. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva. Na plnku: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 balíčky), 100 g kryštálového cukru, 3 dl vody. Šľahačka: 3 smotany na šľahanie - 3x250 ml, 2 stužovače šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený plech (ak dáte papier na pečenie, netreba vymastiť a vysypať, ja dávam papier na pečenie). Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
2. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú masu (tak od bodu varu, keď už bobtná masa, tak 2 minúty), ktorú necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí masu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
4. Sladké smotany do tuha vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na plnku. Necháme ešte zachladiť.
V pôvodnom recepte bolo uvedené 300 g smotany, ale ja som vyskúšala a je to málo, treba aspoň 3x250 ml smotany a 2 stužovače. Ja som tento koláč piekla na väčšom plechu, tak 40x40, takže aj cesto je tenšie, ak budete robiť na menšom plechu, bude korpus - cesto vyššie. Mne vyšiel takto, ale chuťovo je veľmi dobrý, taký svieži. Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2012, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos na masle



POTREBNÉ PRÍSADY

Losos, citrón, obyčajné maslo, pažítka, trochu oleja a trošilik soli

POSTUP PRÍPRAVY

Lososa umyjeme, necháme odkvapkať, resp. vysušíme. Zapekaciu misu pokvapkáme olejom, položíme lososa, zvrchu lososa pokvapkáme citrónom, trošilik posolíme, navrch poukladáme plátky masla a posypeme pažítkou (ja používam mrazenú) a nezakryté šupneme do rúry. Ja pečiem na teplovzdušnej, takých 170 stupňov, takých 30 minút. Nepečte ho veľmi dlho, môže sa presušiť, tých 30 minút je tak optimum. Namiesto pažítky môžete dať aj petržlenovú vňať. Ako príloha môže byť šalát, varené zemiaky s vňaťou. Dobrú chuť :-) Foto je ilustračné pred šupnutím do rúry, upečeného sa mi nepodarilo zachytiť, dodatočne doložím upečené prevedenie, nakoľko už nič neostalo . . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2015, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Škoricové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

320 g hladkej múky, 2 škoricové cukry, 1 lyžička škorice, 120 g práškového cukru, 240 g Hery.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať, vypracovať cesto, zabaliť do fólie a nechať odpočinúť takú hodinu v chlade. Potom na pomúčenej doske vyvaľkať a vykrajovať hviezdičky. Ja som vykrajovala jednu väčšiu, druhú menšiu a vychladnuté ich zlepím spolu džemom alebo lekvárom (marhuľový, malinový, ríbezľový). Potom hviezdičky poprášim práškovým cukrom. Ináč nemusíte ich zlepovať, stačí ich len obaliť práš. cukrom. A samoška, musíte ich nechať ešte odležať, aby trošilik zmäkli. Doba pečenia tak odhadom do 10 minút asi, treba kukať.

Ak ich nebudete zlepovať, ja som naposledy piekla také, že len pod zub, tak ich ešte pred pečením trochu posypte škoricovým cukrom tak povrchu a šupnite do rúry upiecť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2016, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Obaľované kakaové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

160 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 60 g práškového cukru, 1 lyžica rumu, 120 g Hery. Na obaľovanie: asi 200 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robím z dvojitej dávky. Všetky prísady zmiešame a vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minút odpočinúť v chladničke. Z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnako veľké kúsky a z nich vytvarujeme drobné rožteky. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme ich asi 5 - 10 minút. Po upečení necháme rožteky 2 minúty vychladnúť a potom ich ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tento recept mám z časopisu, je vyskúšaný, veľmi rýchly a rožteky chutia výborne, čerstvo upečené sú chrumkavé, ale najlepšie sú tak na 3 deň, prejdú vzduchom a len sa tak rozpúšťajú na jazyku. V originál recepte bol postup taký, že múku preosiať s kakaom a cukrom, pridať rum s Herou nakrájanou na malé kúsky a vypracovať cesto, ale keďže ja síce veľmi rada pečiem, ale zas práca, doma deti a časú stráááášne málo, tak som si postup trochu upravila, preosievať nemám kedy, je to síce chvíľočka, ale vyšli mi aj tak výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.12.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky práškového cukru, 2 hrnčeky nezomletého maku, 2 hrnčeky polohrubej múky, 500 g jabĺk, 250 g masla /1 hrnček 200 ml/

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame práškový cukor, nezomletý mak a polohrubú múku. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi si odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech (ja dávam na plech papier na pečenie) a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g nastrúhaných jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme 250 g jabĺk a zasypeme zvyškom zmesi. Dobre utlačíme a navrch dáme kúsky pokrájaného masla. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 60 až 80 minút. Dobre vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Tento koláč mám z časopisu Báječná žena, je jednoduchý na prípravu, pečenie a chutí výborne. Navyše žiadne vajcia, žiadne mlieko, žiadne váženie, naozaj už jednoduchší tento recept už ani nemôže byť. Maslo použite klasika obyčajné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.3.2012, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy s lekvárom a polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 200 g práš. cukor, 200 g polohr.múky, 0,5 dl olej, 0,5 dl vody, 1 kypriaci prášok, 1 lyžica kakaa Plnka: 2 dl mlieka, 300 g cukor kryštál, 200 g kokos strúhaný, 250 g masla, ríbezlový lekvár/džem, čokoládu na varenie (poleva)

POSTUP PRÍPRAVY

Napíšem pôvodný postup ako je na tento koláč, ale ja som ho robila tak, že som jednoducho všetky ingrediencie na cesto zmiešala spolu a "basta fidli", t.j. odpadol sneh z bielkov a koláč bol vysoký tak cca 1-1,5 cm. Ak budete robiť postup so snehom, tak bude koláč určite vyšší. Ja volím postup "všetko zmiešať" :-))))

Takže pôvodný postup: Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej, múku, kypriaci prášok. Kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto jemne premiešame. Vylejeme ho na vymastený plech (netreba vysypať múkou, vôbec sa nelepí) a upečieme.
Plnka: Mlieko uvaríme s cukrom. Pridáme kokos a varíme do zhustenia. Do vychladnutej masy zamiešame maslo. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a polejeme čokoládovou polevou.

Môj postup je: Všetky zmesi na cesto zmiešať, vyliať na vymastený plech a upiecť. Plnku robím podľa receptu, do plnky vmiešam zmäknuté maslo, premiešam, aby sa maslo spojilo s kokosom. Ja dávam na vychladnuté cesto ríbezľový lekvár a na ten lekvár až dávam kokosovú plnku. No a záver, na kokosovú plnku vylejem zohriatu čokoládu na varenie (zohriatu s cca 50 g masla). Keď poleva vychladne, koláč dám do chladničky, aspoň na 1-2 hodiny. Je výborný. Mám ho od neterky, kuchtili v škole . . . . :-) Ja som pridala ten lekvár a postup bez snehu. Vyskúšajte . . . . je mňamkový :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.6.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Makové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - v tomto poradí dáme do pekárne: 0,7 dl olej; 3 dl vlažné mlieko; 0,5 kg hladká múka (ak nemáte môže byť aj polohrubá, popr. pol na pol - hl./polohr.); 2 vanilinové cukre; 1 PL kryšt.cukor; 1 KL soľ; 1/2 kocky droždia Plnka - mak polotovar (ja som kúpila v Tescu, cena cca do 2 € myslím, plnka je už hotová, je už ochutená, netreba s ňou už nič ďalej robiť iba natrieť na rozvaľkané cesto)

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto si náhádžeme v poradí ako sú v recepte do pekárničky a zapneme program kysnuté cesto, ja mám pekáreň Moulinex, t.j. zapnem program 11, celý program trvá 1,5 hodiny. Keď je cesto "hotovson" . . . , vyberiem z pekárne, presuniem na dosku a rozdelím na dve časti. Na pomúčenej doske rozvaľkám na väčší plát, taký obdĺžnik a na cesto rozotriem polovicu plnky (tá maková plnka je hustejšia, taká tuhá, tak to ide ťažšie) a ešte trošilik navrch dám, resp. nastrúham Heru, to len tak povrchu, aby boli trojuholníčky šťavnatejšie. Cesto zrolujem a nakrájam cik-cak na trojuholníky. Tá maková plnka je tuhá, takže ani veľmi nevyteká pri krájaní von z cesta. Trojuholníky poukladáme vedľa seba tak cca 1 cm na papierom na pečenie vyložený plech, necháme ešte 15 minút kysnúť. To isté urobíme z druhou polovicou cesta. Z tejto dávky mne vydá na 2 plechy, t.j. takých 24 trojuholníčkov. Medzitým si dáme vyhriať rúru na 200 stupňov teplovzdušná. Ešte pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup šup do rúry (ja dávam obidva plechy naraz). Pečiem takých maximálne 20 minút, aj to je veľa, treba pozerať ako sa "farbia" . . . upečené vyberiem z plechu a preložím na misu a poprášim práškovým cukrom. Plnky môže meniť kto chce aké chce, toto je len tip odo mňa. Ináč toto cesto ja používam aj na slané trojuholníčky, akurát pri hádzaní surovín do pekárne nedám tie 2 vanilínové cukre. Čerstvé sú úplne mňamkové, mäkkučké . . . :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 16.11.2009, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Chrumkavá pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

Táto dávka je na dva plechy. Cesto: 0,5 kg hladkej alebo polohrubej múky (ja dávam polohrubú), 1/4 l vody vlažnej, 8 lyžíc oleja, soľ, 2/3 kocky čerstvého droždia. Na oblohu: konzerva sekané rajčiny v rajčinovej šťave (majú v Tescu), cesnak, syr - plátkový/strúhaný, Bambino, saláma, šunka, olivy, kukurica (môže byť aj zeleninová zmes), cibuľa alebo kto ako podľa chuti si môže dať :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a rukou vypracujeme cesto, tak aby sa nelepilo, myslím, že tých 5 minút, ak sa lepí poprášime ešte múkou a vypracujeme. Na plech dáme papier na pečenie a vymastíme olejom, vložíme polovicu cesta a buď roztlačíme prstami (aby sa nelepili, ja si dám na ruky trochu oleja), popr. trochu roztlačíme, vyberieme spolu s papierom na pečenie na stôl, alebo na väčšiu plochu a na tomto papieri rozvaľkáme valčekom na potrebnú veľkosť plechu (ja to robím aj takto, je to super, vyvaľkáte úplne ne tenko) a vyvaľkané preložíte (s niekoho pomocou, musí vám chytiť ďalšie dva konce papiera, ináč vám cesto spadne a neprenesiete ho na plech, alebo ho zvrchu vložíte) na plech. Zmiešame si sekané rajčiny aj so šťavou so soľou, dáme asi tak 3 strúčiky cesnaku, prelisované, bazalku a asi 1 kávovú lyžicku oleja, popr. korenie na pizzu a zmiešame. Polovicu natrieme na cesto a potom už len na vrch ukladáme, kto čo má rad, salámu, šunku, pokrájanú cibuľu, zeleninovú zmes, kukuricu, olivy. Posypeme strúhaným syrom, môžeme poukladať plátkový syr alebo vytlačiť Bambino (to Bambino odporúúčam, hlavne na suchú salámu a kukuricu) a dáme do vyhriatej rúry na najvyšší stupeň piecť (funkcia Pizza, ale ja dávam 2 plechy naraz, ktoré potom vymením medzi sebou počas pečenia, horkovzdušná na 220 stupňov, asi tak cca 30 minút), ako dlho, minimálne 15-20 minút určite, treba kontrolovať. Buď si dáme piecť obidva plechy naraz, alebo pečieme na 2 krát. Za pár minút to bude u vás rozvoniavať ako v pizzerii . . . Odporúčam papkať hneď po upečení, je super chrumkavá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 9.11.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Škoricovník /kysnutie v pekárničke, pečenie na plechu/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 dl olej, 3 dl vlažná voda, 1/2 kávovej lyžičky soľ, 3 pol. lyžice med, 500 g polohrubá múka, 1/2 kocky droždia - suroviny do pekárne.

Na posyp cesta na plechu - škorica, kryštálový cukor, med.

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedenom poradí nahádžeme do pekárničky a zapneme na program miesenie a kysnutie, ja mám pekárničku Moulinex, na nej je to program 11, cca 1,5 hodiny a cesto je vymiesené a vykysnuté. Keď nám pekárnička pípne, cesto je vykysnuté, preložíme cesto z pekárne na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Dáme do stredu plechu a prstami roztláčame do všetkých strán, aby sme ho rovnomerne rozložili na plechu, keď sa lepí, naolejujte si prsty. Keď máme cesto rozložené, resp. roztlačené na celom plechu, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a polejeme medom, medom nešetríme. Necháme ešte chvíľu podkysnúť, medzitým si dáme predhriať rúru na 200 stupňov, po tak cca 10 minútach dáme plech do rúry a zároveň stiahneme teplotu na 160 stupňov a upečieme. Tak odhadom 20 minút asi. Čerstvý je úplne mňamky . . . , kto má rad škoricu, si príde určite na svoje, nie je to veľmi sladké a je to výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Gyros v žemli


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, gyros korenie, olej, žemle (Tesco), kapustový šalát s mrkvou (Terno), tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept píšem pre inšpiráciu . . . my s manželom máme strááášne radi gyros - kebab, tak som si ho prispôsobila pre moju kuchyňu a super to chutí aj na chalupe:

Kuracie prsia nakrájame na pásiky, ale menšie kúsky, zmiešame s asi 2 polievkovými lyžicami oleja a pridáme gyros korenie, korenie dávam podľa množstva kuracieho mäsa, tak asi na 1kg mäsa 3/4 sáčku asi. Zmiešame a necháme postáť aspoň 2 hodiny. Ja robím na 2x, robím z väčšej dávky, takže polovicu urobím v jeden deň a druhú polovicu nechám v miske do druhého dňa, takže sa mäsko marinuje dlhšie. Marinované kur. mäso dáme na úplne rozpálený olej a rýchle premiešame, aby sa nám opieklo a nepustilo šťavu, pražíme tak cca 5-10 minút, podľa farby mäska, ale nie dlho, potom tie kúsky nie sú také mäkké, keď sa to praží dlho a veľmi do hneda. Opečené vyberieme a dáme na misu. Pripravíme si na stôl kapustový šalát s mrkvou, ja tento šalát kupujem u nás v Terne, asi tak 0,5 kg minimálne potrebujete na 1kg mäsa, je to super, kúpite a máte pokoj, žiadne strúhanie a podobne a tatársku omáčku. Žemle si buď prekrojíte a vnútro stlačíte, alebo odkrojíte trochu vršok a vydlabete žemlu, popr. môžete plniť aj do arabského chleba, ale tento je taký tvrdší, lepšie sú žemle. A keď to máme pripravené začíname plniť, najlepšie je plniť to ešte, keď je mäso horúce, takže do vydlabanej žemle dáme ako prvý kapustový šalát, také 2 lyžičky a vtlačíme, na šalát mäsko, také 2-3 kúsky (to závisí podľa toho aké sú veľké nakrájané a to už každý bude vedieť, podľa veľkosti žemle, koľko má dať surovím, aby to bolo navrstvené) a dáme asi 1-2 lyžičky tatárskej omáčky a zas ďalej na toto šalát, mäsko, tatárska a pokračujeme, kým nezaplníme žemlu. Mne do tejto žemle z Tesca vyšli 2 vrstvy, končiť sa má kapustovým šalátom, ten to pekne zakryje. Je to super rýchlovka, super to chutí a máte aj na 2 dni a vždy čerstvé. Jedine čo máte robotu, tak s tým krájaním mäsa a marinovaním a ešte opekaním, ale ináč fakt rýchlovka a fajnotka :-))) K tomu my papkáme zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2008, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu