končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Plnené kokoskyPOTREBNÉ PRÍSADY Na pusinky : / na jedno bielko 50 g kokosu /\r\n\r\n3 bielka\r\n150 g cukor práškový\r\n120 g kokos – ak je masa redšia / väčšie bielky / - aj troška viac\r\n\r\nNa linecké cesto :\r\n\r\n210 g hladká múka\r\n125 g masla\r\n60 g cukor práškový\r\n1 celé vajce\r\n½ balíčka vanilkového cukru\r\n¼ prášku do pečiva ( naozaj len ždibec, inak sa nafúknu ) – cca 1,3 gramu\r\n\r\n ( odporúčam linecké si upiecť kľudne aj pár dní dopredu )\r\n\r\nNáplň :\r\n\r\nJahodový džem kvalitný – napr. D´ARBO z Billy alebo domáci\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\n75 g masla\r\n15 g hladká múka\r\n125 ml mlieka\r\n50 g cukor múčka\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n\r\nPoleva na namáčanie spodných koliesok :\r\n\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n80-90 g maslo POSTUP PRÍPRAVY Pusinky :\r\n\r\nMetličkou zmiešame bielky a cukor a nad parou šľaháme , kým nám sneh nerobí špičky ( namočiť prst a keď urobia bielka špičku, je to ok – trvá to cca do 5 minút ).\r\nPotom vmiešame metličkou opatrne kokos – masa nesmie byť ani hustá, ani riedka, najlepšie dať do zdobičky a vytláčať kôpky na plech. Keď je masa hustá, nevadí, ušúľať ručne guličku, troška ju stlačiť a ukladať na plech – na papier na pečenie. Pečie sa cca na 140 st do 10 minút – ale treba sledovať, aby sa nespálili.\r\n\r\nLinecké cesto : Linecké koliesko vykrajovať troška menšie, ako sú pusinky\r\n\r\nSuroviny zmiešať na lesklý bochník, dať na 2 hodiny do chladničky, potom poriadne pomúčiť dosku aj cesto z oboch strán, vyvaľkať nie moc natenko, tak 3-4 mm , ukladať na plech s papierom na pečenie a piecť na 170 – do 10 mim – sledovať, keď okraje začnú tmavnúť – vybrať.\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\nRozpustíme si v hrnčeku 15 g masla a dáme na to múku – zápražka, priliať mlieko a metličkou miešať, aby sa nám rozpustili hrčky. Uvaríme hustú kašu, ktorú pri chladnutí treba sem tam premiešať. Nechať vychladnúť. Potom si vo vyššej nádobe vyšľaháme 60 g mäkkého masla a 50 g cukru a po lyžiciach všľahávame vychladnutú kašu. Potom si nad parou roztopíme čokoládu 100 g a keď trocha vychladne, po častiach ju zašľaháme do ostatnej masy. Vyšľaháme pekný čokoládový krém \r\n\r\nPlnenie :\r\nNa plech s papierom na pečenie porozkladáme linecké kolieska. Dáme si do zdobičky džem a na každé koliesko do stredu dáme kopček džemu.\r\nPotom si do zdobičky dáme čokoládový krém a okolo džemu nastriekame koliesko z krému.\r\nNa pripravenú plnku pricapneme kokosovú pusinku. Dáme do chladu aspoň na hodinku, nech krém prituhne a dobre drží koliesko a pusinku pokope.\r\n\r\nNamáčanie :\r\n\r\nV hrnci si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom, každú kokosku chytíme opatrne za pusinku a nenamáčame v hrnci, ale linecké koliesko oblievame polevou pomocou polievkovej lyžice. Ukladáme na plech s papierom na pečenie – a dáme do chladu . Po hodinke sa kolieska dajú z papiera už pekne odlepiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie pečienky podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Kg pečienok, 2 cibule, olej, soľ, MČK, majoránka, troška rasce, worcestrová omáčka, tekuté korenie, kečup, prípadne trocha vody alebo vývaru na podliate POSTUP PRÍPRAVY Pečienky očistíme, umyjeme a necháme na sitku odkvapkať. Na oleji si opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu a keď je hotová - peknej zlatej farby, vyberieme ju do misky a na výpek šupneme pečienky.. Orestujeme , pridáme MČK, majoránku, trolinka drvenej rasce, tekuté maggi korenie, worcester, kečup, trocha vývaru a necháme dusiť. Pred dokončením vrátime do panvice aj cibuľu. Nakoniec osolíme a vypneme. Takto spravenáí pečienka je naozaj lahodná a chutná. Ako prílohu robievam ryžu. SOS guľatozrnnú ryžu - hrnček a pol, osmažíme na oleji, môžme popritom osoliť ( cca 2 lyžičky ), keď je sklovitá, prilejeme 2 hrnčeky horúcej vody ( bude to bublať ), ovegetíme, pomiešame a vložíme malú ošúpanú cibuľu..zakryjeme a necháme zvoľna variť presne 20 min..neodokrývame a ani nemiešame !! ( sklokeramická doska cca 5.stupeň ) Po 20 minútach vypneme a necháme zakryté. Ryža bude akurát, perfektná chuťovo a aj super výzorovo :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Fazuľový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké cibule, bravčové stehno cca 700 g, údené maso uvarené + vývar, uvarená biela fazuľa + vývar, fľaša leča ( stačí malá ), soľ, MČK, červená paprika sladká, drvená rasca, majoránka, cesnak ( podľa chuti, ale dostatočné množstvo ), olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som vymámila od vedúceho v bufete, kde guláš robia. Je fantastický, treba pomaly bezodný tanier :-) mizne rýchlosťou blesku. Takže deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v NEOSOLENEJ vode ( solí sa až potom ), takisto si uvaríme údené masko a vývary necháme, zídu sa nám na podlievanie.. Urobíme si cibuľový základ na oleji (alebo aj masti), pridáme masko na kocky, soľ, korenie, drvenú rascu, majoránku, červenú papriku, paradajkový pretlak, pohár leča a polovicu cesnaku, podlejeme vývarom z mäsa alebo fazule a dusíme takmer do makka..V prípade potreby podlievame. Keď je masko takmer makké, pridáme odkvapkanú fazuľu, na kocky nakrájané údené a zvyšnú polovicu cesnaku a dovaríme do makka..netreba ani múku, ani žiadne iné zahusťovadlo :-) vtedy guláš vydrží dlhšie . Najlepší je s bielym chlebom. Mňam :-) Fotku pridám, keď guláš niekedy urobím, ale iste čoskoro :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rizotko s pórkom a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký pór, šampiňóny nakrájané na plátky ( ale môžu byť aj iné hríby ) , hrnček ryže ( ja som mala jasmínovú ), 1 zeleninový bujón, soľ, vegeta, cca polovička bambina, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame pór a šampiňóny a dáme do panvice dusiť na olivový olej. Osolíme, pridáme zeleninový bujón a keď je zeleninka už skoro mäkká, pridáme hrnček ryže, ovegetíme, zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť. Občas pomiešame a kontrolujeme stav tekutiny v panvici - ryža nasaje dosť, tak podľa potreby aj prilejeme bujón, prípadne aj horúcu vodu. Keď je ryža mäkká, pridáme cca polovičku Bambina - rizoto chytí takú krémovejšiu konzistenciu. Kto má rád, môže posypať parmezánom. Premiešame, vypneme a papáme. Je to rýchle a lacné jedlo - a robí sa v jednej panvici. Veľmi nám chutilo. Vzniklo z čistej improvizácie, keď bolo treba rýchlo niečo ukuchtiť zo surovín, ktoré boli v chladničke :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.4.2014, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Posypkovy kolac so slivkami *****POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrncek krystaloveho cukru, 2 hrnceky polohrubej muky, 1 vanilkovy cukor, 130 g studenej HERY, 1 hrncek mlieka, 2 vajicka, 1 PDP, 500 g sliviek pokrajanych na stvrtky { pokojne ich moze byt aj viac, ja ich davam uplne nahusto..} POSTUP PRÍPRAVY Mile maminky, tento kolac je jednoduchy, vyborny a financne nenarocny, tak dufam, ze si ho oblubite a bude vam chutit tak ako nam :-} Cukor, muku, vanilkovy cukor a studenu HERU si rukami spracujeme na posypku - z tohto odoberieme 1 hrncek a odlozime bokom. Do zostavajucej posypky pridame PDP, vajicka a mlieko a spolu poriadne premiesame. Plech vymastime, vysypeme mukou a cesto na neho vylejeme { je hustejsie } - rozotrieme, alebo otacanim plechu rovnomerne rozvrstvime. Rozlozime nakrajene slivky pekne nahusto a posypeme odlozenou castou posypky. Vlozime do vyhriatej rury a pecieme pomaly - na 150 st cca 30 min { je to indi-vindi podla truby...}. Po upeceni nechame vychladnut a posypeme praskovym cukrom { ale nieje to nutne}. Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.10.2011, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Žemľové knedlíky od AlčiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 42 g kvasníc, 2 vajíčka, 1,5 žemle nakrájanej na malinké kocky, troška soli, lyžičku cukru, 2 hrnčeky mlieka POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny majú byť izbovej teploty. Spravíme si kvások z teplého mlieka, droždia a cukru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20-30 min kysnúť. Potom si spravíme tak 5-6 menších knedlíkov, tie poplácamé múkou a dáme variť do vriacej ososlenej vody na cca 25 minút. Ešte som knedlíky nerobila, recept mám od kamošky, ale chystám sa cez víkend urobiť ich ku kačene, tak potom prihodím aj fotodokumentáciu :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
TzatzikiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká šalátová uhorka, 1 grécky biely jogurt ( väčšie balenie ), soľ, cesnak cca 4-5 strúčikov, kôpor (najlepšie čerstvý, ale môže byť aj sušený)... POSTUP PRÍPRAVY Uhorku ošúpeme, odrežeme konce a najemno nastrúhame. Pridáme grécky jogurt, soľ, pretlačený cesnak a kôpor. Necháme aspoň hodinku odležať. Super ku grilovanému mäsku, alebo len tak s chlebíkom. Mňam :-) Fotku som použila z netu, netihla som odfotiť..najbližšie ju vymením za vlastnú :-)...ale vyzerá presne ako na foto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2013, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Segedín, ako ho robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g bravčového stehna, 800 g kyslej kapusty, 2 väčšie cibule, soľ, MČK, tekuté korenie Vitana, 1 kocka Masoxu, mletá červená paprika, olej...kyslá smotana do taniera POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si nakrájame na drobno a na oleji udusíme do mäkka ( môžme zaliať horúcou vodou a tak dusiť pod pokrievkou, cibuľa sa nepripáli...)...Keď je cibuľka udusená, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme tekuté korenie, v troche vriacej vody si rozpustíme kocku Masoxu a prilejeme k mäsu. Zasypeme červenou paprikou, tak, aby mala šťava peknú farbu a dusíme do mäkka..podľa potreby prilievame horúcu vodu, alebo mäsový vývar..keď je mäsko mäkké, pridáme nakrájanú kyslú kapustu , kto chce, aj so šťavou a ešte asi 15 minút dusíme... Hotovo...niekto pridáva na záver ešte kyslú smotanu, ale my ju dávame až do taniera..Segedín je najlepšie robiť deň dopredu, potom ho schladiť a druhý deň znova celý ohriať...bude lepší..Ja som k tomu robila domáce parené knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2010, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
PleskavicaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, prípadne granulovaný sušený cesnak, čajová lyžička horčice ( nemusí byť ) , na potretie olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.1.2015, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Barborke k PSPPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus piškótový, kakaový, krém maslovo-vanilkový, ríbezľový lekvár, Nutella, banány, jahody, K2 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 29.4.2013, 9:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |