končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 60 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Pravá liptovská kyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Dnes som sa rozhodla doma robiť na obed kyslú kapustovú polievku a tak mi rozvoniava celý dom, že som sa rozhodla podeliť sa s vami o tento veľmi jednoduchý a pritom fantastický recept. Každý, kto ju raz ochutnal, už ju bude robiť stále! Čo budete potrebovať: Polievka: 500g údeného mäsa, 500g bravčovej krkovičky alebo 1 väčšie koleno, 2l kyslej vody z kapusty, 3l vody, hrsť sušených húb, 5 zemiakov, soľ, 1 paradajkový pretlak Bábka: 2 väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička cesnakovej pasty, hrubá múka, 30ml oleja, 1ČL prášku do pečiva, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Polievka: Do hrnca si odoberieme zo súdka kapustovú vodu (môžeme pridať aj hrsť kapusty), pridáme mäso a dolejeme vodou doplna. Pridáme hrsť vopred namočených hríbikov a dáme variť . Keď polievka zovrie, znížime plameň a necháme pomaly variť. Asi po hodine pridáme celé očistené zemiaky strednej veľkosti, paradajkový pretlak a podľa potreby osolíme. Varíme ďalšiu hodinu. Asi 15 minút pred dovarením vložíme do polievky bábky, ktoré počas varenia vystúpia navrch a vtedy sú uvarené. Mäso a bábky vyberieme z polievky. Polievku podávame s uvarenými širokými rezancami a celým zemiakom. Ako druhé jedlo je plát mäsa s bábkou. Bábka: Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme trošku oleja, malú lyžičku prášku do pečiva, cesnak, soľ, trochu mletého čierneho korenia, vajce. Vymiešame a zahustíme múkou toľko, aby sa dali vytvarovať valčeky, ktoré hádžeme priamo do vriacej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásová rozprávkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ak potrebujete rýchly koláč a pritom vynikajúci, tak toto je to pravé pre vás. A zvládnu ho aj začínajúce gazdinky. Potrebujeme: 1 ananásový kompót (veľký), 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu alebo posekané orechy na ozdobenie Na krém: balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou alebo 1 zlatý klas, 200 ml mlieka, 1 lyžicu kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchuti, 1 balíček vanilínového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme k tomu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor a vajíčka a dobre premiešame. Vylejeme na plech (netreba ho ničím vysypávať) a pri teplote 170 ° C pečieme približne 20 minút. 2. Medzitým si z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Dáme vychladnúť. Potom vymiešame spolu s nátierkovými maslami a vanilkovým cukrom. Krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou alebo orechmi. Môžeme podávať, je vynikajúci!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 1.2.2014, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej stravePOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám z knižky od Mačingovej a je fantastický. Myslela som si, že červenú repu nikdy nebudem jesť, lebo tie sladko-kyslé nálevy ja vôbec nemusí, ale tento recept priam milujem. Keď si naberiem do polievkovej misky šalát a posypem syrom, iné už na večeru nepotrebujem. Budete potrebovať: 2 väčšie červené repy, 1 konzerva 300g hrášok+mrkva, 3-4 kyslé uhorky, olivový olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Červenú repu neošúpanú varíme vo vode 2 hodiny (ja varím v tlakovom hrnci 1/2 hodinu) do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme scedenú hráškovo-mrkvovú zmes a nahrubom postrúhané alebo na kocky pokrájané uhorky. Pridáme asi 50ml olivového oleja, soľ a korenie. Dobre premiešame a dáme do chladničky postáť. Podávame buď s nastrúhaným tvrdým syrom alebo uvareným vajíčkom ako jedno hlavné jedlo denne, alebo ako prílohu k mäsu. Je to výýýýbornééééééééééééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 17.3.2011, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnená cuketa so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cuketa, 1 menšia cibuľa, olivový olej, 1 žĺtok, 30g tvrdého syra, soľ, mčk POSTUP PRÍPRAVY Vhodné aj pri delenej strave pri bielkovinovom dni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.8.2011, 0:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zdravé maškrtyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY podľa Mačingovej POSTUP PRÍPRAVY 86% čokoláda, oriešky, marhule, slivky a hrozienka - mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 29.3.2012, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná cuketa so syromPOTREBNÉ PRÍSADY Detoxikačná diéta podľa Mačingovej POSTUP PRÍPRAVY veľmi chutné a sýte ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 4.7.2011, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Zelerovo kuracie medailóniky a šalát z červenej repyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Detoxikačná diéta podľa Mačingovej POSTUP PRÍPRAVY veľmi chutné a to zeler som nikdy nemala rada ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 9.5.2012, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Rýchla večera s hermelínomPOTREBNÉ PRÍSADY Toto jedlo som prvý raz jedla u kamarátov a stašne sa mi to zapáčilo, bolo to jednoduché a pritom veľmi chutné. Ako rýchla večera priam ideálne. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujete pre 2 osoby: 2 hermelíny, alebo podobné syry, grilovacie korenie na syr, olej, alobal, rôzna zelenina OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie nugetky v lahodnom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY Mám rada rýchle a jednoduché jedlá, lebo sa nemusím príliš zdržiavať tým, čo ľudia zjedia za 15 minút :-) Túto delikatesu som robila v nedeľu, je to tiež nápad z mojej hlavy a chutilo to všetkým. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujete: 500g kuracích pŕs, 2 vajcia, hladká múka, mlieko, sójová omáčka, worčestrová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, olej na vyprážanie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.5.2010, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavá orechová marlenka z liateho cesta alebo pravý medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Tento zákusok som verte, neverte, ochutnala prvý raz nedávno a veľmi sa mi chuťovo zapáčil a rozhodla som sa ho tiež spraviť. Našla som si na nete recept, ale ako to býva, vždy si ho musím upraviť buď preto, že mi chýba nejaká ingrediencia, alebo chcem dať to, čo mi tam pasuje. A tak vznikla táto úžasná voňavá marlenka, počas prípravy ktorej to u nás doma nádherne voňalo. Na cesto potrebujete: 1 hera, 3 vajcia, 3 väčšie lyžice medu, 300 g kryštálového cukru, 400g hladkej múky (00extra), 15 g kypriaceho prášku do perníka (mlieko podľa potreby) na krém: 1 sladené kondenzované salko, 250g masla, 100g mletých orechov, hotová čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dajte variť neotvorené salko na 2 1/2 hodiny v hrnčeku, nezabudnite dolievať vodu, potom nechajte vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 16.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |