekné stredne veľké zemiaky, soľ, cesnak ( aj granulovaný ), olivový olej, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Žiaľ nemám foto, ale toto sú najlepšie zemiaky ( ako príloha ). Zemiaky si umyjeme, nakrájame na štvrťky, osušíme. Plech vystelieme papierom na pečenie a zemiaky naň poukladáme. Posolíme, v olivovom oleji si rozmiešame pretlačený, alebo granulovaný cesnak. Zemiaky ním potrieme mašlovačkou, alebo štetčekom, zakryjeme plech alobalom a dáme piecť na 180-190 stupňov na cca 30 minút. Potom opdokryjeme, akontrolujeme, či sú zemiaky mäkké a dopečieme cca 10 min., kým nám chytia peknú zlatohnedú farbu. Potom vyberieme, necháme mierne vychladnúť a vidličkou ich jemne poodlepujem z papiera na pečenie. A hotovo. Sú fantastické s dressingom, alebo s majonézou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.8.2011, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Soté StroganovPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 kg hov. roštenky, alebo falošnej sviečkovej, veľká cibuľa, olej, soľ, MČK, worcesterová omáčka, horčica plnotučná, kyslé uhorky cca 5 ks, čerstvé šampiňóny 200-250 g, veľká kyslá smotana, prípadne aj cca 0,5 litra hovädzieho vývaru ( ale netreba, môže sa podlievať aj vodou ), trocha hladkej múky na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Večer pred prípravou si hov. mäsko umyjeme, odblaníme, nakrájame na tenké rezance, ktoré premiešame s troškou oleja a cca 2 lyžicami worcesterovej omáčky. Dáme odležať do chladu do druhého dňa. Na druhý deň si na oleji podusíme cibuľu, pridáme mäso, pokoreníme MČK, necháme trochu opiecť a keď je mäsko už mierne "zatiahnuté", osolíme a zalejeme vodou, alebo hov. vývarom ( v tom prípade mäsko osolíme samozrejme menej ). Pridáme dobré 2 lyžice plnotučnej horčice a dusíme pol hodinku. Potom pridáme na plátky pokrájané ČERSTVÉ šapiňóny.Semtam premiešame. Dusíme podľa druha mäsa aj hodinku - hodinku a pol. Keď je mäso už takmer mäkké, pokrájame si kyslé uhorky na tenké plátky a pridáme k mäsu. Uhorky ešte dusíme cca 15-20 minút. Nakoniec pridáme rozhabarkovanú kyslú smotanu ( tú najväčšiu RAJO - neviem, má asi 400 ? gramov...). Ak treba, odložíme si trocha smotany nabok, rozmiešame v nej hladkú múku a omáčku aj s mäskom zahustíme. Je to óbr mňamka, kto nemá rád hovädzinu, dá sa urobiť aj z bravčového. Výborne to chutí s knedľou hocijakého druhu, prípadne aj ryžou a môžu byť aj cestoviny. Ja to robím najradšej s hrnčekovou knedľou podľa EMKY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=192 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 25.10.2011, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica cca 500 g, 2 kocky zelenin. bujónu, soľ, vegeta, smotana na varenie, syr v črievku ( najlepšie Bambino ), strúhaný syr, prípadne krutóny POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu si umyjeme, očistíme, rozoberieme na ružičky, stonku nakrájame na kolieska. Dáme do cca 3/4 litra studenej vody, trošička osolíme a ovegetíme a dáme variť. Keď nám polievka začne vrieť, hodíme do nej 2 kocky zeleninového bujónu. Sem tam pomiešame. Keď nám brokolica zmäkne, prilejeme troška smotany na varenie a vytlačíme do polievky jeden syr v črievku. Premiešame a odstavíme zo sporáka. Ponorným mixérom polievočku rozmixujeme dohladka. Podávame so strúhaným syrom a krutónmi, alebo opečeným chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 11.2.2011, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Admirálske špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Špagety Barilla, parmská ( schwarzwaldská, prosciutto ) šunka cca 10 dkg, cibuľa, 8 väčších šampiňónov, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 trojuholníčky Karičky, 1 smotana na šľahanie, parmezán POSTUP PRÍPRAVY Dáme si variť špagety do osolenej vody, do ktorej sme kvapli olivový olej. Na oleji si speníme cibuľku, pridáme na pásiky pokrájanú parmskú šunku, troška osmahneme, pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. V troche horúcej vody ( cca 50 ml ) si rozpustíme zeleninový bujón a nalejem to do panvice. Počkáme, kým šampiňóny zmäknú. Potompridáme 3 trojuholníčky Karičky, pomiešame, čakáme, kým sa rozpustí. Na záver nalejeme 200 ml smotany na šľahanie a necháme prevariť. Odstavíme. Medzitým máme hotové špagety, tie si zlejeme a dáme na taniere. Polejeme ich pripravenou omáčkou a poriadne zasypeme parmezánom. Dnes sme toto robili 1. x a deti ma presviedčali, aby som si otvorila taliansku reštiku, že je to strašná dobrota. Naozaj ODPORÚČAM - bude vám to chutiť...ani som to nestihla odfotiť a bolo to fuč 8) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.4.2016, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Halloweensky duchovia z lineckého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 420 g hladkej múky, 250 g masla ( môže byť aj Hera alebo Palmarin ), 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, pol prášku do pečiva....vykrajovátko v tvare ducha alebo nejakej inej príšery, farebné cukríky na očká a hrozienka na ústa POSTUP PRÍPRAVY Odvážime si ingrediencie, múku poriadne zmiešame s práškom do pečiva, všetko zmiešame rukou ( najprv to pôjde ťažšie, ale nakoniec dostaneme pekné cesto ) a vypracujeme. Cesto zabalíme do fólie a šupneme aspopň na 2 hodiny do chladničky, nech si oddýchne 8) ( medzitým si aj my oddýchneme, lebo potom nás čaká piplačka )...Potom poriadne vymúčime dosku aj valček pomúčime rukou, cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Vykrajujeme a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Medzitým poprosíme trpezlivé dieťa, aby nám príšerky ozdobilo cukríkmi a hrozienkami. Šupneme plech do rúry a pečiem na cca 160 st. niečo medzi 5-10 minútami...ide to pomerne rýchlo, radšej to treba sledovať, aby nám panáčikovia úplne nezhnedli. Ja som z tohto konkrétneho cesta robila ja prsty podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2668..... moje síce nie sú také krásne, ale robila som ich 1. x a sú celkom obstojné 8) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Brutálne jednoduché a pritom výborné kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Kura, alebo kuracie labky, kyslá kapusta cca 1 kg, pár zemiakov, troška oleja, korenie na kurča, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kura si rozporcujeme na menšie časti, umyjeme, osolíme. Na dno pekáča rozvrstvíme kapustu ( šťavičku z nej zlejeme do pohára a dáme vypiť nejakému nachcípanému členovi rodiny...). Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme na kapustu a mierne posolíme. Osolené kúsky kuraťa rozložíme na zemiaky. V oleji si rozpustíme korenie na kura a štetôčkou kuriatko pekne ponatierame, aby nám chytilo peknú kôrku. Pekáč hermeticky zakryjeme alobalom a šupneme ho do rúry. Pečieme cca 15 minút na 250 stupňoch, potom zvoľníme na 150-160 na hodinu. Medzitým sa nám začne šíriť bytom krásna kapustová vôňa. po hodinke kura odokryjeme a necháme ho ešte 15-20 minút na tej 150-tke, aby chytilo peknú farbu a mňamkovú kôrku. Je to žranica, že si všetci oblížu prsty 8). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 4.3.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zemiakové knedlíky s údeným mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1-2 lyžičky soli, 1 vajce, 80 g krupice, 200 g hrubej múky, údené mäsko cca 250 g Ako príloha je vhodná dusená kyslá kapusta na sedliacky spôsob a opražená cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som robila 1. x a troška som sa bála, ako to dopadne. Gulky boli tak fantastické, že sme skoro od prežratia praskli. Je to síce prácny recept, ale stojí za to. A s kapustou a cibuľkou sú neprekonateľné. Z kila zemiakov polovicu aj zamrazíte, lebo je ich dosť, tak na bežný obed stačí aj z polovičnej dávky. Údené mäsko si pomelieme. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Tak, aby ich bolo cca 1 kg. Pridáme soľ, krupicu, hrubú múku, vajce a poriadne vypracujeme. Hmota sa nelepí, dobre sa s ňou pracuje. Rozdelíme na 3-4 bochníky, podľa toho, akú veľkú dosku máte. Dosku pomúčime, aj bochník z každej strany a vyvaľkáme do obdĺžnika. Narežeme na štvorce cca 7x7 cm, ale môžte aj menšie. Do stredu každého štvorčeka dáme primerané množstvo údeného mäska, rohy cesta spojíme a zagúľame poriadne do guličky.( Ja som mala pomocníčky - Peťku a Barču a veľmi ich to bavilo ). Z celej dávky ich vyjde neúrekom. Guľky hádžeme do vriacej, dobre osolenej vody. Po 2 minútach odporúčam ich jemne premiešať varechou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Varia sa cca 10 minút, ale keď všetky vyplávu napovrch, dáme pozor a varíme ešte cca 3-4 minúty. Potom ich vyberieme deravou naberačkou, aby poriadne stiekla voda a môžme papkať. My sme ich mali s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou. Ak stihnem, pridám pár fotiek hotového produktu, fotiť som s tými špinavými rukami nestíhala 8). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduché banánovo piškótové jednohubkyPOTREBNÉ PRÍSADY Veľký balík detských guľatých piškót, 3 banány, 1 čokoláda na varenie Figaro, 1 malé kravské maslo ( 125 g ), špáratká POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si banány na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Každé koliesko vložíme medzi 2 piškóty a prepichneme špáradlom. Keď máme takto pekne nachystaných " vojačikov ", pripravíme si polevu. Čokoládu na varenie nalámeme, nakrájame 100 g masla, dáme do hrnčeka, ktorý vložíme do väčšieho hrnca, kde je horúca voda a pekne si ju rozpustíme ( miešame metličkou ). Keď je poleva pekne tekutá a voňavá, namáčame vojačikov do polevy, necháme troška stiecť a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Necháme stuhnúť na balkóne, alebo v chladničke. Vyzerá to svetovo a ešte lepšie to chutííí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 4.12.2007, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový koláč s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoládový puding ( Oetker ), 0,5 litra mlieka na puding, 5 vajec, 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vlažnej vody, 25 dkg práškového cukru, 2 x vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 kyslé smotany, Granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Baby, tento koláč je neuveriteľne dobrý, len sa po ňom zapráši, prisahááám 8)) Takže k veci : najprv vymiešame do peny 5 žĺtkov, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja a 1 dl vlažnej vody. Keď to máme pekne vymiešané, pridáme 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Nakoniec zľahka ( ale poriadne ) vmiešame sneh z 5 bielkov. Pripravíme si tuhý čokoládový puding. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto. Do cesta lyžicou dávame kôpky pudingu, alebo cik - cak rozlievame -( ten puding musí byť ešte horúci ). Dáme piecť. Medzitým si rozmiešame 3 kyslé smotany s 1 plnou lyžicou práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Koláč je upečený rýchlo ( cca 15 min na 170 st. ) - nezľaknite sa, urobia sa na ňom také hrboly, ako cesto skočí hore a dole ten puding - ale to je dobre, tak to má byť. Koláč vyberieme a hneď zahorúca naň rozotrieme pripravené smotany a posypeme Grankom. Tým pádom hrboly vyplníte a bude to ešte k tomu aj dobre vyzerať. Keď vychladne, šup s ním aspoň na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň bude lepší ako zmrzlina 8)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 16.2.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |