. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč - RECEPT 37250

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Jablkový koláč


[ recept č. 37250 zo dňa  ]


Jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva. Na plnku: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 balíčky), 100 g kryštálového cukru, 3 dl vody. Šľahačka: 3 smotany na šľahanie - 3x250 ml, 2 stužovače šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený plech (ak dáte papier na pečenie, netreba vymastiť a vysypať, ja dávam papier na pečenie). Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
2. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú masu (tak od bodu varu, keď už bobtná masa, tak 2 minúty), ktorú necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí masu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
4. Sladké smotany do tuha vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na plnku. Necháme ešte zachladiť.
V pôvodnom recepte bolo uvedené 300 g smotany, ale ja som vyskúšala a je to málo, treba aspoň 3x250 ml smotany a 2 stužovače. Ja som tento koláč piekla na väčšom plechu, tak 40x40, takže aj cesto je tenšie, ak budete robiť na menšom plechu, bude korpus - cesto vyššie. Mne vyšiel takto, ale chuťovo je veľmi dobrý, taký svieži. Dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Upečený korpus.


Jablková plnka - postrúhané jablká zmiešať s vodou, kryštálovým cukrom a so Zlatým klasom, nechať prevrieť, variť cca 2 minútky a nechať vychladnúť.


Korpus potretý jablkovou plnkou, nechať zachladiť.


Potrieť vyšľahanou šľahačkou, rovnomerne povrchu, nechať zachladiť. Na veľký plech, cca 40x40 potrebujete minimálne 3 šľahačkové smotany, aby bol ten správny "mlsný efekt" :-)))


Finito . . . . dobrú chuť :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Losos na masle | Jablkový koláč | TOFU - nielen pre vegetariánov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
migu m. (migu) ID 36636 (24.11.2012, 17:18)
Kolacik je jednoduchy, rychly a pritom fantasticky (Y). Jablkovu plnku som dala na piskotove cesto este horucu, lebo som sa bala, aby nestuhla, ale vobec to nevadilo :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.2.2011, 15:46)
A je naozaj veľmi rýchlo hotový, žiadne špeci šľahanie napr. snehu, plnky a tak, chuťovo je tiež veľmi dobrý. (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:49)
takéto koláčiky mám veľmi rada (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu